Doctor Yourself

Sunday, April 22, 2012

Lifeclass tour

Va imaginati ca numai in Romania exista Zero tv ? Ei bine, va inselati . Exista Zero TV , varianta feminina si o idee mai spalata a lui Dan Diaconescu  : O Tv vine in Canada ! ( ca in USA e in faliment ) ...

Sunteti amator de gandire pozitiva si alte aiureli de soiul asta ? Tocmai ati ratat marele eveniment din Torontesti : Oprah a venit in oras, si a tinut .... lectii de viata gospodinelor ! Exista gospodine in Rai ? Nu, cu siguranta gospodareala a disparut , insa mentalitatea de gospodina a ramas. Iar unii o valorifica din plin .


 Ziarele spun ca fost buluceala mare ( cu femei ). Femeile spun ca Oprah le face sa se simta pline de putere .

Insira femeile o gramada de stari ( numai sentimente , trairi si nimic rational ), toate induse de Oprah : cum ea le face sa se simta mai puternice, mai sigure pe ele insele, mai bine. Vedeti vreo diferenta intre femeile astea care se inchina la Oprah, pentru ca le face sa se simta minunat, si credinciosii care se inchina la zei ( din aceleasi motive ) ? Eu nu.
    Daca insa le iei la bani marunti si le ceri sa explice de ce se simt asa cand o vad pe Oprah ... nu's in stare. Mi se pare firesc, ca doar nu-i nimic rational in asta : e doar autosugestia lor. Imi fac cruce si ma simt mai bine - ma uit la Oprah si ma simt mai bine.
 Daca madam le-ar servi ceva concret, util, rational, as intelege. Da' cand le serveste doar trairi si emotii ... mi se pare complet inutil. Jenant chiar, sa fii om in toata firea si sa nu stii de capul tau.


Ce le-a servit Oprah ? Pai.....emotii induse de profesionistii din domeniu : Deepak Chopra, Tonny Robbins, Bishop T.D.


Nenea Chopra le-a servit povesti cu oameni constipati ! Zice ca daca te infurii, te constipi.
Gospodinele alea ar trebui sa-si traga doua palme ca sa se trezeasca la realitate : si bineinteles, apoi sa ia un laxativ ! Parerea mea.
Nu va plac laxativele ? Pai avem povesti .... pentru gaini ! Te-ai saturat sa fii tratata ca o gaina proasta ? ei bine, noi te invatam sa devii .... un vultur ! Totul e sa inghiti ce iti vindem noi ...


Ati fost vreodata in vizita la vreo secta ?  Pai nici nu trebuie sa mergeti, ca este exactacelasi lucru cu atmosfera de la show-ul lui Oprah. Tonny Robbins, isi moduleaza discursul in asa fel, incat sa electrizeze audienta : tipa, aplauda, sunt happy, fara sa stie de ce . Transa.
    Un nene hipnotizat din sala, chiar a declarat presei ca n-a inteles ce zicea Robbins, dar il umple de energie .
Oprah a tinut Lifeclass pentru 8.500 de oameni. Daca ai ajuns la maturitate si inca n-ai inteles pe ce lume traiesti, dar ai nevoie de cineva sa-ti dea lectii de viata, apoi du-te si impusca-te !


8.500 de exaltati si nimeni n-a vazut contradictia ? Cucoana asta vine sa ne dea lectii de viata, asta in timp ce televiziunea ei e in faliment ! Scria prin toata presa, pe toate copertele, cum Oprah a concediat nu stiu cate sute de persoane de la televiziunea ei si cum vre asa se marite, doar ca sa faca bani sa-si salveze afacerea de la faliment.
   Deci o cucoana buna de gura, dar falimentara, vine sa ne dea lectii cum sa reusim in viata, iar noi platim bilet sa-i ascultam povestile. Ceilalti vorbitori, tot la fel : aia s-au imbogatit vanzandu-ne noua povestile despre cum sa reusim in viata. N-au reusit ei in viata si apoi au venit sa ne spuna formula magica....nu ! Ei doar ne vand .... emotii, vise, sperante si nimic concret.


Rezultatul ? O mana de ametiti care nu's in stare sa aleaga o cutie cu detergent de pe raft, fara sa-i ceara aprobarea lui zeului !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.