Doctor Yourself

Wednesday, August 29, 2012

Justitie

S-au trezit oficialii canadieni, ca populimea nu prea are acces la jusitie : Welcome in the real world !


Seful Curtii Supreme de Justitie din Canada, a vorbit in fata Asociatiei Baroului Canadian si le-a spus ca e necesar sa imbunatateasca accesul publicului la justitie .
Tradus in limbaj canadian, inseamna ca incasarile avocatilor si intregului aparat de justitie, sunt diminuate de faptul ca omul de rind nu isi pemite sa-si caute dreptatea in justitie. Adica ei pierd bani. Intotdeauna e vorba despre bani.


Textul oficial este ca populimea nu pot avea respect pentru justitie, daca nu au acces la ea : rezulta ca trebuie sa facem ceva, pentru ca populimea sa isi permita serviciile justitiei .


Iar motivul oficial declarat, este ca judecatoriile civile nu au suficient personal, iar avocatii costa prea mult.


Populimea are cu totul alta parere decit oficialii : nu avem acces la justitie, pentru ca nu putem plati costuriel exorbitante pe care le pretinde ! Si numai cei bogati isi pot permite sa plateasca un avocat si sa deschida un proces.


Opinia e sustinuta de aproape toti cititorii articolului : numai cei bogati si criminalii, isi pemit un proces. Ca pentru criminali  egratis ...
Si mai spune populimea, ca taxele in justitie, ar trebui stabiulite in functie de nivelul de venituri al celui care apeleleaza la serviciile justitiei.


Justitia umbla cu capul spart si prin Rai : cel care a deschis focul in mall-ul Eaton Centre, a mai fost judecat de citeva ori, pentru probleme cu armele.


Cu 5 saptamani inainte de a deschide focul in Eaton Centre, individul a fost in sala de judecata, acuzat de 9 acuzatii cu armele ( sa va traduceti voi mai bine ) si 5 incalcari ale eliberarii pe cautiune. Cu toate astea, a fost eliberat , pentru ca procurorul si-a retras cele 9 acuzatii, iar individul se putea plimba liber prin oras, sa traga din nou in plina multime.
     Cind e vorba de siguranta populimii ....


Asta e lista de infractiuni a individului , in ciuda careia se plimba liber pe strada :


                                           continuarea :


                     Cind insa e vorba de bani ... justitia schimba foaia ...


Cind nu intelegi realitatea care te inconjoara, dar esti bine indoctrinat cu opiniile induse de propaganda societatii in care traim ... platesti !  Intr-un fel sau altul, platesti.
 Un doctor din Torontesti, a fost pus in justitie, sa plateasca 70.537 $ factura legala, dupa ce a pierdut procesul cu primaria, pentru o amenda de parcare, de 31 $.
Femeia  a parcat in oras, insa cind a vrut sa plateasca parcarea, aparatulnu functiona. S-a dus la altul....nici ala nu functiona. Legea municipala, spune clar ca daca aparatul de taxat nu functioneaza .... eresponsabilitatea soferului sa gaseasca alt aparat care functioneaza. Cu alte cuvinte, primaria are doar drepturi ( de a incasa banii, in orice conditii ), iar cetatenii.... obligatii ( sa plateasca si sa gaseasca aparate functionale . Adica sa faca si treaba primariei ).
     Asta a fost motivul pentru care femeia a pierdut procesul : ca nu si-a mutat masina in alta parte, unde erau aparate functionale, ca sa poata plati parcarea ... Decizia curtii a fost corecta si in baza legii municipale. Doar ca legea aia municipala, pare cam strimb facuta ...
      In concluzie : desi femeia aredreptate, a pierdut procesul, in baza unei legi strimbe. Si da, cetatenii vor fi foarte entuziasti sa apeleze la justitie, in astfel de conditii ....

Femeia spune ca a cautat citeva aparate de parcare functionale, dupa care a parcat oricum, si a primit amenda. Amenda si-a platit-o, insa a deschis proces primariei, ca sa isi faca auzit punctul de vedere . Si a fost auzita : contra a 70.000 $ ( banuiesc ca va munci 1 an de zile, ca sa plateasca factura ... ).
    N-am nici o indoiala, ca si data viitoare va fi foarte entuziasta in a-si face auzita parerea, cind i se va mai face vreo nedreptate ...


In acord cu presedintele firmei care se ocupa de aparatele de taxat de pe strada, intre 1-30 % din masini, necesita reparatii in fiecare zi. timpul de raspuns variaza : reparam si noi cind putem ...
    Un nene inginer, a analizat aparatele de taxat si a concluzionat ca, condensul poate face ca sistemul de notificare a aparatului de taxat , sa se blocheze.
  

Doar daca firma de aparate de taxat confirma ca aparatul nu functiona , poti sa anulezi amenda de parcare. Cu toate astea, conform legii municipale, esti obligat sa cauti alta masina de taxat, sau alt loc de parcare.
    Daca esti obligat sa faci asta, de ce se anuleaza amenda ? Ca legal, nu ar trebui anulata : era obligatia ta sa cauti alt loc de parcare sau alt aparat de taxat ? Daca totusi , anuleaza amenda, rezulta ca legea e facuta prost ?


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.