Doctor Yourself

Tuesday, April 17, 2012

Of, Canada !

Prin scolile din Rai, vor sa-i puna pe elevi sa cante imnul Canadei , la inceperea cursurilor :


Motivul pentru care sunt fortati sa cante, este de-a dreptul hilar : ca asta o sa produca o natiune mai .... patriotica ! Asa ma gandeams i eu : cu cat vor canta mai tare, cu atat isi vor iubi patria mai cu spor ... o sa dospeasca patriotismul in ei !
   Eu cred ca in Rai nu s-a auzit de zicala mioritica, aia cu dragostea cu de-a sila .

Impunand anumite simboluri, cantecele si tot repetandu-le, nu reusesti decat sa produci repulsie.
Sa vedem ce parere are poporul : 54,95 % ( votul nu era inchis, cand am facut print screen ) spun ca nu ar trebui sa fie fortati sa cante imnul. Inteleg ca le-a "crescut" patritismul atat de mult, incat abia asteapta sa cante imnul in fiecare dimineata ...


Ba e chiar mai rau de atat ! 54 % din liceenii de la cor, nu cunosc melodia imnului " O Canada " si numai 67 % cunosc versurile . Judecand cu aceeasi masura hei-rupista ( stii imnul = esti patriot ) ... pe liceeni ii cam doare undeva de patriotism .
   Asa ca s-a luat decizia sa-i puna sa cante imnul in fiecare dimineata : poate asa, vor invata versurile si melodia, si vor deveni, in sfarsit .... patrioti !

Eu stiu ca acasa e acolo unde ma simt eu bine : irelevant unde se afla pe glob. Unde imi pun cortu' si imi este bine, acolo-i acasa. Si n-am doruri si tristeti de catel ratacit pe la usi, dorinte sa vizitez locurile in care m-a fatat mama, bla-bla.
   Unde-i " acasa", acolo-i si tara mea. Ca sa ma simt cat de cat bine, trebuie ca tara aia sa aiba niste conditii de trai, cat de cat acceptabile ( din punctul meu de vedere ). Nu simbolurile si imnul tarii ma face sa indragesc tara, ci exact conditiile alea care ma fac sa ma simt acasa  daca le are ).
Statistica ne ofera date concrete : ne claseaza pe locul 1 dintre tarile OCDE la sinuciderea in randul tinerilor ( mai demult am scris un articol intreg despre asta ). N-am nici o indoiala ca tinerii se simt ca in Sanul lui Avraam, aici in Rai, printre sfinti ....
    In continuare, ziarele ne anunta ca numarul sinuciderilor in randul fetelor tinere , e in crestere ! Astia's aia de n-au cantat imnul ....

 
 Nu, ca nici parintii lor nu se simt mai bine ( astia au cantat alte imnuri, prin scolile altor tari ) ... Calitatea joburilor e dezastruoasa in 2011 ( ma gandesc cu groaza la statistica din 2012 ) !

Zice ziarul ca si numarul joburilor si calitatea joburilor nou create sunt in declin. Raportul CIBS spune ca e atat de dezatruos, incat e chiar mai rau decat a fost vreodata, in timpul perioade non-recesiune.


Nu doar ca nu sunt joburi ( ca asta-i realitatea ), insa se mai si taie joburi : pe motiv ca nu mai sunt bani, sa-i plateasca pe toti .... Armata zice ca va elimina 1.100 joburi civile .


                          Nici vamesii nu se simt mai bine: se reduc si joburile lor .

Vamesii, inspectorii pentru mancare si policy specialists ( ce's astia ? ) sunt mii de bugetari federali, care au primit deja notite ca isi vor pierde joburile : mai mult de 7.000 muncitori sin 24 de departamente.


Oficia, 19.200 de joburi vor fi eliminate in urmatorii 3 ani. sindicatele spun ca numarul celor concediati va fi mult mai mar, pentru ca vor fi inclusi si muncitorii pe contract.


 Si companiile private ( CBC--ul ) taie 650 de joburi in urmatoarele 3 luni, din acelasi motiv :

                Peste toate astea .... pretul benzinei creste ca la balamuc. In tot Raiul !


Preturile cresc de pe o zi pe alta : as zice ca's umflate cu pompa ... Ziarul zice ca miercuri a crescut cu pana la 3.4 centi / litru benzina in Toronto.


In plus, totul este foarte scump in Rai . Orice ai cumpara in Rai .... peste granita la americani, vei gasi mult mai ieftin ! Cu adevarat te simti ca " acasa" ...


U.S Bureau of Statistics a eliberat un raport, in care se compara cheltuielile gospodariilor din USa, Canada, Anglia si Japonia in 2009. Studiul a constatat ca in Canada, cheltuielile cu transportul sunt aproape 19,9 % din cheltuielile unei gospodarii. In USA sunt doar 16,8 %, in Anglia 15,2 % si in Japonia 9,8 %.
   

Hainele costa 5,8 %  din bugetul unei gospodarii, in Canada. In Anglia 5,5 % , 4,8 % in Japonia si 3,8 % in USA.
   Explicatia cusuta cu ata alba a canadienilor, este ca locuiesc intr-o tara mare si e nevoie de multa benzina, ca distantele sunt mari. Pai si USA cum este ? NU tot aceleasi distante mari sunt ? Ca nu-i nici o diferenta : in afara pretului mai mic la benzina ....

5 comments:

 1. Şi la noi a fost introdusă lăbăreala asta cu elevii care să cânte imnul naţional la începutul orelor de curs.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mai degrabă naţional-socialism. Partea cu socialismul e ceva la care a excelat mereu Canada. Probabil acum s-au prins că nişte bullshit naţionalist nu strică, în special când socialismul se îndreaptă spre rezultatul logic - falimentul.

   Delete
 2. Chestia cu cântatul imnului mi-a adus aminte că şi eu împreună cu colegii mei î-l cântam cu mare patos la început de ore. Nu că am fi vrut noi...Vreo 2 ani de zile l-am cântat, iar dacă spuneam că nu mai vrem să-l cântăm ne luam vreo 10 arătătoare la palmă dela învăţătoare. Şi asta se întâmpla prin 2003-2004...
  Să mai zic că atunci când începe ora de religie tre' să ne facem rugăciunea că altfel ne bate doamne-doamne...

  ReplyDelete
 3. Chestia cu cântatul imnului mi-a adus aminte că şi eu împreună cu colegii mei î-l cântam cu mare patos la început de ore. Nu că am fi vrut noi...Vreo 2 ani de zile l-am cântat, iar dacă spuneam că nu mai vrem să-l cântăm ne luam vreo 10 arătătoare la palmă dela învăţătoare. Şi asta se întâmpla prin 2003-2004...
  Să mai zic că atunci când începe ora de religie tre' să ne facem rugăciunea că altfel ne bate doamne-doamne...

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.