Doctor Yourself

Thursday, August 23, 2012

Monopol pe alcool

Dupa cum stim deja, in Rai exista monopl pe toate afecerile " grase" . Vinzarea de alcool e doar una dintre ele : monopol de stat. Numai statul are voie sa vinda alcool ( exceptie restaurantele care isi cumpara licenta, casaa vinda alcool la masa ). Nu se vinde alcool in supermarketuri, in Ontario.


Proprietarii de magazine, au semnat o petitie, prin care cer statului ... sa renunte la monopol si sa imparta prajitura cu ei !


Petitia, cea mai mare semnata vreodata, a fost trimisa guvernului liberal . Asta e foarte funny : liberali, care tin cu dintii de monopolul statului. Pai si in ce consta liberalismul lor ? In titulatura ?


Guvernatorul Ontario, a dat raspunsul standard, pe care l-a folosit si tatal sau, in exact aceeasi problema : nu, pentru ca nu sunteti capabili sa vindeti alcool.
Sa vinzi alcool implica responsabilitati grele : e clar ca numai statul stie sa faca asta. Restul populatiei e proasta facuta gramada. 


Problema a mai fost dezbatuta tot in guvernul liberal, intre 1985 - 990 si in guvernul conservator din 1995. Ambele guverne s-au grabit, in campania electorala, sa includa in platformele lor, ridicarea monopolului pe alcool.
   Bineinteles ca n-au miscat un deget pentru asta, cind au ajuns la putere : le-a fost suficient ca au prostit poporul sa spere ... Atita vreme cit alesii poporului nu pot fi trasi la raspundere pentru nerespectarea promisiunilor din campaniile electorale ... populimea isi va lua tepe la nesfirsit.


In traducere din limba de lemn canadiana : " nu sunteti capabili sa vindeti alcool ", echivaleaza cu  " nu suntem dispusi sa ne pierdem din incasari, datorita concurentei voastre " .No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.