Doctor Yourself

Sunday, June 17, 2012

Calea Stramosilor

Asta a fost cea mai spectaculoasa chestiune, care am vazut-o vreodata. Imediat cum trecem de Valley of the Gods, traversam muntele si intram in Calea Stramosilor.
De o parte si de alta, munti sculptati . Inteleg ca pe aici au avut indienii migratiile, si au tinut sa-si marcheze istoria.
    Istoria Hopi consemneaza cum Clanul Sarpelui, in migratia pe Insula Broastei Testoase ( America de Nord ), a ajuns in Oregonul de azi, si a tinut neaparat sa marcheze locul ( cu ajutorul zeilor insotitori ). Locul se vede si acum : Serpent Mound din Oregonsi e facut parc national, deschis vizitatorilor.


Din punctul meu de vedere, desenul are dublu sens : o data ca sarpele e emblema Clanului Sarpelui, si a doua , ca e desenata exact ... fecundarea ovulului ! In traducere : zeii dragoni ( sarpe, etc ) sunt creatorii Clanului Sarpelui ?


Imi aminteste de Brazda lui Novac din Romania, cand zeul i-a invatat pe pelasgi agricultura, si a marcat momentul, tragand o brazda lunga si adanca, de-a lungul tarii. Se mai vede si azi, langa Craiova .
                      Indienii au si geoglife, similare cu cele de la Nazca :

Peste tot erau stanci sculptate, care marcau ceva ( indienii ar trebui sa stie, da' nu vor sa spuna ). Erau atat de multe, incat nu le-am putut poza pe toate, unele poze n-au iesit, etc. Din pacate, pozele surprind cam 10 % din maretia drummului !Hopi considera ca  pamantul lor e centrul magnetic format din junctiunea North -South cu East-West axe pe care gemenii lui Spider Woman, trimit vibratia lor ca sa controleaze rotatia planetei. La fel, ei se considera echivalentul a " cei mai buni si mai viteji sintre traci " ( pentru cunoscatori ) : adica rasa pura, punctul de origine a rasei lor. Considera ca din Hopi, se trag mayasii, totecii si olmecii , care au disparut ca popor, pentru ca nu si-au facut migratiile .
   Migratiile astea trebuie sa le faca fiecare popor, pentru " purificare " : asa le-au spus zeii care i-au creat - pastorit.
Am vazut femei Navajo ( multe ) ,care aveau fete identice cu cele din statuile olmecilor !

Imediat cum i-a creat si i-a inmulit in clanuri destul de maricele, Masaw, zeul mortii, stapanul lumii interioare a planetei, gardianul planetei , s-a infiintat si i-a instruit despre chestiunea cu migratiile.
      Fiecarui clan, Masaw i-a dat un mic vas cu apa " water jar " si le-a spus ca in anii care vor veni, vor migra pe continent si de multe ori nu va exista apa acolo unde se vor aseza temporar. Ei vor trebui sa planteze ( exact asta e cuvantul folosit ) vasul pe pamant, si atat cat vor ramane in locul respectiv, apa va curge din vas. Inteleg ca era un soi de pompa care ajungea in straturile freatice ?
    Masaw i-a instruit pe indieni si cum trebuie sa repare vasul, in caz ca il vor sparge. Le-a mai stabilit si directiile dupa care fiecare clan isi va incepe migratia, si apoi  Masaw s-a facut invizibil.
Toate directiile formau o cruce, iar in centru era Tuwanasavi ( centrul universului - pamanturile de azi ale Hopi ). Fiecare dintre directii, avea bratul flexat, ca sa formeze o swastica.
    Unele clanuri nu si-au terminat migratiile, pentru ca s-au asezat in zone cu apa si verdeata, unde viata era usoara, motiv pentru care si-au pierdut din credinta ( indienii Hopi din New Mexico ).

I-am intrebat pe Hopi daca istoria lor consemneaza masacre facute de zei, pe timpul cat ei se aflau in migratie : la fel cum istoria evreilor consemneaza masacrele facute de Dumnezeu si ingerii lor ( la comanda lui D-zeu ). Evreii consemneaza ca au intrat in desert, condusi de zeul lor, vreo cateva sute de mii ( nu numarau femeile si copiii ), si dupa 40 de ani, au iesit .... doar 4 din cei care au intrat. Pe restul, i-au macelarit D-zeu fara mila, sub diferite pretexte consemnate de evrei in Vechiul Testament.
    Indienii mi-au zis ca ei n-au cunostinta de asa ceva .si ca nu s-a tinut o evidenta cum tineau evreii . "Nu stim", nu e tot una cu " nu a existat ".  Eu nu vad alt motiv pentru care zeii i-au plimbat pe indieni pe tot continentul, decat sa izoleze unii de altii ( sa nu se combine intre ei - chestie care apare in fiecare text sacru, cam la toate popoarele ). Am motive serioase sa ma indoiesc ca zeii nu i-au macelarit cu eficienta. Cu atat mai mult cu cat a mai existat un popor de indieni, anasazi, care a disparut din peisaj ...
                   Zoom in fata stancii : o fetita ! Ca si cand ar sta in fata casei


Faptul ca albii impun istoria oficiala a Americii, ignorand complet istoria indienilor , din punctul meu de vedere, e de cacao.
    Adica : indienii si-au transmis istoria de-a lungul veacurilor, din timpuri imemoriale, din generatie in generatie. Zeii lor ( oamenii din stele ) sunt reali, au trait alaturi de indieni, iau invatat o gramada de lucruri, i-au pastorit.
    Dintr-o data, vin niste unii care le spun ca's prosti si ca delireaza : toata istoria lor e doar o inchipuire. Las' ca stim noi mai bine cum ati trait si ce au facut stramosii vostri ! Si te recita dogma istorica : o insiruire de minciuni, fara cap si coada, contrazisa la tot pasul de dovezi arheologice ( e plina planeta de ele, numai cine e complet incult sau rau-voitor n-are habar de ele ).


Culoarea se schimba in anumite zone : sunt stanci albe si o gramada de Hoodoos. Din pacate, n-am reusit sa le pozez pe toate.Si muntii de aici, sunt construit dupa tipar zeiesc : strat de piatra, alternat cu strat de pamant .

                         Toti muntii au acelasi model sculptat : e un pattern .
Stancile astea sculptate nu erau aseazate doar pe marginea soselei, ci se intindeau cat vedeai cu ochii, in toate directiile. Cat am trecut prin Calea Stramosilor, nici unul dintre noi n-am vorbit nimic unul cu altul, asa de fascinati eram de ceea ce vedeam. Nu ne ajungeau ochii sa ne uitam de jur imprejur !
            Erau mai multi Hoodoos, insa numai asta mi-a iesit in poza, din pacate :
Pe drumul asta se afla o bucata din istorie, sculptata in piatra si foarte tare as vrea sa stiu ce povesteste. Indienii stiu, da' nu vor sa spuna.

                  Lacul asta era in forma de 8 : nu incape intr-o singura poza.


                                                   Inainte prin canion
Stancile si pamantul devin portocalii, semn ca intram in National Reef .


In National Reef, erau o gramada de Hoodoos : nu mi-a iesit o poza cu o gasca de Hoodoos ! Erau vreo 7 ...


Nisip aproape portocaliu. Era nisip peste tot ....movile de nisip ...


5 comments:

 1. Replies
  1. Ce se vede pe blog e cam 10 % din ce se vede la fata locului, cu ochiul liber. Cat vezi cu ochii, de o parte si de alta a drumului, kilometri intregi, sunt doar stanci sculptate .
   Acolo ar fi trebuit sa stai luni intregi, sa fotografiezi fir cu fir ! Si mai frustrant este ca indienii stiu care-i istoria si semnificatia stancilor, da' nu vor sa spuna .

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. culorile sint fenomenale.
  ce e cu gaurile alea? ti-a dat cineva vreo explicatie? par sa fie diferite de restul peisajelor locale...
  lacul cine e? cine e mama lui? e folosit de hopi in vreun fel?
  cit de mare e sarpele verde? faina de tot imaginea comparativa, e fix acelasi lucru...
  ai vreun termen de comapartie la indemina sa zici cit de mare sa fi fost serpent mound pe inaltime?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Indienii nu dau explicatii, decat pe intelesul albilor : adica vantul, apa, eroziunea !
   Nu stiu cat de mare e Serpent Mound, insa daca se vede din avion ... ( exista saitul oficial al parcului, s-ar putea sa scrie pe acolo ).
   Nu stiu nimic despre lac : mai trebuie sa sap pe la autorii care s-au ocupat de Hopi.

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.