Doctor Yourself

Tuesday, May 1, 2012

Reclama

Ca taxele scolare in Rai sunt enorme, asta stim deja. Da' nu le-ati vazut pe cele pentru studentii straini : exorbitante ! Infiorator de mari ( de 3-4 ori maimari decat cele pentru canadieni ) : taxe pentru plozii bogatasilor din toata lumea .
     Iar daca bogatasii sunt imprastiati pe tot globul, rezulta ca ei trebuiesc ... anuntati de minunata oportunitate care o ofera Raiul ( sa le scoleasca plozii, pentru o caruta de bani ). Asa ca niste reclama si ceva lobby, nu strica niciodata .


Scrie ziarul, cum Guvernatorul General al Raiului , plus reprezentantii a 30 de universitati canadiene, s-au dus in delegatie, in Brazilia, cu "speranta" de a atrage studenti straini in Canada.
   G.G. e un soi de mana dreapta a sefului statului ( seful statului canadian, fiind ... Regina Angliei ) : adica reprezentantul Reginei in Canada.

Canadienii spun ca universitatile lor sunt "insetate" dupa studentii straini ( eu as zice ca mai degraba dupa taxele platite de ei ... ). Pana la urma, au dreptate : de ce sa ii lasi sa dea banii altor universitati, cand ii poti atrage sa ti-i dea tie ?
    Ca vor absolvi si vor vedea ca nu's joburi pe piata muncii in Rai si ca niciodata n-au platit mai multi bani pe o hartie igienica ... asta deja e problema lor ....

Canadienii spun ca Brazilia e locul potrivit pentru atragerea studentilor straini, iar Canada a facut un job mediocru din atragerea lor. So spre incantarea vorbitorului, brazilienii sunt disperati sa vina ins colile canadiene ...
   Anul trecut, guvernul brazilian a anuntat ca acorda fonduri pentru 75.000 de persoane care vor sa studieze in strainatate. Sectorul privat finanteaza inca 26.000 persoane . Cu totul, cam 100.000 persoane : iar Canada vrea o felie mare din tort ...

Asa ca, daca-i rost de bani multi ... de ce sa nu mergem in delegatie, sa-i atragem catre buzunarele noastre ?  Beneficiul e dublu : o data ca universitatile isi umfla conturile, ca un student strain plateste cat 3-4 studenti canadieni , si a doua oara, pentru ca stuedentul ala va cumpara chirie, mancare, lucruri in Canada ( bani care intra in economia Raiului ).
    Reprezentantul Asociatiilor si Colegiilor din Canada, spune ca educatia internationala e o mare afacere si are potential urias in Canada. Vanzarea de educatie canadiana, studentilor straini, aduce anual in Rai 6,5 bilioane de dolari !
Sia sta, fara sa socotim vanzarea de educatie canadienilor, imigrantilor ...

Cat de mare e afacerea cu studentii straini in Rai ? ( imigrantii sunt considerati studenti canadieni )
Pai ... mai mult de jumatate din studentii din Rai , sunt studenti straini ! Comparativ cu celelate tari civilizate, ele au doar 15 % studenti straini ... iar Canada are 70 % studenti straini !
    Ce inseamna asta pentru canadieni ? Ca nu prea mai sunt locuri pentru ei in universitati .... bataie mare pe un loc ...


Delegatia de reclama a scolilor canadiene, include 10 presedinti de universitati din cele 15 din topul universitatilor din Canada.
Guveranatorul Raiului va intalni presedintele Braziliei si va tine o serie de conferinte publice. ( Imi amintesc ca si in Romania, vin reprezentantii Raiului si tin conferinte publice prin orasele mari, despre cat de minunata e viata de imigrant in Rai, si despre cum trebuie sa aplici pentru imigratie. Propaganda e totul ... imaginea conteaza  )
   Dupa ce isi fac reclama in Brazilia o saptamana, se vor duce in Barbados si apoi in Trinidad-Tobago.


Sia cum sa vedem ce parere au canadienii de rand, care comenteaza la articolul din ziar : "avem studneti canadieni batuti de politie, pentru ca protesteaza impotriva cresterii taxelor scolare, dar in acelasi timp, incercam sa vindem educatie strainilor din alte tari . Cu adevarat, Canada a devenit o gluma "
  
Altul spune ca universitatile primesc la greu subventii din partea statului, platite din taxele canadienilor. Intrebarea este, de ce canadienii trebuie sa subventioneze din buzunar, educatia studentilor straini , cu care canadienii CONCUREAZA pentru un loc in universitate? ( aia 70 % ... ) .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.