Doctor Yourself

Sunday, August 19, 2012

Nany state

Ca Raiul este de fapt un nany-state, nu-i o surpriza pentru nimeni. Doar ca uneori, am impresia ca, canadienii sunt tratati ca niste handicapati mental, care nu pot gindi singuri .
Voluntarilorcare munceau la taierea ierbii din Brown Park, li s-a intarzis sa mai foloseasca, cositoarea electrica, pe motiv ca e .... periculos !


                                      Adica o chestiuta de felul asta :


Bineinteles, pretextul este siguranta prostilor ! Nu conteaza ca esti gradinar  priceput, nici ca acasa iti tunzi peluza cu masinuta electrica, nici ca nu e cazul sa te trateze ca pe un handicapat.


Reprezentantii parcului spun ca au fost ingrijorati pentru siguranta voluntarilor, dar si a publicului : in traducere, se tem sa nu se raneasca vreun timpit si sa fie dati in judecata. Mai ales ca au vazut pe cineva care taia ramurile uscate ale copacilor ... cu o maceta ! Deci e grav .
Da' cu ce ar fi trebuit sa taie crengile ? Cu forfecuta de unghii ?


Prin urmare, reprezentantii parcului, au hotarit sa-i lase pe voluntari sa munceasca in parc ... dar fara unelte ! Adica i-au trimis la sapa ... fara sapa !
Pai si cum ar trebui sa curete buruienile crescute printre dalele trotuarului ? In 4 labe si smulse fie cu fir ? Eu cred ca ar trebui sa le interzica si saa se aplece dupa buruieni : daca isi julesc genunchii si nu mai sunt safety ?


Personalul salariat al parcului, foloseste cositoarea aia electrica, dar ei au permisiune speciala : pentru ca folosesc echipament de protectie. Eu cred ca de fapt, au si permis de conducere a cositorii, numai ca nu vor sa spuna.


Nu doar Torontestiul isi da in petic cu safety. Si Missisauga ( orasel satelit ) a preluat modelul :

Rezidentii din Missisauga, incep sa se intrebe daca sunt tratati ca niste handicapati ( adica traiesc in nany-state ), insa primaria neaga pina in pinzele albe. Si in binecunoscutul stil canadian, una spunem .... alta facem  : in ultimele luni, primaria a adoptat citeva legi locale, ce interzic incrucisarea privata la caini si pisici, aaccesul minorilor la solar, intarzicerea produselor ce contin aripioare de rechin, etc.
Mai interzic si hranirea excesiva a pasarilor pe proprietatile private si vinzarea de vopsele pentru arta minorilor, care le pot folosi sa deseneze grafitti.


Au canadienii niste erori de logica, d'alea elementare ... vecine cu cretinitatea. Daca in Missisauga nu se mai gasesc de vinzare sprayuri cu vopsea, rezulta ca adolesecentii nu si le mai pot procura din orasul vecin ?
Si daca un cetatean de buna credinta, are nevoie de un spray d'ala, ce face ? Se duce n'spe mii de kilometri pina in orasul vecin ( injurind timpitii care au votat legea asta ), ori se duce la magazin cu buletinul, drept dovada ca e major ? Si ce garantie are primaria ca nu o sa-i vopseasca peretii ?


Tot primaria din Missisauga, a intarzis accesul adolesecentilor la saloanele de bronzat : pe motiv ca nu e safety. Cu gaselnita asta, ca-i f... grija de altii, interzic orice, ca nimeni nu protesteaza : toti canadienii sunt zen si fericiti ca autoritatile devin un soi de surogat al lui Gizas , care le poarta de grija zi si noapte.
   Dar de ce nu ma lasi pe mine sa decid daca vreausa imia sum riscurile sau nu ? Ca-i viata mea, decizia mea : si chiar n-am nevoie sa decizi tu pentru mine sau pentru plozii mei .
Eu le-as sugera consilierilor care voteaza legi d'astea timpite, sa interzica si mincatul : pe motive de safety ! Ca te poti ineca si poti muri dintr-o imbucatura : deja s-a intimplat atitea cazuri ! Deci, ar trebui luat emasuri : mincatul e danger !


Motivind ca doctorii spun ca, expunerea la solar produce cancer de piele, ei au interzis accesul adolescentilor la solar. Eu le sugerez sa interzica si soarele !
   In plus, daca e atit de nociv solariu, de ce nu il trec in ilegalitate, ca pe marijuana ?Nu ca marijuana ar fi nociva, dar ca sa fie rationamentul corect .


Nu doar expunerea la solar e considerata pericoloasa, ci si .... expunerea la puradei !

S-a dus o femeie cu 3 plozi, la piscina din Sarborough, insa paza nu i-a lasat sa intre, pe motiv ca nu's suficienti adulti sa pazeasca plozii !


Autoritatile stiu mai bine decit tine, citi puradei poti supraveghea in acelasi timp, la piscina : maxim 2 bucati !  Un adult la fiecare 2 plozi sub virsta de 5 ani ..


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.