Doctor Yourself

Sunday, April 1, 2012

Propaganda educatiei

In Rai a inceput campania de convins populimea ca cel mai bine pentru ei, este sa-si cumpere cursuri : de orice fel, numai sa cumpere ! Afisele cu reclama la tot felul de scoli, sunt deja banale, nu mai impresioneaza pe nimeni :


Asa ca s-a trecut la nivelul doi de marketing : convingerea potentialilor clienti, cu ajutorul povestilor mobilizatoare, gen aburelile cu dezvoltarea personala ... Daca X merge la scoala .... toate maimutele sa-l imite, ca e spre binele tuturor ( mai ales a vanzatorilor de cursuri scolare )

Madam Mc'Millan s-a intors la scoala sa-si ia un certificat in administratie publica , desi ea deja avea o diploma de universitate si alta diploma de colegiu .
    Nedumerirea mea este, de ce mai are nevoie de inca o diploma, daca scoala minunata din Rai, iti asigura calea spre succes si jobul minune ? Ca ar fi trebuit sa aiba deja toatea astea, la 43 de ani, ca doar avea diplome canadiene sa-si puna si in cap ... E limpede ca cel care a conceput abureala asta de reclama, nu s-a gandit ca se vor ridica multe sprancene ...


Madam declara ca s-a intors la scoala, pentru ca e .... fun ! Pai du-te si ia-ti un bilet la stand-up comedy, ca e mai ieftin decat un imprumut la banca, sa-si poata plati studiile " funny " ...
Si da, pe langa resursa de fun, studiile in administratie, o sa-i aduca .... intrarea in politica ! ( asta intra la categoria " umor involuntar" ) ...


Scoala va vinde si cursuri aditionale : va invata contra cost , cum sa va organizati timpul, cum sa va faceti temele, cum sa invatati si va ofera .... meditatii ( in special la mate ). Mda : cne nu-i in stare sa gandeasca singur si sa se organizeze, o sa gandeasca altii pentru el, dar .... contra cost !


Next level de convingere, este textul cu : da-ne o caruta de bani, ca sa vii la scoala ... pentru ca toata viata trebuie sa continu sa inveti ! Nu cumva sa indraznesti sa studiezi de unul singur , ca asta nu ne umple noua buzunarele !Cei de la Universitatea Laurier, vor sa iti vanda cursuri .... just for fun ! Al cui fun ? Ca mie imi scapa partea de fun, cand te indatorezi pe ani in sir, ca sa-ti platesti cursuri ... just for fun ... Cineva face glume proaste pe socoteala noastra ...


Nu, nivelele de manipulare ( pardon, "convingere" ), nu se opresc aici. Si pensionarii pot fi "convinsi ", nu ? !  Cat traieste omul, invata : deci si pensionarii trebuie sa vina la scoala ( pe bani grei ).

Avem cursuri croite exact pe masura pensionarilor : special pentru voi ! Cand va vine pensia, in loc sa cumparati bomboane nepotilor, nu uitati sa dati fuguta la scoala sa va inscrieti ! Noi va promitem ca nu o sa va punem in aceeasi clasa cu nepoteii vostri !
   Da, da ! Dupa o viata in care ai tras ca bou' in jug, in loc sa-ti permiti o vacanta prelungita in Europa ( visul neimplinit, de calatorie americanilor ) ... vino si da-ne noua banutii ! In loc sa te plimbi prin Venetia, noi o sa te invatam cum functioneaza creierul, te invatam cine a fost Gizas , Shakespeare, ce spune teoria lui Darwin si tot asa.
Adica te invatam chestiuni de cultura generala, care ar fi trebuit invatate in clasele 1-8, la scoala generala. Insa cum pe aici prin Rai, cultura generala e pasare rara ....o sa aflati la batranete cum functioneaza creierul ! Asta ... DACA va mai functioneaza ...


Ai iesit la pensie si esti atat de imbecil incat nu stii ce sa faci cu timpul tau si te plictisesti ? Cumpara cursurile noastre, care o sa te tina ocupat !


Curesurile n-au nici o valoare in afara banilor pe care ii platesti ca sa le cumperi : nu primesti nici o diploma si nici un credit pentru ele. Sunt doar .... degeaba !


Nu vrei sa mergi la scoala ? Pai in cazul asta, ar fi bine sa stii ca lipsa de cunoastere iti poate afecta sanatatea !

Un studiu d'ala in stil american, arat ca adultii care nu stiu cum sa citeasca , sunt de 2 ori mai predispusi sa moara cu 5 ani mai devreme decat oamenii care pot citi.


Decodarea e asta : adultul care are probleme de citire, NU poate intelege pe deplin, instructiunile de pe cutiile de medicamente , fapt care ii pune sanatate in risc !
Eu asa zice ca nu analfabetismul ii pune viata in risc, ci ... prostia ! Pai ce e asa complicat sa intrebe farmacistul cum se folosesc ? Sau orice alt om care ii iese in cale ?


8.000 adulti au fost testati in Anglia : au trebuit sa citeasca instructiunile de pe o sticla cu aspirina. 12,5 % din adulti, au facut greseli in intelegerea instructiunilor ( in limba materna ! )

Alti 16 % au avut un nivel slab de intelegere a instructiunilor de pe cutia cu aspirina. Deci e grav daca aproape 20 % nu's in stare sa priceapa ce scrie pe o cutie cu aspirina. Ce puii mei invata astia la scolile alea fabuloase din Occident ?


V-ati prins deci ... concluzia e una singura : dati fuguta si cumparati-va cursuri la scoli, ca altfel o sa va otraviti dracu' cu aspirina ! Mai ales voi pensionarii, sunteti in " real danger" ...

2 comments:

  1. exact si la obiect
    decat sa cheltui banii aiurea mai bine economisesti si cheltui pentru articolul tau anterior...si ai si fun si vezi si locuri noi hahahahah

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.