Doctor Yourself

Monday, August 13, 2012

Pensionari


In Rai, se vorbeste de scumpirea alimentelor ( nu ca pina acum nu s-ar fi scumpit constant, dar pe tacute ) : din cauza secetei din America .


S-a scumpit si energia electrica : cu 5,9 % comparativ cu anul trecut . Cea mai mare scumpire, a fost in Ontario, Alberta si British Columbia.


                  A crescut si inflatia :doar in luna iunie, a crescut cu 1,5 % ...


                           Au crescut si taxele la banci ( printre altele ) :
Drept urmare, canadienii o duc din ce in ce mai greu : in special pensionarii. Mai mult de jumatate din pensionarii canadieni, au datorii , conform rezultatelor unui chestionar, facut de banca CIBC.


Conform chestionarului, 59 % din pensionari sunt datori, comparativ cu 76 % datornici , dar care inca muncesc.


Cit de datori sunt pensionarii ? In medie, un pensionar are in jur de 1.65 datorii ( credit imobiliar, carti de credit, imprumuturi la banca, linii de credit ). Canadienii care nu sunt pensioanti, au 2.64 datorii.
   Cei mai indatoriati sunt pensionarii din Atlantic Canada. Restul regiunilor, se invirt in jurul valorii de 60 % datornici pensionari.


Care e visul maret al canadienilor ? Sa fie liberi de orice datorie, atunci cind se pensioneaza : 9 din 10 canadieni isi doresc asta. Pasarea malai viseaza ...
Sa fie liberi dedatorii, a fost clasat de canadieni, mai important decit sa traiasca linga familiile lor, decit sa aiba un hobby sau sa aiba un grup de prieteni.
   Singurul lucru mai important decit libertatea de datorii, a fost sa aiba o buna sanatate . Si in cazul asta, pasarea malai viseaza ( calitatea mincarii din Rai, nu permite asa ceva ).


Asta a fost populimea din Rai : impovarata de datorii pina la moarte. Conducatorii populimii ... cine imparte, parte isi face ! Drept urmare, politicienii au niste pensii .... de aur !


Federatia Canadienilor Platitori de Taxe, si-a facut o misiune din a striga " rusinica nasului si obrazului ", catre M.P ( membri in Parlament ). S-au apucat si au pus panouri prin oras, prin care arata ce pensii nesimtite au parlamentarii . Who care ?
Canadianu' are exact aceeasi mentalitate mioritica, la fel ca rominu' : fatalitate ... asta-i viata... resemnare .
  
Zice panoul, ca pentru fiecare dolar cu care parlamentarul contribuie la propria pensie, canadianu' de rind, va plati ... 24 $ !


Federatia asteapta ca guvernul sa-si onoreze promisiunea de a desfiinta aceste pensii de aur. Pai sa astepte, ca asteptatul nu-i pe bani ...
Si de ce si-ar inchipui cineva ca politicienii isi vor onora promisiunile, in conditiile in care ei NU au nici un fel de responsabilitate ? Nu sunt trasi la raspundere pentru faptul cum au manageriat tara cit au fost politicieni. Nu sunt trasi la raspundere daca nu si-au tinut promisiunile pentru care au fost alesi. Daca fac pagube in buget, NU trebuie sa aduca bani din contul personal, ca sa acopere pagubele. Asadar .... n-au nici un motiv, nici o contringere pentru a-si tine promisiunile.
   Intereseaza pe cineva, panourile fraierilor, risipite prin Rai ?


Pensia medie a unui MP este 53.586 $ . Dupa alegerile din 2011, maimult de 100 parlamentari primesc pensii de milioane de dolari . De exemplu, Duceppe, 63 de ani, care a fost avocatul distrugerii Canadei ( aia cu separarea Quebecului de Canada ), va primi 140.000 $ / an. MP-ul Joe Volpe, 63 de ani, va primi 120 .000 $ / an, pentru 23 de ani de serviciu.


                Clubul celor cu 3 milioane $ pensie, include pe cei mai jos numiti :


x

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.