Doctor Yourself

Friday, July 27, 2012

Prostia doare

                                      Din ciclul " prostia doare " :


In jur de 24 de oameni si-au prajit picioarele, incercind sa mearga pe carbuni aprinsi, in timpul unui seminar motivational tinut de Tony Robbins la San Jose, California.
    Desi aveau pregatiti oameni care sa acorde primul ajutor, ei n-au mai facut fata si au trebuit sa cheme pompierii sa-i ajute ( era sa zic" sa-i ude" ) ...  Aveau arsuri de gradul 2 si 3 ...


                  Nenea Robbins nu a putut fi contactat de catre media.
Eu cred ca daca i-a convins ca pot merge pe carbuni ( fara nici o pregatire anterioara ), ar putea incerca sa-i convinga si ca pot merge pe apa, pot invia mortii . Oh, asta se numeste relgie, si nu self-help ! Insa , nu-i nici o diferenta ...


Pretextul pentru care sa mergi pe carbuni incinsi, era sa dovedesti ca ti-ai invins frica de foc. Pai de ce as vrea sa-mi inving frica de foc, ca nu intentionez sa ma fac pompier ? La ce imi foloseste asta ?
Bebelusilor nu le e teama de foc, pentru ca nu stiu ce-i aia : si nu le foloseste la nimic ...

Prosteala asta cu seminariile de motivare,nu foloseste decit la a strange banii naivilor. Nimeni nu are nevoie sa fie motivat din exterior, ca sa-si doreasca sa scape din sclavia economica : toti vrem asta ! Ce nevoie as avea sa-i dau o poala de bani lui Robbins, ca sa-mi explice ce bine e sa ai milioane de dolari ( facuti pe spatele naivilor ) ?
   Ca toata prosteala asta cu self-help, se opreste ca telenovelele : exact in punctul culminant !
Ca vine Robbins si ne spune basme, despre cum, pe planeta asta, toti putem fi milionari in dolari, ( adica nu va mai trebui sa munceasca nimeni ) : toti o sa pluteasca pe norisori roz , numai sa-si doreasca. Si tu poti asta !  Deci suntem toti atit de batuti in cap, incit in fata noastra sta viata de miliardar, dar suntem mult prea lenesi ca sa intindem mina sa o luam : in opinia celor cu self-help.
   
Problema nu este ca nu vrem, ci ca ... nu putem. Cind e sa ne spuna CUM sa ne imbogatim, toti trepadusii de la self help isi fac coada colac si dispar. Si atunci, de ce ti-as da o gramada de bani, as cumpara cartile tale, daca nu imi spui nimic concret ?
Da, stiu : cu self help te poti imbogati, doar daca tu esti cel care vinde naivilor seminarii-carti-basme .... Toti vinzatorii de self-help s-au imbogatit : semn ca sunt destui naivi pe lumea asta.

Trebuie sa fii complet rupt de realitate, sa nu intelegi pe ce lume traiesti, ca sa crezi ca esti rupt in coor, insa te poti imbogati , asa cum ai citit in biografiile bogatasilor planetei, alea romantate si masluite.
     E la fel de stupid si hilar, ca si cind s-ar fi dus cineva la sclavii de acum sute de ani, si le-ar fi povestit cum, daca vor vrea cu adevarat, isi vor putea scutura lanturile de la picioare si vor deveni mai bogati decit stapinii lor ! Lanturile si le-au scuturat ( ca asa au decis stapinii lor ), insa sclavia ... nu.  In continuare traim intr-o societate profund sclavagista, iara stia vin si ne vind gogosi.

Si n-are absolut nici o legatura cu ce vor sclavii : pot visa Cai Verzi pe pereti cit vor ei : insa daca vor sa viseze la modul profesionist, vor trebui sa plateasca o gramada de bani celor de la self-help.
Care pacalici, vin si ne ametesc, despre cum putem iesi din sclavie in no-time, iar stapinii de sclavi o sa aplaude fericiti. Jenant.
Din sclavie voi iesi, atunci cind ma voi naste Paris Hilton. Atita vreme cit ma nasc Neica Nimeni, va trebui sa merg zi de zi la scirbici, sau daca sunt norocos, la mica mea afacere, insa tot sclav sunt. Si intoitdeauna se va gasi cineva sa incerce sa profite de situatia in care ma aflu : vinzatorii de iluzii sunt doar unii dintre ei.
  

2 comments:

  1. Ah, zau, chiar ca ai reusit sa encapsulezi mai bine ce as fi vrut si eu sa zic de destul de multa vreme despre acest fel de vanzari de "idei" de "self-help" de catre diversi "guru", dar efectiv nu ma pricepeam sa zic !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite, pentru tine, incapsulez ideea de self-help , intr-un singur cuvint : teapa !

      Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.