Doctor Yourself

Friday, May 4, 2012

Serve and Protect

V-a batut politia ? Si pe canadieni ! ( iar victima era un doctor orb ... )


Nu mai aveti incredere in Politie ? Nici canadienii !
Edmonton Jurnal spune ca numarul canadienilor care au incredere in politie, a scazut la jumatate, in ultimii 15 ani ( de la 80 % la 40 % ).


Chestionarul a aratat ca doar 4 din 10 canadieni au incredere in politia municipala si politia federala in Ontario si Quebec. Prin comparatie, in 1997, mai mult de 80 % din canadieni aveau incredere in politie.
   In British Columbia, doar 27 % din canadieni au incredere in RCMP sinumai 28 % au incredere in politie si sunt cele mai joase nivele de incredere din Canada.


La nivel national, increderea in fortele de politie este la 39 % . In Ontario e 44 %, iar in Quebec 40 %.

Spune ziarul " The Star ", ca se intampla tot mereu ca politistii sa depuna marturii mincinoase in instanta. Si mai mult decat atat .... raman nepedepsiti !


Investigatia celor de la The Star, a gasit in jur de 100 de cazuri in care politistii au mintit, insa ziaristii spun ca e doar o fractiune a problemei, pentru ca acestecazuri nu ajung la urechile publicului .
   Nu ajung publice, din cauza ca nu toate hotaririle judecatoresti sunt facute publice. Un alt motiv este ca judecatorii care au de-a face cu lipsa de onestitate a politistilor, prefera sa o dea cotita si sa cosmetizeze limbajul . Un judecator intervievat de The Star, spune ca e dificil sa acuzi de inducere in eroare a  curtii, cand el lucreaza din greu in interesul public.
   In ciuda tuturor cosmetizarilor, unele minciuni mai scapa catre presa si catre public.


Spune ziarul cum judecatorii intalnesc frecvent cazuri in care ofiterii de politie mint in instanta, sub juramant. Faptul are putine consecinte pentru politist, in special in Ontario, unde NU exista lege sau regulement , care sa ceara procurorilor sau fotelor de politie sa investigheze mizeria.
    Eu ma intreb de bun simt, daca eu, Ne'a Caisa, mint sub juramant in instanta, astia ma aresteaza in secunda doi, pentru sperjur. Nenea politistu' care minte sub juramant, in instanta, nu-i si el tot cetatean care se supune acelorasi reguli ? Sau daca mint in instanta , in calitate ade politist, e pefrect ok ? Problema e doar daca populimea minte in instanta, in calitate ade simplu cetatean ?

Prima oara cand politistul Scott Aikman a inselat instanta de judecata, un judecator a denuntat marturia " inselatoare" si a anulat acuzatia de posesie de cocaina a unui inculpat.
    A doua oara, acelasi politist a explicat de ce el si partenerul sau a perchezitionat masina unui suspect acuzat de furt de date de pe cartile de credit. Ofiterul de politie, de asemenea, a fabricat sau a ascuns dovezi, ca sa justifice percheziatia masinii . Cei 4 suspecti acuzati de 321 capete de acuzare ... zburda liberi ...


Intrebarea de bun simt pe care si-o pune orisicine, este daca politistul mincinos a fost disciplinat pentru conduita din sala de judecata ?
Nu, bineinteles ca nu ! declara politistul in cauza, pentru The Star. De ce nu s-a luat nici o masura impotriva lui ? Pentru ca .... n-a facut nimic gresit !

Inteleg ca treaba cu dubla masura, functioneaza excelent in Rai. Investigatia de ;la Toronto Star a gasit mai mult de 120 de ofiteri de politie care au fost acuzati de judecatori de minciuna, inducere in eroare a curtii si fabricarea de dovezi, din 2005 incoace. Cei mai multi au scapat nepedepsiti.
   Intrebarea este  : cati politisti n-au fost acuzati de judecatori de minciuna, desi i-au prins cu matza in sac, pe motivul deja cunoscut, ca ei lucreaza in slujba publicului, deci e greu sa-i acuzi ... ?


Acum aca The Star a rascolit gunoiul .... a inceput sa puta. Iar Corpul Natiponal al Politiei, declara ca au fi cazul ca sistemul are nevoie sa faca ceva impotriva politistilor care mint.


Canadian Association of Chiefs of Police ( mi-am prins urechile incercand sa traduc minunea asta ), spune ca sistemul trebuie sa raporteze ofiterii de politie care mint, inseala instanta de judecata, sau fabrica dovezi.
   Unde sa-l raporteze ? Pai .... tot politiei ! Eu cred ca, canadienii n-au auzit vorba aia mioritica ... " corb la corb nu-si scoate ochii " .
Cateva randuri mai sus, avem in jur de 100 de cazuri de politisti care au mintit in instanta si n-au patit nimic. Ba mai mult, nenea Scott Aikman a fost prins si raportat poliotiei de 2 ori si n-a patit nimic, pentru ca s-a considerat ca .... n-a facut nimic rau. Si atunci, ma intreb : pentru ce sa se mai deranjeze judecatorii sa raporteze politistii mincinosi, daca nu se intampla nimic ? .... Cum a fost, asa ramane !

N-ar fi mai logic sa reglementezi treaba asta, cu niste legi clare si severe, care sa se aplice ? Ca atat vreme cat nu exista lege sau regulemnt care sa-i pedepseasca .... ei nu fac nimic rau !
  

Zilele trecute au protestat canadienii la primarie, impotriva politiei care ucide oamenii bolnavi psihici ( ca nu se supun comenzilor ). Si au cerut legi care sa-i opreasca si instruirea lor cum sa procedeze in cazurile de bolnavi mintal.


In ultimele 8 luni, politia a ucis 3 persoane cu dizabilitati intelectuale sau cu probleme mentale, in altercatii . Fostul primar al Torontestiului, John Sewel, spune ca toate omorurile puteau fi prevenite si ca violenta politiei este innaceptabila.
   In sedinta cu boardul politiei, fostul primar va urgenta treaba ca politistii sa fie instruiti in asa fel, incat sa rezulte o noua "specie" de politist, (care gandeste inainte sa traga.), care e capabil sa tina sub control situatia cu un bolnav mintal.
Primarul are sustinerea comunitatii, a militantilor pentru sanatate mintala si vor ( au tinut ) o demonstratie impotriva violentei politiei, in memoria lui Elington, care a fost impuscat imediat dupa ce a scapat din Toronto East General Hospital.
Se ridica multe intrebari legate de moartea lui Michael Elington pe 3 februarie, cand cetatenii au sunat la politie, ca au vazut un on in sosete si camasa de spital, mergand pe strada.
   Elington avea 2 perechi de foarfece pe care le-a furat dintr-un magazin de langa spital . Au venit 11 politisti in 6 masini de politie, s-au intalnit cu elington si l-au impuscat pentru ca nu a vrut sa arunce foarfecele. Elington fusese admis in spital, pentru o evaluare mentala.


Spitalul n-a catadixit sa dea explicatii publice, despre cum a plecat pacientul din spital, fara insotitor .
Dupa ce a parasit spitalul, Elington a avut o confruntare cu proprietarul magazinului de unde a furat foarfecele , iar proprietarul a suferit mici taieturi la mana stanga si a sunat la 911.
Elington a cerut cheile masinilor de la 2 femei, in doua situatii diferite, iar una l-a raportat la 911.

Unitate ade Investigatii Speciale a Politiei, spune ca nu pot acuza politia de crima, pentru ofiterul care a tras, a avut motive rezonabile sa se teama pentru propria viata. Ei spun ca Elington i-a amenintat ca " unul dintre voi o sa moara ".


Eu acuma, ma intreb, cat de greu era sa-si dea seama ca omul in camasa de spital si descult in sosete , in februarie, are probleme mintale ?
Si daca tot s-au simtit amenintati si au decis sa traga, de ce n-au tras si ei omeneste, la picioare ? Ca doar pacientu' ii ameninta cu doua foarfece si nu cu 2 pistoale ?
Astia chiar se cred la vanatoare ?

2 comments:

 1. praf in ochi.
  astia nu vor schimba nimic ,poate doar in rau.
  sunt dresati sa ucida si asta fac.
  iar canadianu' de rand,e dresat sa se supuna si asta face ,ca vitelu' la abator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cand am venit in Canada, nu intelegeam de ce sunt canadienii atat de ingroziti de politie ( chemam polita cand vecinii dadeau tv-ul mai tare ). Acuma inteleg ...

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.