Doctor Yourself

Thursday, May 17, 2012

Cantina sociala

                Zice ziarul ca s-a stabilit cum toti canadienii au dreptul la mancare :


Afost in Rai, saptamana foamei, in care canadienii au fost rugati sa donexze mancare pentru bank food ( cantina saracilor ). Asa am aflat ca aproape 900.000 canadieni apeleaza la cantina soaciala : numarul asta de 900.000 e din 2008 ( nu se stie cati sunt in 2012 ).
   Zice ziarul ca numarul celor care nu isi permit sa-si cumpere mancare, este socant de mare : 1 din 4 canadieni mananca la cantina saracilor, pentru ca nu isi pot permite sa-si cumpere mancare.

Cine mananca la cantina sociala ? Canadienii cu venituri foarte mici : majoritatea canadienilor care traiesc in saracie ... au joburi si castiga mai putin de 13 $ / ora.


Food Banks Canada spune ca, cauza foamei in Rai, sunt veniturile foarte mici. Venituri mici erau si inainte de 1981, insa pe vremea aia, nu era nevoie de cantina saracilor, ca toata lumea isi permitea sa-si cumpere mancarea.
   Cantina sociala s-a infiintat in 1981 ca o masura de urgenta si cu siguranta nu ca o masura pe termen lung la adresa foametei.Se vede treaba ca nevoia aia urgenta, s-a prelungit pe ani de zile ...


           Foametea din Rai a ajuns si la urechile US, care le arata obrazul canadienilor :


Zic ei cum Canada e bogata, dar nu reuseste sa adapteze asistenta sociala si salariulminim, la costurile de baza ale vietii ( inculuzand mancarea si cazarea ). Anul trecut, aproape 900.000 canadieni au accesat cantina sociala in fiecare luna.

Mai spun ca situatia arboriginalilor este aproape disperata : sunt marginalizati, au acces foarte scazut la mancare adecvata, comparativ cu restul populatiei.
De asemenea, creste obezitatea in Canada : mai mult de 1 din 4 canadienii adulti sunt obezi, cee ace costa cel putin 5 bilioane / an ingrijirea medicala.
   Concluzia raportului este ca guvernul canadian, ar trebui sa dezvolte o strategie nationala a mancarii.


Raportul a facut valuri in Parlamentul canadian, unde au dezbatut pe toate fetele problema si au raspuns in celmai pur stil mioritic : sa moara si capra vecinului ! ( uitati-va in curtea altor tari, nu a Canadei ! )
Ministrul Imigratiei spune ca e o United Nations risipeste banii, ca sa investigheze tarile dezvoltate, precum Canada . ( pai din moment ce a gasit probleme, nu pare ca au investigat degeaba... )
   Si mai zice ca decat sa investigheze tarile dezvoltate precum Canada, mai bine folosesc banii ca sa hraneasca saracii din tarile in curs de dezvoltare . Cireasa de pe tort : ca United Nations s-au discreditat cand au investigat foamea din Canada ...

In asteptarea unei strategii concrete impotriva foametei din Rai, scrie in ziare ca s-a propus schimbarea regulilor pentru industria carnii : adica sa le permita sa vanda si cadavrele de animale care au murit  singure, ( nu doar cadavrele animalelor pe care le-au ucis ei ).


Propunerea spune ca vor sa permita animalelor deja moarte, sa fie procesate pentru consumul uman. Eu sunt foarte de acord cu ei : hoitul e hoit, iar pentru mancatorii de cadavre nu face nici o diferenta.
   Ca oricum ei isi fierb-prajesc cadavrele, deci omoara germenii si bacteriile. In plus, cadavrele procesate sunt imbibate cu conservanti, ca sa nu putrezeasca  pana ajung in farfurie. Ce importanta are ca e un cadavru gata mort, sau un animal viu, care a fost asasinat in abator ?


Cum creste distanta dintre bogati si saraci in Rai, creste si riscul de tulburari "antisociale" violente : asa zice la ziar, nenea Richard Wilkinson, gurul inegalitatii sociale.


Canada risca sa devina un loc mult mai violent si antisocial, daca va permite inegalitatii veniturilor sa devina si mai mare.


Inegalitatea dintre venituri a inceput sa creasca inca din 1990, iar oamenii vor fi mai mult pentru ei insisi si vom avea o si mai mare societate antisociala. Asa zice nenea Wilkinson, profesor pensionar in epidemiologie sociala la Universitatea Nottingham in Anglia .
   A mai declarat ca se asteapta ca rata crimelor violente sa devina comparabila cu rata din USA, daca inegalitatea va continua sa creasca.


Violente avem deja : in Quebec s-a perturbat circulatia metroului, din cauza unor bombe ( ? ) fumegande ( Google Translate, nu dati cu pietre ).


Studentii continua sa protesteze ( din 15 februarie ) din cauza scaderii nivelului de trai  si a cresterii taxelor scolare. Ministrul invatamantului si-a dat demisia.


Zice ca si-a dat demisia pentru ca nu simte ca ar pute arezolva problema studentilor cu cresterea taxelor.


Cum "rezolvi " o problema sociala ? Pai o declari .... ilegala ! Asa le-au facut si studentilor care protesteaza in Quebec : au declarat greva ilegala, si s-au asteptat ca toti sa se execute. Mai ales dupa ce i-au anuntat ca le ingheata anul scolar ...z

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.