Doctor Yourself

Monday, July 30, 2012

Crima si pedeapsa

Si de ce n-ai iesi sa tragi cu arma semiautomata in multime,  http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2012/07/violente.html daca stii ca nu vor exista consecinte notabile ?


In 2011, Statistics Canada zice ca au fost 353.000 de infractiuni ? . Din acestea, 64 % ( 226.000 ) i-au gasit vinovati pe inculpatii in cauza.
    Pentru 113.000 s-au retras acuzatiile, ori s-au pus dosarele in asteptare, din cauza dovezilor insuficiente, sau din cauza ca s-au facut intelegeri cu procuratura.


Sa va traduceti singuri fraza de mai jos, ca eu m-am chinuit jumate' de ceas, cu tot cu Google Translate si tot n-am priceput iota ! Nu inteleg 100 % in engleza decit cartile de nutritie si medicina , restul ... doar 50-60 % . Asa ca, nu dati cu pietre, ca mi-a luat 6 ani de chin zilnic, pina sa pot intelege si procentul asta din engleza scrisa ( ca " noise in english" e alta poveste - si mai terifianta ).
  Deci : sa va traduceti !


Dintre cei gasiti vinovati, doar o treime ( 74.580 ) vor fi imprizonierati in inchisoare. Din acestia, 86 % ( 64.000 ) vor fi imprizonierati mai putin de 6 luni in inchisoare ( jumatate vor fi imprizonierati mai putin de 1 luna ! ) si numai 10 % ( 7.500 ) vor fi imprizonierati intre 6 luni si 2 ani. Asa arata datele statistice din 2011-2012 .

Avind in vedere halul de imbecilizare in care e tinuta rasa umana ( cu buna stiinta si rea intentie ), civilizatia se poate face cu bita ( legea, cu de-a sila ). Pentru ca , degeaba ii spui timpitului sa nu mai izbeasca usile dupa el, ca il doare in coor si de vorba buna nu pricepe. Asa ca, mesajul a fost clar : daca imi izbesti usa , chiar si 1 singura data in timpul zilei, la noapte ... nu te las sa dormi ( i-am trintit usa toata noaptea, 1 data la fiecare ora ). Nici eu n-am dormit, da' nici el . De atunci, a invatat sa inchida usa incet.
 Daca dai televizorul tare ( bloc de carton, fara izolatie fonica ) ... vine politia ( testat de mine, pe aceiasi canadieni civilizati ).
   
Insa cind nici " bita" nu se mai aplica ( sau se aplica, dar cu extrema blindete ), ce mesaj transmitem dobitocului ? Ca poate sa-si faca de cap cum vrea el, ca va scapa ieftin : ceea ce se si intimpla in realitate.
     Si atunci, sa nu ne miram, daca tot mai multi pustani cu cas la gura, pun mina pe arme semiautomate si trag in plina multime, din nu conteaza ce motive. Pentru ca ei au primit mesajul : bita nu mai bate suficient de tare, deci nu se mai tem de citeva luni inchisoare ( sau chiar 2 ani ).


Doar 4 % ( 3.000 ) au primit pedepse de 2 ani sau mai mult. Asta inseamna ca din 353.000 canadieni acuzati de criminal offence in 2011, doar ! din 5 s-a dus la inchisoare si sub 1 % au primit pedepse intre 2 ani sau mai mult.


Ce se intimpla cu cei gasiti vinovati, dar nu sunt incarcerati ? Mai mult de jumatate sunt gratiati pe ochi frumosi ( fara inchisoare, fara cazier ) ori primesc sentinta fara executare, sau sunt pusi sa faca servici in folosul comunitatii. Restul, primesc eliberare conditionata, platesc o amenda sau li se ordona sa isi plateasca victimele.

Cum se explica faptul ca numarul crimelor din Rai e mai mic in 2012 decit in 1990 ( anul de virf ) ? Cu schimbarea demografica : sunt mult mai putini tineri decit erau odata si cu .... frica populatiei de a raporta infractiunile.


Exista surveyuri care arata ca o multime de infractiuni ramin neraportate. Cam 35-40 % din infractiuni sunt raportate in 2011, comparativ cu 50 % in 1970. De unde rezulta ca nu avem mai putine infractiuni ca in 1970, ci .... avem mai putine infractiuni neraportate .


De ce nu raporteaza victimele ? Pentru ca atit victimele cit si infractorul, cunosc cele expuse mai sus : ca sistemul nu va pedepsi infractorii marunti. Si daca il raportezi, infractorul nu pateste nimic, insa ai sanse sa vina dupa tine, ca sa se razbune. Asa ca, mai bine taci si rabzi, daca singur nu poti sa-ti faci dreptate, iar sistemul nici atit.


Politia are alta parere : suntem un foarte safe oras, in ciuda faptului ca numarul victimelor impuscaturilor, a crescut cu 37 % comparativ cu anul trecut ...
Cu alte cuvinte : sa nu crezi ce vezi .... crede ce iti spun eu ! Ca eu sunt o autoritate, deci intotdeauna am dreptate ( si se stie, ca toata prostimea face apel la autoritate )

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.