Doctor Yourself

Thursday, May 24, 2012

No bad jobs


Ministrul finantelor declara presei ca nu exista joburi proaste in Rai : oricat de mizerabile ar fi ele, tot sunt mai bune decat deloc . Logica in alb si negru : cine nu-i cu mine, e impotriva mea ...

Zice ziarul ca se pregateste o schimbare a criteriilor dupa care poti primi ajutorul de somaj ( EI canadian ). Ceva de genul, ca daca ti se ofera un job si nu il accepti, iti pierzi dreptul la ajutorul de somaj .


Ministrul de finante a declarat ca are putina simpatie pentru cei care stramba din nas cand e sa li se ofere un job. Zice el, ca nu exista joburi proaste - singurul job prost, este sa nu ai job. Mda : pretextam ca unii stau pe ajutor de somaj si refuza joburile, si hai sa le taiem macaroana la tot poporul, ca sa nu le mai platim deloc sau aproape deloc ajutorul ! De ce sa nu-i pedepsim pe toti oamenii, pe motiv ca sunt cativa care abuzeaza ?
    Pai si de ce nu te duci in sistem sa corectezi erorile,( ca sa nu te mai poata abuza ), in loc sa tai drepturile tuturor celor care au platit pentru ele ?


Sa fim seriosi : nimeni nu merge la job din mandria de a munci, ci merge pentru bani, sa-si asigure supravietuirea. Bineinteles, ca decat sa nu ai bani cu ce sa-ti platesti chiria si mancarea( ca ajutorul de somaj e pe perioada limitata ), e mai bine sa speli pe jos in mall, ca sa supravietiiesti. Exista o singura problema : salariul ala de " no bad job", nu iti ajunge ca sa supravietuiesti ...
Cititorii l-au taxat imediat pe ministru : l-au declarat rupt de realitate, daca isi inchipuie ca oamenii refuza chiar si " no bad joburile" . Ca nu poti trai de unul singur din salariul ala, insa un cuplu cu doua salarii de " no bad job", traieste , supravietuieste si isi mai ia si o vacanta in Cuba pe an. Vacantele astea in care stai 10 zile inchis in tarc la all inclusive prin insule, sunt super-super ieftine ( am gasit si cu 300 $ / 7 zile )


Un cititor ofuscat, le zice canadienilor, ca ei au votat cu clovnii astia, ei sa traiasca cu ei ...

Pana la urma, oamenii au dreptate cand spun ca guvernantii se grabesc sa le ia banii de taxe, insa cand oamenii au nevoie de putin ajutor, li se intoarce spatele si sunt trimisi sa-si ia orice job ( ajutorul de somaj e pe perioada limitata, iar suma e procent din salariul care l-ai avut ).


Si mai exista o problema : esti in somaj si ti se ofera un " no bad job" la Tim Hortons. Daca refuzi, iti vei pierde ajutorul de somaj ( conform cum vor ei sa schimbe legea ). Daca accepti ( vei pierde ajutorul de somaj ), vei lucra pe salariul minim pe conomie, insa nu mai ai timp sa iti cauti job pe meseria ta si sa mergi la intarviuri. Cu alte cuvinte, esti prins in capcana jobului de mizerie , pentru ca, desigur, statului nu-i pasa decat cum sa-ti plateasca mai putin timp ajutorul de somaj ( sinu despre ce fel de job ti-ai gasit ).


Propunerea ministrului de finante e considerata de cititori, drept reteta pentru dezastru . Deastrul populatiei, ca statul o sa faca economii la buget ...

Altii spun ca politica lui " no bad jobs" e sclavie in toata regula. Si-l trimit in iad pe mister Flaherty ...


Altii ii spun ca-i ipocrit si il trimit sa se faca sofer de taxi , daca tot sustine ca nu exista joburi proaste ( a declarat ca la inceputul carierei, a fost sofer de taxi ).


Majoritatea cititorilor ( ca mai sunt si d'aia de nu pricep realitatea din jurul lor ) spun ca totul ar fi ok, daca aceste " no bad jobs" te-ar plati cu salarii din care sa poti trai ( ceea ce nu se intampla ). Ca din doua " no bad jobs" pe familie, nu prea mai poti sa-ti cresti puradeii, sa le platesti gradinita si toate alea.


I-au demonstrat, matematic, ministrului, de ce nu se poate trai dintr-un " no bad job " : castigi brut 1537,52 $ / luna din care o sa-ti scada taxele. Cum poate supravietui o singura persoana cu mai putin de 1.500 / luna, in conditiile in care o garsoniera sau 1 apartament cu 1 dormitor mai la periferie, costa 800 $ / luna ? Mai adauga si 120 $ / luna abonamentul de transport in comun, telefon, internet,. utilitati, spalatoria de rufe ( ca e ilegal sa ai masini de spalat in apartamentele de inchiriat ).

Alt cititor spune lucrurilor pe nume : ca el nu considera ca oamenii pot abuza de ajutorul de somaj, asa cum zice ministrul, pentru ca pur si simplu nu au cum. Nu poti primi ajutor de somaj decat daca deja ai contribuit la fondul asta. Ca sa tecalifici pentru 8 luni de ajutor de somaj, trebuie sa fi muncit si platit la ei cativa ani in sir. Deci, unde-i abuzul ?
   Plus ca ajutorul de somaj il primesti pe perioada limitata de timp, indiferent ca ai gasit sau nu job...


Zice un cititor, ca se poate si mai rau ! Si f... si cu banii luati ... de fondul ajutorului de somaj ! Iata cum : chiar daca ai contribuit la fond 20 de ani, dar decizi sa te muti in alta parte a tarii fara sa ai un job, vor REFUZA sa-ti plateasca. Nu vei primi nici un cent !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.