Doctor Yourself

Tuesday, April 24, 2012

Sanatate

Criticile la adresa sistemului medical din Rai, se inmultesc : urla populatia pe Youtube, urla presa canadiana, statisticile si toate alea. Numai romanii din Canada se jura ca totul e bine si frumos in sistemul medical : ca doar ei traiesc in Rai !


Fraser Institute a dat publicitatii un raport, in care evalueaza sistemul medical din Rai, iar rezultatul nu arata deloc bine.  Zice Fraiser, ca sistemul medical public din Canada costa mult prea mult ( raportandu-ne la ceea ce ofera el cetateanului ) si comparand cu celelalte tari din OECD.
    Canada se claseaza in primele 6 din tarile cu cele mai mari cheltuieli in sanatate, dintre tarile OECD.


Cele mai recente date de care dispunem, sunt cele din 2009 ( nici nu indraznescsa ma gandesc la cele din 2011 ). Canada s-a situat pe locul 19 din 28 de tari OECD, la numarul de doctori la 1.000 oameni ( da, sunt o gramada de canadieni care n-au doctor de familie, pentru ca listele sunt inchise si nu mai primesc pacienti ).
   Canada s-a situat pe locul 12 la numarul de asistente medicale la 1.000 oameni.
Raportul sugereaza ca, Canada ar trebui sa-si mai ajusteze socotelile si ca sistemul de asigurari medicale nu produce valoare buna, pentru banii platiti. Mioritic vorbind : si f... si cu banii luati ...Mai zice raportul cum Canada este singura tara din OECD in care asigurarea privata este interzisa cu eficienta. Se stie doarca nu e voie sa iti faci clinica privata, decat in domeniile in care iti da voie statul : dentist, chiropractor, sa masori dipotrii la ochelari, chestii d'astea banale si ieftine.


O critica foarte dura la adresa sistemului medical din Canada si nu numai, o aduce  una din somitatile medicinii canadiene Abram Hoffer . Pentru cei pasionati de medicina ( si nu de dogma medicala ), omul are pe net o gramada de articole publicate ( si carti ) : delicatese ! ( minutul 6 : 5 pana la final )

http://www.youtube.com/watch?v=X9cg4454mYA

Ce-i la gura lu' nenea Pauling ( dublu Nobel ), rar mi-a fost dat sa aud spus in conferinta publica : de la minutul 1:33  http://www.youtube.com/watch?v=58nzMD6LmzM&feature=related

Tatal nostru RDA-ul si recomandarile lui, desfiintat cu numeroase argumente de nenea Pauling  si sistemul medical luat la misto, pentru ca, confunda scorbutul sub-clinic cu " sanatatea " . Omul are un umor nebun, trebuie sa recunosc : http://www.youtube.com/watch?v=z4XH8QYjJB0&feature=related

4 comments:

 1. Iar am visat azi noapte ca emigrez in Canada, si ca totul era ca un Rai, aveam o casa superba si vremea era calduta si insorita...
  Tot in vis m-am gandit: deci m-a mintit Tzipi, aici chiar e Raiul :))))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha-Ha !
   Pai sa stii ca sunt multi romani pe aici, care viseaza cu ochii deschisi ca aici e Raiul ! Au baraci de carton ( aratoase, ce-i drept ), cumparate cu 400.000 $ bucata, si pentru care vor plati dublu-triplu la banca.
   Vor plati rate la casa si dupa ce vor iesi la pensie, vor plati si dupa ce vor muri, da' ei sunt fericiti ca traiesc in Rai.

   Delete
  2. "cumparate cu 400.000 $ bucata, si pentru care vor plati dublu-triplu la banca."

   Nu ti-a explicat cineva cu cateva luni mai inainte ca nu platesti dublu sau triplu pe case? Parac ti-a demonstrat matematic.

   Delete
  3. Va, vai ! Cum am putut sa uit ca in Rai,pina si bancile sunt societati de binefacere ?

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.