Doctor Yourself

Tuesday, May 1, 2012

Drug -dealleri

Ca sa stabilim de la inceput : nu o sa vorbesc aici daca vaccinarea e de bine sau e de rau . Fiecare sa-si faca temele: daca se poate, si din alte surse decat dogma medicala.

Tot ca sa fie lucrurile clare, o sa delimitam doctorii de drug-dealers : doctorii sunt cei care te vindeca, iti repara o problema de sanatate. Adica : anestezisti, chirurgi, cei de la departamentul traume, cel de urgente. Mi-a scapat cineva ? Nu cred .
Ceilalti doctori, sunt doar niste drug dealeri ! ( "doctor" e impropriu spus )


Pediatri din Rai, au gasit cum sa ii convinga pe parintii de plozi, sa-i vaccineze : pur si simplu ii taie din lista de pecienti si refuza sa le mai fie doctor ! 
Poate ca in Romania nu inseamna mare lucru, pentru ca te poti duce in aceeasi zi, sa vezi alt pediatru mai cu bun simt. Sau poti sa te duci la o clinica privata si sa-ti platesti o consultatie.
   In Rai, poti doar sa fluieri a paguba, ca  spitalele private sunt interzise prin lege, iar pana la urmatoarea consultatie la un pediatru, astepti 9-12 luni. O prietena de-ale noastre, i s-a spus sa astepte 1 an si 4 luni, pana sa fie plodul consultat de pesdiatru : asa ca l-a pus in avion si l-a trimis singur in Romania, sa-l duca bunicii la doctori .
   Acuma aveti cat de cat o idee, ce te asteapta ca parinte, cand pediatrului i se nazareste sa-ti dea cu flit.

Tanti pediatru din Tornhill ( cartierul indienilor in Torontesti ) spune ca da flit pacientilor care refuza vaccinarea ( sub 1 % , din mai mult de 3.000 pacienti ) : pe motiv ca probabil e mai bine pentru pacienti, sa gaseasca alt doctor care sa-i ingrijeasca mai bine decat ea.

Femeia isi motiveaza gestul, cu dreptul doctorului de a incheia relatia cu pacientul, atunci cand nu exista incredere si respect.
Pai da, insa cand pacientul refuza vaccinarea, nu-i nici o lipsa de respect in asta : e pur si simplu refuz, pe care tu il iei personal.
    Deci : in Rai ca si peste tot, pacientul are dreptul sa accepte sau sa refuze un tratament. Doctorul nu e stapan pe viata si corpul pacientului , iar asta n-are nici o legatura cu respectul si increderea. Tanti asta sare calul , cand presupune ca daca ai incredere si respect in doctorul tau, o sa inghiti ca pelicanu', pe nemestecate, orice sollutie iti propune ea.
 
Dreptul meu de paceint este sa refuz un tratament : daca insa tu, ca doctor, me pedepsesti pentru asta, apoi se numeste ca ma abuzezi. Ce mai ramane din dreptul meu de pacient, cand tu ma santejezi : iei vaccinul, sau nu mai sunt doctorul tau ?  Ah, da ! Am dreptul de a fi de fi intotdeauna de acord cu doctorul meu ...

Daca pacientii refuza vaccinarea, din teama de efecte secundare, ca un adevarat drug -dealer ce este, ea le da pliante si literatura medicala sa citeasca despre cauzri de pacienti care s-au imbolnavit pentru ca n-au fost vacinati ?
   Da' pacientii aia vaccinati , de care sunt pline spitalele ca's bolnavi, despre aia de ce nu le povesteste ? Pentru comparatie : in Romania se vaccineaza la greu ( mai ales pana in '90 ) impotriva TBC-ului , si cu toate astea suntem pe primul loc in Europa, la TBC infantil ( nici adultii nu stau mai bine ). In USA, nu se fac vaciinuri contra TBC-ului si nu mor pe capete din cauza lui.  Da, stiu : americanii se spala pe mani ... noi romanii suntem mai nespalati, asa ...

Nelamurirea mea, este de ce le da doar pliantele si literatura medicala sustinuta de dogma medicala ? Ca exista si aripa doctorilor care li s-a pus pumnul in gura : ar fi interesant de studiat si parerea lor. Atata timp cat drug-dealerul vine si imi prezinta doar o fata a realitatii, apoi sa nu se mire ca isi ia reject si pacientii iau problema in propriile maini si studiaza singuri.

Mai zice femeia ca plozii nevacinati pun in risc pacientii ei vaccinati !  ( asta e din ciclul " Eu cant, eu descant " ... )
Pai nu ziceai adineaori, cum vaciinul ala te pazeste de boli si nu te mai imbolnavesti ? Daca e asa de adevarat, cum dracu' se mai pot imbolnavi taman pacientii aia vacinati ?
  

Se estimeaza ca 1 din 25-30 de parinti refuza vaccinarea in Ontario, pentru plozii lor. Se mai estimeaza ca 1 din 8-10 parinti, isi exprima ingrijorarea despre cum vaccinul afecteaza plodul : asta e de bine. Macar incep sa-si puna intrebari si nu mai accepta orice mizerie li se pune sub nas, botezata pe nedrept " medicina ".
  

Parintii s-au inflamat in comentariile la articolul din ziar ( pe buna dreptate ).
Un cititor zice ca daca un pacient refuza sa renunte la fumat sau la alcool ( in ciuda sfaturilor doctorului ), asta doctorul dreptul sa refuze sa le fie doctor si lor ?

Alt cititor spune ca daca doctorul nu poate sa iti accepte deciziile, sa-l parasesti ( usor de zis, aproape imposibil de facut ).  Si zice ca ultima oara cand a verificat, doctorul nu era parintele copilului, ca sa aiba dreptul de a decide daca accepta sau nu tratamentul.


Alt cititor le da rusini doctorilor, pentru ca pedepsesc plozii, pentru deciziile parintilor . Ca daca e adevarat basmul ca te imbolnavesti daca nu te vaccinezi, atunci copiii nevaccinati ar trebui sa aiba parte de o mai mare supraveghere din partea pediatrului ( ca's in mare risc ). Si in loc sa-i ingrijeasca, pediatrul le da cu flit .2 comments:

 1. Da, si ce se intampla cand doctorul iti recomanda sa nu faci efort si tu trebuie sa muncesti ca sa traiesti sau sa-ti phootzi nevasta in ciuda celor doua pre-infarcturi

  http://opencube.ro/casatoria-institutie-damnata/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ia-ti si tu o nevasta mai intelegatoare. Sau luati-va un amant, doi, trei ...

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.