Doctor Yourself

Tuesday, June 12, 2012

Antelope Canyon

Antelope Canyon e pe pamant Navajo ( astia au tot furat pamant de la Hopi ). Am dormit in Tuba City, in rezervatie la Hopi, in zona lor pentru interactionat cu turistii : au hoteluri, restaurante si inclusiv Mc'Donalds . Singura calitate a Mc' Donalds, e ca ii gasesti peste tot, si au niste WC-uri excelente.


                                                Trecem prin munti :


                                   In departare, se vede Marele Canyon :


Cand am ajuns in Phoenix, ne-am mutat ceasul, dupa ora locala. A doua zi cand ne-am trezit, ceasul nostru era 6, insa ceasul hotelului era ... 7 ! Verificam la receptie : era ora 7.
    Cand ajungem in Page si ne prezentam la ora stabilita pentru turul din Canyon .... teapa ! Zice tanti ca am ajuns cu 1 ora mai devreme ( dupa ceasul nostru, eram la timp ).


          Si asa aflam, ca ora difera de la oras la oras ! Fiecare cu ora lor favorita ! Cum se inteleg unii cu altii, n-am habar !


                                        Inauntru in Trading Post :Kachina dolls : Hopi au vreo 300 zei ( echivalentul ingerilor din crestinism, plus spiritele stramosilor - echivalentul eroilor zeificati ). Sculpteaza papusi din lemn ca sa arate ca si katchina respectiva, si le dau copiilor sa se joace cu ele, ca sa invete reprezentarea fiecareia, si ce-i cu ea.Mai important decat katchina dolls sunt katchina mask : masti folosite de Hopi, in timpul ritualurilor religioase, ca sa impersoneze zeii. Sunt considerate vii. Am intrebat indianul, de ce folosesc masti, si mi-a spus pentru ca nu putem vedea fata spiritelor, pentru ca sunt spirite ( in traducere, zeii aveau tehnologie avansata, care sa-i faca invizibil. La fel faceau si zeii - ingerii din civilizatia Dumnezeului biblic ). Locuinta de iarna a zeilor Hopi, era San Francisco Peak  in Flagstaff : adica 3 piramide ...


    Citindu-le istoria, am vazut ca zeii chiar veneau mascati si impodobiti cu pene, in satele indienilor, iar indienii au imitat ce au vazut la zei. Da, stim deja ca zeilor le place sa se dea in spectacol ... Masaw, gardianul planetei si stapanul lumii interioare, venea in satele indienilor, mascat in schelet, si e descrisa groaza oamenilor, cand il vedeau ( e si zeul mortii ).Kokopelli kachina : apare peste tot prin petroglife, si e considerat zeul care aducea bucuria, dansul, muzica ( canta la flaut ) in casele indienilor. In plus, el este cel care i-a invatat agricultura pe indieni. E inregistrat in memoria colectiva, momentul cand zeul Kokopelli a venit in randul indienilor si le-a prezentat boabele de porumb si le-a spus la ce foloseste. A plantat boabele in pamant, a cantat din flaut si oamenii au vazut pe loc, cum creste si rodeste porumbul : exemplificare practica ...
    Kokopelli e descris ca un fel de insecta cocosata de sacul cu daruri pe care il duce in spate. Tot el, e dotat cu un organ sexual urias si .... detasabil, pe care il folosea doar atunci cand aducea copii femeilor ! Chestia asta e descrierea in limbajul primitiv al omului care nu intelege ce vede, 100 % a implantului uterin ....

Zeii aplica peste tot pe planeta acelasi tipar : de unde si religiile similare, care descriu aceiasi zei, fapte, etc. Stim de ce zeii practicau implanturile uterine ( descrise pe larg in Vechiul Testament si in alte scrieri sacre ) : cinste celui care a descalcit treaba cu zeii si ne-a dat cheia cu care putem decoda intreaga istorie a omenirii http://toni-victor-moldovan.blogspot.ca/


Dealtfel, Hopi se considera " people of the corn " , si au cate o culoare de porumb pentru fiecare rasa umana :porumb alb pentru rasa alba, galben pentru rasa galbena, albastru pentru rasa neagra si rosu pentru indieni.
                 Eu nu vreau sa puiesc, insa am si eu Kokopelli al meu ...


 La Antelope Canyon, n-ai voie sa mergi de capul tau, ci trebuie sa cumperi tur organizat, de la indienii Navajo. In camioanele astea, mergeau fotografii profesionisti ( platisera in plus pentru asta ). Turistii de rand, erau dusi cu niste rable de masini mici, care scartaiau din toate incheieturile .


 Canionul are doua puncte de vizitare : Upper Canyon si Lower Canyon. Noi mergem la Upper, ca arata mai spectaculos .


Preturile ... sunt cu dichis ! Daca te duci in perioada in care se vede raza de lumina ... platesti mai mult. Daca mergi cand nu mai apare raza, e mai ieftin .


Drumul era off-road prin nisip , cu masina care nu era 4 x 4 : ne-a zgaltait ca pe cartofi ...


Intrarea in Canyon : intram grupuri la interval de 15 minute. Inghesuiala de nedescris. Canionul, de fapt e o crapatura care serpuieste : un sarpe ... Pot sa treaca doi oameni unul langa altul, doar daca unul din ei se lipeste de perete.
Fotografii profesionisti erau disperati, ca tot timpul le intra cineva in cadru. Incepusera sa tipe si sa se roage de turisti sa astepte pana face poza ...


Partea prasta e ca poti face poze doar la intrare. Cele din interiorul canionului nu se mai vad, pentru ca in interior e semiintuneric, iar sus e foarte luminos. Mai mult, canionul e de 3 ori mai inalt decat iese in poze ( inclusiv pozele oficiale ) : pentru ca n-ai cum sa prinzi totul in cadru ( trebuie sa te dai mai in spate, insa n-ai loc, pentru ca, e curba ).


poza rezolutie mare : canionul are peretii ondulati si pe verticala, si pe orizontala


Mult asteptata raza, defapt .... erau mai multe, in diferite locuri din canion. In plus, nici nu se vedea cu ochiul liber, decat daca aruncai cu nisip in sus, ca polariza lumina si se vedea foarte clar.

                                      Canionul era facut din nisip pietrificat :


                 Avea si locatari ! Sopirlica inghetase de frica si facea pe mortu ' ...


                                         asa arata canionul in " tavan "


                                             deasupra capetelor oamenilor


                                        detaliu din peretele orizontal :


La iesire din Page, pe marginea soselei, era albia unui riu uscat :


  Iar pe malul riului ... Babele din Bucegi ! poza rezolutie mare :2 comments:

 1. Superb Marele Canion, esti o norocoasa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu e Marele Canyon, ci Antelope Canyon ! Marele Canion il gasesti aici ( are 3 parti ) http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2011/09/grand-canyon-1.html

   part 2 http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2011/10/grand-canyon-2.html

   part 3 http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2011/10/grand-canyon-3.html

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.