Doctor Yourself

Saturday, April 28, 2012

Zeului sa ne rugam !

Inchinatorii la zei sunt peste tot : inclusiv intr-un stat declarat a fi secular. Cand insa zeii isi baga coada in zona rezervata statului ... vor iesi scantei !


Primaria din Sascauti a oferit o masa de multumire celor care au facut voluntariat pentry city. Doar ca mancarea a venit la pachet cu ... zeul cre(s)-tinilor ! Unul din consilieri s-a simtit datori sa binecuvanteze mancarea, sa-l pomeneasca pe Gizas si sa incheie cu "Amin".
    Pe buna dreptate, unul din voluntari s-a simtit ofensat : pai omul s-a dus la restaurant, nu la biserica ! Si s-a trezit ca oblugat-fortat, trebuie sa-i asculte pe consilieri cum bat campii si cum se fac pres in fata lui Gizas, prietenul nostru imaginar !
Omul, ateu fiind, s-a simtit pe buna dreptate agresat cu zeul cre-s-tinilor : pai sa-si tina zeii acasa, nu sa-i indese cu de-a sila in gura ateilor ! Macar din respect pentru atei, care n-au venit nici unul la primarie, sa-i binecuvanteze pe consilieri, in numele Monstrului de Spaghete Zburator !
Plus ca voluntarul in cauza, judecand dupa culoare, nu parea deloc a proveni din tara crestina : deci chiar daca ar fi fost inchinator la zei, in mod sigur i se rupea de Gizas si minunile lui !

 Asa ca nenea cel ateu, a scris email primarului, ca sa-i bata obrazul, si sa-i spuna ca treaba cu inchinatul la zei in consiliul primariei, nu se pupa cu separatia statului de religie .
   In plus, se declara nemultumit ca primaria a dat prioritate religiei crestine, in fata altor religii : Canada nu e tara crestina, ci tara seculara .


Nenea ateul vrea scuze de la primar si promisiune aca nu vor mai fi rugaciuni catre zei, la evenimentele organizate de primarie.  Ca daca nu, el se va duce si se va plange baietilor cu Drepturile Omului.


Nu va imaginati ca e un caz izolat : inchinatorii la zei , sunt peste tot si ne agaseaza cu zeii lor cu tot. Nu pot sa inteleg de ce nu isi pot tine credinta, zeii si tampeniile in privat ! De ce tin musai sa le expuna public, si sa streseze cu ele, cetatenii intregi la minte ?


In oraselul Hastings Highlands, toate sedintele consiliului local, incep cu rugaciunea catre zei ! Femeia care protesteaza astfel, spune ca se simtea obligata sa se ridice in picioare cat timp se inchinau aia , ca sa nu fie singura care nu pare patrunsa de importanta momentului . E treaba cu presiunea sociala : nu toata lumea ii face fata.
    Doar ca femeia a vrut sa egaleze scorul : daca tot i-au recitat poezii zeului, sa recite si o invocatie ateista . Doar ca propunerea ei a fost ignorata .


Dupa ce femeiea a facut valuri prin comunitate, dupa luni de dezbateri fierbinti si mai ales .... dupa ce a chemat in judecata orasul, in sfarsit, consilierii au decis prin vot, sa nu mai recite poezii zeului favorit. Nu in sedinta de la primarie ....


Ziarul spune ca se recita rugaciuni catre zei, in sedintele de consiliu a urmatoarelor orase : Oshawa, Durham Region, Missisauga, Brampton.
In Richmond Hill si Oakville, se recita o rugaciune fara a-i zice zeului pe nume. Adica un soi de ghici ciuperca ce-i ...
In alte orase, sedinta incepe cu un moment de tacere . Tacere pentru ce ? Ca doar d'aia s-au adunat in sedinta,  sa vorbeasca ?


2 comments:

 1. Credeam ca numai in Ro iti baga pe gat religia ortodocsa, iti pune icoane in toate salile de clasa si se construiesc 3 biserici pentru fiecare cartier.
  Plus ca la ortodocsi slujba e de cosmar tata: aia canta si canta si nu inteleg nimic. Ce predica, ce invataminte? Hai sa cantam si sa ne tampim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. In romania inca sunt mici copilasi, pe langa ce-i in Rai : sa vezi aici scoli catolice cu religie pe paine ! Se bate lumea sa-si inscrie plodul la ele, pentru ca sunt putinele scoli in care plozii mai invata cate ceva ( restul scolilor sunt praf ).
   Mint astia ca sunt de religie catolica, numai ca sa le primeasca plozii acolo.

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.