Doctor Yourself

Wednesday, August 22, 2012

Situatia economica

 Economia Raiului se duce dracu' ...  Nu ca pina acum n-ar fi fost limpede, ci doar ca presa nu prea vorbea despre asta : inca se mai putea pune batista pe tambal.
 Numai ca matematica vine si trezeste canadienii la realitate : s-au pierdut 30.400 de joburi doar in luna iulie !


 Statistics Canada zice ca rata somajului a crescut la 7,3 % in iulie, si ca s-au pierdut 30.400 joburi doar in luna iulie.

 Rezultatele se vad deja : generatia activa, nu isi mai poate permite sa se pensioneze, ca n-ar avea din ce trai ( pensia e simbolica, iar canadienii trebuie sa traiasca din banii pusi la ciorap ). Si daca n-ai job, sau ai job de mizerie, nu iti mai poti permite sa te pensionezi.


 Mai mult de o treime din tinerii adulti, ar vre asa se pensioneze la 60 de ani ,  insa numai 1 din 10 considera ca are banii necesari pentru a-si pute apermite pensionarea. Asa zice un studiu facut de BMO Institute Retirement.


 Stiti bancul ala cu piticul care se bucura cind vede pe altul mai mic decit el ? Asa si canadienii, au nevoie sa vada ca altii o duc mai greu decit ei, ca sa se autoamageasca cum economia Raiului merge bine . In concluzie : piticul care vede pe altul mai mic decit el, trage concluzia ca el este ... inalt ! De-a dreptul gigant .

 Ottawa zice ca tot mai multi americani someri in USA, vin in Canada si isi iau joburi calificate in Canada. In special in Alberta.
De unde rezulta ca in Canada sunt joburi, deci stati linistit la locurile voastre, ca economia e ok. Da, e mult mai convenabil sa vezi paiul din ochiul vecinului ...


 Vine insa matematica si trezeste la realitate pe cei ametiti de propaganda ca economia in Rai e in " rcovery", joburile se inmultesc si americanii se grabesc sa emigreze in Rai : California e in faliment declarat, insa in Ontario s-ar putea sa fie intr-o situatie si mai rea !


 Si avem o comparatie intre situatia din Grecia, Ontario si California : cifrele sunt similare ....

 Guvernul stei foarte bine cum sta treaba in realitate. Si are o gaselnita, cu care sa redreseze economia Raiului : sa aduca studenti straini, carora sa le ia banii de taxe scolare ( absolut enorme ) ! Si gata : o sa traim happy, toti canadienii, pe spatele studentilor straini !


Asa zice guvernul federal, in raportul sau : ca trebuie sa dublam numarul studentilor straini, pina in 2020 !


Exact : cheia prosperitatii Canadei, este vinzarea de diplome studentilor straini ! Fabricile de diplome din Rai functioneaza perfect si pe bani grei ( nu ca alea din Romania ). Rezultatul e cal acelasi : poti sa te stergi la coor cu diplomele obtinute, ca joburi tot nu gasesti ( ati vazut doar  cifrele ).
  Oricum, nu intereseaza pe nimeni ca nu gasesti job : asta e si ideea ! Ai platit sute de mii de dolari taxa ca student strain si ai primit diploma ? Pai ai primit ce ai platit ( diploma ) : cuma poti pleca in tara ta, sa-ti practici meseria pentru care te-au pregatit canadienii ....


Fabricile de diplome din Rai, sunt cea mai profitabila afacere din Rai . Matematica nu minte : studentii straini injecteaza bilioane de dolari ine conomia Canadei. Doar studentii straini ( fara a-i calcula pe rezidenti -imigranti ), au adus in 2010 in Canada 8 bilioane dolari. In 2008 au adus mai mult de 6,5 bilioane de dolari. Inteleg ca s-a meritat cu virf si indesat sa faca reclama si propaganda internationala, educatiei Raiului ...
    Banii cheltuiti de studentii straini in Canada, sunt mai multi decit produce exportul de aluminiu ( 6 bilioane ), mai mult decit vinzare ade elicoptere si avioane ( 6,9 bilioane ).
Intr-un cuvint : extrem de profitabil ! Daca adaugam sumele platite de studentii canadieni si de imigranti ( ca Nu le recunoastem studiile din tarile de origine ) .... suma finala va fi si mai umflata.


Canadienii ( cititorii ),se afla in situatia in care se afla si tinerii romani, proaspat iesiti din fabricile de diplome : nimeni n-are nevoie de ei si de pregatirea lor ! Cu mentiunea ca pentru diploma romaneasca nu s-a muncit, iar pentru cea canadiana s-a invatat cite ceva . Este irelevanta diferenta, in conditiile in care, ambele diplome vor fi cea mai scumpa hartie iegienica pe care au cumparat-o vreodata. Nimeni nu are nevoie de diplomele tale ...
   Spun cititorii ca e inflatie pe piata muncii in Canada, de doctoranzi ( scoala canadiana ), care isi cauta joburi si nu gasesc nimic.

Asadar, scoaterea economiei din gaura, e simpla : prostim si mai multi fraieri sa plateasca o caruta de bani, fabricilor de diplome din Rai . Ca nu vor avea unde munci....nu-i treaba noastra. Ca joburile se pierd cu zecile de mii, in fiecare luna ... who care , atita vreme cat fabricile de diplome produc mai mult decit industria aeronautica ?
   Cui ii pasa ca, canadienii isi cheltuiesc bruma de banuti care o mai au ... in magazinele americane in loc sa intre in cele candiene ?  Nu, nici prin cap nu ne trece sa scadem taxele si sa scadem preturile ( si asa, umflate artificial in Rai ) ...


Atit de multi canadieni trec granita ca sa faca cumparaturi in USA, incit americanii sunt exasperati de inghesuiala, cozi la case si lipsa locurilor de parcare, incit au cerut COSTCO ( un soi de Metro romanesc ) sa faca program separat pentru canadieni, si separat pentru clientii americani !


Noroc ca americanii isi cunosc interesul, si le-a spus sa taca si sa inghita, ca datorita clientilor canadieni, oraselul lor prospera !
Si cum canadienii nu dau semne ca s-ar destepta sa ia masuri cu care sa stimuleze consumul ( insa doar clameaza asta prin toata presa ) .... tot americanii vor atrage clientii canadieni ...


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.