Doctor Yourself

Wednesday, August 1, 2012

Lucruri trasnite

Din ciclul " autoritatile, spun lucruri trasnite "  :

In urma violentelor din Torontesti, autoritatile iau " masuri ", doar ca fiecare are alta parere, care mai de care mai mirobolanta si mai rupta de cauza problemei !


Consilierii spun ca e nevoie de cheltuieli speciale in ghetourile cu probleme : sa le facem centre de recreere, sali de sport, etc. Asa ma gandeam si eu : sa aiba si baietii de cartier unde sa sarbatoreasca de fiecare data cind deschid focul pe strada, in multime !
   Cit rupt derealitate trebuie sa fii, ca sa crezi ca daca le faci sali de sport, o sa renunte sa mai faca parte din bandele de strada si nu o sa se mai impuste intre ei ? Chiar si asa, exista o gramada de sali de sport gratuite in oras, piscine gratuite : daca vor, pot sa mearga. O sala de sport sau un centru unde sa joace sah, nu elimina violenta de pe strada : de fapt, n-are nici o legatura.


Primarul spune ca solutia este crearea de joburi . Numai ca nu prea are legatura cu realitate din teren : baietii care fac parte din bandele de cartier, sunt d'aia fara scoala, ce nu pot fi angajati decit sa munceasca cu circa, pe bani de inghetata.
    Chiar crezi ca in loc sa vinda droguri sau arme, de mii de dolari pe luna, o sa-si puna sortuletul de la Mc'Donalds si o sa se agite ca un Pepsi fara dop, pentru salariul minim pe economie ? Sa fim seriosi ! Pai daca asta isi dorea, ar fi fost demult dupa tejghea la Mc'Donalds, si nu pe strazi, tragind cu arma in multime !


Asociatiile care lucreaza cu tinerii, sunt la fel de rupte de realitate ( de asta si rezultatele violente, care le vedem in ziare ) : o tin sus si tare ca tinerii nu au joburi, si asta e cauza violentei.
Da' poate tinerii aia, nici nu vor sa aiba joburi... Violenta apare ca raspuns la sclavia din societate ( intotdeauna vor fi razvratiti ) : cu cit saracia creste, cu atit sclavia devine mai dura, de unde si violenta.


In ghetoul in care au fost impuscaturile, traiesc aproape 30.000 de oameni si majoritatea sunt familii cu un singur parinte iar tinerii fara joburi sunt mult mai multi decit cei din Tornto. Si bineinteles, aproape 50 % din ei, sunt imigranti, conform recensamintului din 2006 .
   Deci sunt saraci. Si cind esti sarac, te afli la baza piramidei sociale ( imigrant ) si intelegi ca n-ai sanse in societatea sclavagista ... te revolti. Dupa parerea mea, problema nu este lipsa joburilor, ci societatea sclavagista. Cu cit se acutizeaza sclavia ( in tandem cu saracia ), cu atit va creste violenta. Joburile alea de supravietuire, nu o sa-i scoata din saracie chiar deloc.


Politia, bineinteles ca vrea mai multi ofiteri pe strada : trag turta pe spuza lor ..


                               Vor si ore suplimentare pe timp de vara :


Politia vre asa adauge 329 de politisti in patrule de strada, iar costurile vor fi de 2 milioane. Cine plateste ? Populimea, evident ... ( fonduri de la bugetul orasului sau al provinciei ).
   Cu ce ma ajuta ca patruleaza mai multi politisti pe strada ? Cu nimic, evident ... Ca nu poti planta cite un politist la fiecare metru de strada .... Iar membri bandelor, nu's chiar asa timpiti sa deschida focul, cu politistii linga ei. Sau ... mai stii ?


Populatia are o incredere nemaipomenita in serviciile politiei, incit doreste propriile patrule cetatenesti pe strada : Guardian Angels( model importat de la americani ).


CEO-ul organizatiei spera ca populatia Torontestiului a priceput,  ca valul de crime va veni din nou si violenta va creste.


Guardian Angels au mai incercat sa intre " pe piata" in Toronto, devreo doua ori, dar fara succes : au intimpinat opozitia politicienilor locali si a politiei. Pai logic, ca nu o sa primeasca concurenta, cu bratele deschise !


Inca nu este clar ce parere are primarul Ford : ca n-a raspuns intrebarilor presei.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.