Doctor Yourself

Sunday, May 20, 2012

Piata muncii

Exista prin Rai o gluma amara, care zice asa : Ce faci in Canada, cand ai nevoie de un doctor ? Chemi un taxi ...
                                Cineva a vrut sa afle daca e chiar asa :


Exista o legenda urbana, care spune ca multi soferi de taxi din Torontesti, sunt de fapt, imigranti care in tara lor au fost doctori. ( Asta in timp ce canadienii asteapta cu anii sa-si faca o operatie banala, si asteapta cate 6-9 luni pana sa-i vada un doctor specialist. http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2012/05/canada-franta.html  )
   Ziarul spune ca un chestionar al imigratiei federale a aflat ca mai mult de 200 desoferi de taxi din zona Toronto au fost doctori in tarile de origine, inainte d vina in Canada pentru o viata mai buna ...


Departamentul imigratiei a intervievat 50.000 soferi de taxi. Au mai aflat ca alti 55 de soferi detaxi nascuti canadieni, erau soferi de taxi.


Stuiul a mai aflat ca 1 din 2 taximetristi sunt imigranti, iar 1 din 3 sunt originari din India - Pakistan . Studiul se numeste " Studiu Special : Cine conduce taxiurile in Canada " si NU a fost dat publicitatii de catre Ottawa ( pai ce, vreti sa se sperie naivii care viseaza sa emigreze in Rai ? ). Totusi, studiul a fost obtinut de presa, in urma unei cereri facute de avocatul Richard Kurland, in baza legii cu accesul la informatie.

Insa mizeria e mult mai mare : in topul soferilor de taxi sunt si imigrantii care au studiat " business si management " . In plus , licenta pentru soferii de taxi, a crescut de la 100 $ / an la 300 $ ...


Studiul mai arata ca 14 % din imigrantii taximetristi au diploma de facultate, comparativ cu doar 4 % din canadienii nascuti in Canada, care au diploma de facultate. Ba mai mult de atat, 5,4 % din imigrantii taximetristi detin o diploma de master, comparativ cu 1 % taximetristii nascuti in Canada.


Taximetristii imigranti lucreaza ore suplimentare, ca sa-si aduca si intretina familiile in Canada. Spun ca fac sacrificii pentru familia lor, pentru ca plozii lor sa nu ajunga si ei taximetristi in Canada .
   

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.