Doctor Yourself

Friday, September 7, 2012

Child Labour

La nivel de propaganda, se face mare tam-tam cu exploatarea plozilor, in special pe plantatiile de cacao si banane . Au creat si un logo, care certifica faptul ca n-au fost exploatati plozi, in realizarea produsului respectiv :


Ei bine, in Rai, plozii sunt exploatati dupa bunul plac al fiecaruia ! Fair Trade sunt mofturi pentru plozii din tarile lumii a 3 a !
Legea din Alberta are niste lacune, care permit exploatarea copiilor .... " pe plantatii " ( de cartofi, de exemplu ) . Recent, au aparut voci care cer corporatiilor, sa nu mai cumpere cartofi de la fermele care folosesc child labour ...


Alberta e singura provincie care nu are o lege pentru child labour, care sa se aplice operatiilor industriale din ferme . Consecinta este ca la ferme, utilajele sunt conduse de ... plozi !
    Combina e condusa de un plod de 12 ani ... asta e realitatea de la ferme ....  Sa recapitulam : la 12 ani, nici un plod in Canada nu are voie sa detina permis de conducere pentru masini. N-au voie sa iasa pe strada la volanul unei masini : dar au voie sa conduca masini agricole ... Fara permis, of corse ...  Daca se accidenteaza si moare ... parintii sunt de vina, ca n-au avut grija de el ! Who care ? Las' ca ma'sa o sa fete alt plod in loc ...


Copiii pot fi folositi pentru orice fel de munca la fermele din Alberta. Fostul lider al opozitiei din Alberta, a cerut corporatiei Frito Lay sa nu mai cumpere cartofi din alberta, pina cind nu isi vor crea o lege care sa interzica exploatarea plozilor in ferme.
    Si ce are sula cu prefectura ? Corporatia va cumpara cartofi de la cel care are pretul mai bun. E jobul politicienilor din Alberta, sa faca legi si sa rezolve problema exploatarii copiilor : pai sa o faca ! Insa , e mult mai comod sa ceri corporatiilor sa boicoteze cartofii, decit sa iti faci jobul pentru care esti platit, si sa faci niste legi corecte....
    Bineinteles ca cei de la Pepsi Co au zis ca pe ei ii doare la basca de plozii canadienilor, si vor cumpara cartofi din Alberta.
Eu zic sa puna etichete d'astea pe saculetii de cartofi care se vind in magazine " no canadian child labour" . Sau pe chipsuri ...


Bineinteles ca plozii se accidenteaza, lucrind cu masinile agricole. Alberta Centre for Injury Control and Research, spune ca intre 1990 - 2009 , 41 de plozi sub 15 ani, au murit in accidente de munca in agricultura. Aproape 2 treimi din decese, au fost cauzate de masini agricole , iar o treime au fost acoperiti cu cereale si s-au sufocat.
    Din cauza ca Alberta nu are legi pentru child labour, rezulta ca nu au foarte multe date despre situatia plozilor care lucreaza la ferme : nu se stie cit de des sunt accidentati la job.


      In agricultura, poti angaja un plod de orice virsta sa faca orice job consideri tu. Nu exista nici o lege care sa iti interzica asta , in Alberta .


Un cititor spune lucrurilor pe nume : nu va mai trageti atita pe coor, ca plozii canadieni sunt exploatati in Alberta ! Pai sunt exploatati in intreaga Canada ! Ce, n-ati vazut plozi care livreaza ziarele , la prima ora a diminetii ?  Plozilor astora, de ce nu le mai plingeti de mila ?


Vi se rupe sufletu' de mila plozilor care muncesc pe plantatiile canadiene ? Las' ca nici adultilor nu le este mai moale ! Recent, federalii au dat politiei permisiunea sa foloseasca informatiile obtinute sub ... tortura !


Guvernul conservator a tacut si a facut : a dat permisiunea politiei si agentilor federali de la vama, sa foloseasca si sa imparta informatiile extrase sub tortura .
   Eu acuma am o nedumerire : au dat si normale metodologice dupa care politia va aplica tortura ? Si cu cei pe care ii tortureaza si totusi nu vor sa vorbeasca, ce vor face ? O sa-i arda pe rug ?


Reactia cititorilor , la articolul din ziar : Cum Canada poate judeca alte tari ca permit folosirea torturii ?  Si cum vor stii ca persoana torturata spune adevarul sau e doar fortata sa spuna o minciuna ? Sunt o gramada de politisti corupti aici, deci cum mai poti avea incredere in sistem acum ?


3 comments:

 1. Si crezi ca "plozilor" nu le place sa conduca tractoarele ???? . Ba eu cred ca ei chiar insista. De exemplu, cund aveam 10-12 ani , abia asteptam sa ajung la tara ,sa ma duc cu bunica-miu sa are ogorul, ca sa mai conduc si eu tractorul . Era o adevarata nebunie.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Este irelevant daca le place sau nu plozilor sa conduca tractoare, ca nu despre cum sa le facem mofturile si sa-i razgaiem discutam aici.
   Relevant este ca li se permite sa conduca tractoarele, desi n-ar trebui

   Delete
 2. Clar n-ai inteles, nene, despre ce e vorba in articol, te aberezi lejer....

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.