Doctor Yourself

Thursday, July 19, 2012

Generatia Paintball

Saracia din Rai dospeste ca painea, pe zi ce trece . Avem o statistica : asa arata clasa de mijloc in Rai, in 1970 ( saracii sunt petele rosii ).


Si asa arata saracia in 2005 !  S-a inrosit harta de atatia saraci. In schimb, clasa de mijloc s-a micsorat ( blue ), dar a crescut numarul celor foarte bogati ( bleumarin ). Concluzia e ca populimea o duce din ce in ce mai greu ...


Nici tinerii canadieni nu stau pe roze. Statistica din 2011 arata ca tinerii intre 15 si 29 de ani, nu sunt nici la scoala si n-au nici joburi, in proportie de 13 % ( 900.000 ). Restul tinerilor, sunt ori la scoala, ori la job : nu uitati ca aici esti considerat ca avind job, si daca esti zilier si te duci doar cind te suna ! In realitate, n-ai job, insa in statistica.... esti trecut cu job. La fel se intimpla si cu joburile part-time.
  

Consecinta este ca tinerii nu isi mai cumpara masini .... ca n-au cu ce ! Iar producatorii de masini sunt ingrijorati ca le-au scazut vinzarile.


Conform unui raport al CNW Group, numai 27 % din tinerii intre 21 - 34 de ani, isi cumpara o masina noua, comparat cu 28 % in 1985. Eu zic ca a scazut extrem de putin, comparat cu cresterea saraciei, din tabelul de mai sus. Tinerii din ziua de azi sunt inconstienti ( masina nu se cumpara cu bani cash, ca n-au. Se cumpara cu rate la banca ) ....

 Pentru tinerii sub 19 ani, situatia este si mai rea : parintii nu le mai cumpara masini noi !  Numarul tinerilor sun 19 ani, care primesc masini noi, a scazut cu doua treimi, din 1998 .


Situatia financiara a tinerilor care ies din scoli ( pentru majoritatea lor ), e asta : sunt cocosati de datorii ! Pentru ca s-au imprumutat de la banci, sa-si plateasca scoala ( costa enorm ). Sunt disperati sa-si gaseasca un loc de munca sa-si poata plati datoria. Cu toate astea, abia 1 % din ei, se abtin sa-si faca alt credit, pentru a-si cumpara masina noua.
    Solutia la care apeleaza cei mai multi tineri ? Familia sandvis, cum se poarta in tarile sarace : intr-o casa, stau claie peste gramada , 2-3 generatii ! Pina acum, in Rai era de neconceput sa stai cu parintii in casa : acum , tot mai multi tineri se muta in casa parinteasca, pentru a economisi baniii de chirie. Asa, isi pot permite sa isi cumpere o masina si sa plateasca ratele la asigurare ( sute de dolari pe LUNA ! ).


Sa locuiesti singur, poti renunta ( mai ales ca aici parintii nu iti impun reguli aberante ca in Romania, si nici nu se baga in viata tinerilor cu bocancii ), insa la lux ... nu ! Chiar daca sunt plini de datorii, saracia e in floare si joburi nu prea sunt, luxul este un "must", pentru tinerii canadieni.


Zice ziarul ca au crescut vanzarile la produsele de lux : asa spun companiile de credit carduri. Iar tinerii canadieni domina cheltuielie de lux : moda, calatorii si restaurante de lux. Toate cumparate pe datorie, of corse ( credit card ) ...
Tara arde si baba se piaptana.


Se mira toti ca generatia tinara e atat de imbecila, incat sa cumpere lux, cind ei sunt impovarati de datorii si nu-si gasesc joburi ( rata de tineri fara joburi, este de doua ori mai mare decat in media nationala ). Astia's tinerii crescuti cu jocuri pe calculator, Ipod si educati cu televizorul .


In schimb, generatia mai in virsta, e mai cu capul pe umeri : daca in vremurile bune, ei dominau piata luxului, acum s-au calmat .


Si nu-i de mirare ca tinerii sunt atit de nesabuiti si incapabili sa gandeasca : avem o masura a retardarii generatiei tinere, in felul in care ei se distreaza. Bine, distractiile artificiale si absolut retardate, considerate " normale" in societatea umana ( imbecila ), n-am sa le pun la socoteala : stat la plaja, stat la cabana, vacante all inclusive in care nu vezi nimic, da' crapi tin tine mincare cu nemiluita ( in lipsa de altceva mai bun de facut ), cluburi, parcuri de distractii, etc. Astea's absolut " normale" : sa-i ocupi timpul retardatului, insa fara a-i solicita creierul.

Generatia tinara a dus distractia pe noi culmi de raterdare : hai sa ne stropim unii pe altii cu vopsea, si apoi sa radem ca proasta in tirg ! Foarte "amuzant ". Probabil o fi amuzant pentru plozii de 5 ani, dar nu pentru oameni inteligenti. Probabil ca o li se pare foarte amuzante si filmele cu Stan si Bran, ca au ca target acelasi nivel de " inteligenta".


Ce parere au tinerii despre faptul ca s-au tavalit in vopsea ca porcu' in namol ? Ei bine, pentru ei , este o ... iluminare spirituala ! O experienta la care ar vre asa participe in fiecare saptamina !
Pai si ce te poreste sa te tavalesti in vopsea de cite ori vrei ?
si mai spun tinerii ca s-au simtit ca la 5 ani. Pai cred si eu, ca e nevoie de multa infantilitate, ca sa te [pretezi la asa ceva !
    Asta e realitatea : generatia tinara, se vede treaba ca a ramas undeva in jurul virstei de 5 ani, ca dezvoltare mentala....  Asta-i viitorul omenirii ...


1 comment:

  1. "Asta e realitatea : generatia tinara, se vede treaba ca a ramas undeva in jurul virstei de 5 ani, ca dezvoltare mentala.... Asta-i viitorul omenirii ... "
    Esti optimista!

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.