Doctor Yourself

Friday, July 6, 2012

Honanki

Honanki e la doi pasi de Palatki, si au istorie comuna  http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2012/07/palatki.html
. poza mare


In drum spre Honanki, oprim pentru o scurta pauza la "Mc 'Donalds ", si gasim un bolovan de nisip pietrificat, cu niste semne pe el ( ulterior, am mai gasit asa ceva si la intrare in Honanki , aruncare pe marginea drumului ). Urme de scriere, sau fosile ? poza mare


                                                       poza mare


                                                         poza mare :


In fata intrarii .... masinutele roz ale tour operatorilor privati. Platesti o gramada de bani, ca sa te aduca sa vezi Honanki, si sa asculti cum ghidul bate campii, povestind " istoria " locului .


                           Aceeasi lista cu interdictii, ca si la Palatki :


                                    Urcam pe o carare, printre cactusi :


Si vedem ruinele care arata asa : o carare de cateva sute de metri, pe marginea careia sunt zidurile despartitoare ale camerelor. Din partea etajata, nu s-a mai pastrat nimic, decat petroglifele ( pana la vreo 5 metri inaltime ). Oricum, ghidul va spune ca nu existau etaje, ci indienii s-au catarat 5 metri pe stanca verticala ( nu se stie cum ), ca sa scrijeleasca peretii, desi o puteau face si mai de jos.... ca stanca exista la discretie ...
poza mare ( nu's eu in poza )


Chiar la intrare in oras, era o stanca mare, ce tinea loc de carare : se mai vede cum au sapat in ea, ca sa o faca abraziva :  poza mare


                              Vedere din fata a camerelor : poza mare


                            Urme de foc in camere : poza mare


                                                       poza mare


                             Singurii locatari ai orasului, erau sopirlele :


                            Peste tot gaseam bucati de piatra stralucitoare


Liniile cu rosu, muzeograful zicea ca reprezinta un sistem primitiv de numarare. Asaa ma gandesc si eu, ca indienii aveau cunostinte astronomice avansate, insa nu stiau sa numere ...
  Conform cu Lavan Martineau, liniile rosii verticale, inseamna ca acolo a avut loc o batalie, varsare de sange. Tot la fel spun si indienii ... si e in acord cu istoria locului.


Semnele astea sunt peste tot : indiciu ca cineva incearca sa ne comunice, ca batalia a fost mare ( asa cum consemneaza istoria. Au murit zei acolo ! )


 Muzeograful bate campii din nou : confunda Flute Player cu Kokopelli ! In acord cu indienii, Kokopellli intotdeauna  e desenat cocosat si cu pene pe cap. Asta e doar un indian care canta la flaut ( probabil din Flute Clan ).


Mai apar niste spirite rosii : zeii sunt spirite, pentru indieni . Hopi sustin ca zeii i-au invatat sa tina ceremonii pentru a pastra lumea in echimibru. Pe vremea aceea, zeii veneau in carne si oase la sfarsitul ceremoniilor si dansau in piata. Acum, pentru ca lumea e "rea", zeii participa la ceremonii doar in spirit .
 spiritele + liniile rosii ( sangele curs in razboi ) = razboiul zeilor, care s-a lasat cu victime ( asa cum istoria o spune in clar ). In plus, Hopi sunt cunoscuti ca popor pasnic : in toata istoria lor, nu e cunoscut decat un singur act de violenta ( distrugerea lui Awatovi ). Hopi nu s-au luptat cu alte clanuri, chiar daca Navajo i-au atacat in mod frecvent.


Flying shields, cum le numesc indienii : scuturile zburatoare. " Scuturi ", pentru ca nu aveau notiune pentru ele, asa ca foloseau cuvinte cunoscute lor.   Nu, nu e soarele : soarele e desenat in petroglife, cu totul altfel ( un cerc cu raze foarte lungi, ondulate ).
In istoria Hopi si Navajo ( miturile, legendele ), scuturile zburatoare apar foarte des mentionate. Se insista pe faptul ca zeii calatoareau in ele. Exista chiar legenda unei fete Hopi, care a fost luata de nevasta de un Katchina ( zeu ) si a fost dusa intr-un scut zburator : si e descrisa cu lux de amanunte, calatoria " in avion " .

In plus, in migratiile lor, Hopi erau condusi de o "stea" in care era Masaw : care stea aparea si disparea noaptea de pe cer. Nu ii conducea in fiecare zi , ci doar atunci cand era nevoie, venea sa le arate directia de urmat.


Pictogrammele astea sunt desenate la vreo 3-4 metri de la sol. Vin grupuri de turisti, casca gura, pozeaza si nimeni nu vede ? Ghidul ala e acolo 8 ore/ zi si nu vede ? Sau se face ca nu vede ?  poza mare


detaliu : poza in marime originala, sa-i puteti faceti zoom


E un elicopter ( avion, ca pentru mine e aceeasi chestie ), cu motor desenat pe coada, cu cabina pilotului desenata ca la carte ( desenat si geamul ) , cu aripile mai mari in fata. Si din aripi lanseaza bombe. Putin mai jos, sub avion, erau desenate un sir de puncte ( bombele aruncate )
    Desenul arata exact la fel cu celelalte desene din jur : aceeasi culoare, pare a fi aceeasi compozitie si pare a fi la fel de vechi ( e destul de sters ).


 Cand a venit un grup mai consistent de turisti, care cascau gura degeaba, m-am trezit si eu vorbind : uite un avion desenat pe perete ! Cum e posibil un avion acum 10.000 de ani ? ( atat zicea ghidul ca sunt de vechi pictogrammele )
     Si tot grupul de ametiti ....wow, e chiar avion ! Are si motor !   
 Recunosc spasit ca am avut o satisfactie perversa , sa-l vad pe muzeograf cum da in bilbiiala, cu grupul de turisti pe cap, ca sa le insaileze o explicatie ( noi am plecat ). Cum sa nu-i " iubesti" pe astia de accepta sa falsifice istoria ?

Nu pot sa inteeg de ce n-au sters pur si simplu avionul de pe stanca, daca tot fac cover-up la greu ? Ca risca oricand, sa-l vada oamenii !
Ori astia au de-a face cu turistii americani, care regulamentar, vad doar ce li se spune ca trebuie sa vada ? Ori nu l-au vazut nici ei, ca si muzeografii sunt tot americani ? Habar nam .

Desupra avionului care lansa bombe, era scena cu scutul zburator , sub care doua persoane se luptau cu niste arme necunoscute mie.  poza mare :


                                                  detaliu : poza mare


                                                  Alte pictogramme : poza mare


          Poza mare. Simbol care l-am intalnit si la pelasgi, daci. poza mare :


  Scuturile zbutaroare, spirit ( zeu ), varsare desange ( liniile rosii )


                                                      poza mare :


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.