Doctor Yourself

Thursday, April 12, 2012

Libertate.Egalitate.Fraternitate.

Prosteala cu donatiile si caritatea, a prins atat de bine in North America, incat la tot pasul vezi cate o reclama la vreo organizatie care iti vrea banii .
In court-food, americanii aveau niste cartoane asezate pe fiecare masa , ( de iti statea mancarea in gat ), in care cereau ajutoare pentru plozii saraci . Abordarea era ... sentimentala : voiau sa ajuti plozii saraci sa aiba un bun start in viata.
   Da' de ce sa-i ajut eu, n-au parinti ? Aha : au parinti saraci . Pai daca stiau ca's saraci, nu trebuiau sa puiasca. Au puit, apoi n-au decat sa se descurce singuri , daca n-au invatat sa se intinda numai cat le ajunge plapuma.

Imi pare rau de copiii aia, ca au parinti cretini care i-au condamnat la saracie , da' nu'i responsabilitatea mea sa-i cresc si sa-i hranesc. Adica aia puiesc si eu sa suport responsabilitatile ? No way .

   Pe parintii aia ii doare fix in coor ca traiesc din salariimodeste, de la o luna la alta, si ca e posibil oricand sa-si piarda jobul, sa nu mai gaseasca altul, etc . Dar sunt complet iresponsabili, asa ca ei puiesc . Si n-au nici un motiv sa devina responsabili, atat vreme cat ei au turnat plodul, si sariti lume cu scutece, cu mancare si cu bani, ca moare plodu' de foame !

Si utilitatea actiunilor de soiul asta, care-i ? Ei vor pui in continuare fara griji, atata vreme cat altcineva le preia responsabilitatile si ii mangaie intelegator pe crestet. Never, ever .
Astia cer sa fie ajutati, de parca i-a lovit o calamitate, i-a calcat uraganu' : cand colo e doar indolenta lor de a face plozi, fara a le pasa de consecinte. Ar trebui sterilizati, ca sa nu mai condamne ( prin nastere ) si alte fiinte la saracie .
   

Civilizatia se face cu biciul ( legea ) si constrangerea : la meltean, nu functioneaza argumentele rationale ( pentru ca el e irational ). Insa functioneaza frica de lege si de zei.  Si cum zeii le-au spus ca vor productie bogata de plozi ... toti puiesc la gramada, in orice conditii ( ca plodul e cadooo de la zeu ). 
    Asa ca, singura solutie ar fi, stabilirea prin lege a conditiilor in care iti este permis sa puiesti. Asta, pentru a proteja copiii de imbecilitatea parintilor care ii condamna la saracie. Desigur ca poate parea o incalcare a drepturilor omului : ca melteanu' nu mai poate pui ori de cate ori se iepureste . 
Daca insa, permitem melteanului sa puiasca dupa cum da zeul si sa-si creasca plozii in saracie, pai asta nu-i o inca;lcare flagranta a drepturilor plodului ? Nu-i si el o fiinta umana, care n-are nici o vina ca parintele lui e imbecil si l-a condamnat sa creasca in saracie ? 
Culmea : cu cat sunt mai saraci simai traitori de peo luna pe alta, cu atat fac mai multi plozi. Insa, sa nu ai dupa ce bea apa, da' sa puiesti, deja asta o incadrez lejer la capitolul crima.


Un mic eveniment de caritate a tinerilor din Calgary, a devenit un fenomen global .


Initiatorii proiectului, au decis sa nu mai manance timp de o zi si jumatate, ca sa inteleaga cum se simt copiii care fac foamea in Africa. Nah, pai daca nu esti ins tare sa intelegi realitatea din jurul tau, decat daca te dai cu capul de pragul desus, apoi eu am dubii despre inteligenta ta ... O persoana inteligenta invata din experienta altora .


Mie ratiunea imi zice o chestiune clara si evidenta : cand esti sarac, nu puiesti. E de bun simt si logica elementara sa nu chinui si alte fiinte, in mizeria in care tu traiesti.
Canadienii insa vor ....egalitate pentru toto poporul. Si cum asta nu se poate .... sunt dispusi sa scoata bani suplimentari din buzunar, numai si numai pentru a crea o societate canadiana egala. ( socialism curat. )


Canadienii sunt ingrijorati ca se adanceste distanta dintre saraci si bogati , iar cum ei vor o societate uniformizata, prefera sa suporte majorari de taxe, doar ca sa creeze o societate ....egala !


Canadienii se ofera sa plateasca taxe mai mari, ca sa plateasca programe publice, insa vor ca si corporatiile sa cotizeze . Si ca orice partid politic ce va sustine egalitatea , va fi sustinut de societatea canadiana , pentru ca promoveaza valoarea fundamentala a acestei societati ( socialismul - ranjesc eu ... )


Eu cred ca respondentii la chestionarul ala, au fost luati de val si au uitat fix esentialul : nu e suficientsa platim taxe ( umflat sau nu , irelevant ) ! Mai trebuie sa ne uitam si cum sunt ele administrate ! Ca degeaba platim din ce in ce mai multe taxe si tot mai mari, daca vedem prin ziare gauri in buget si cheltuieli facute aiurea ( nu raspunde nimeni penal pentru ele, si nici nu pune banii inapoi la buget, din conturile personale. Ca greselile ar trebui sa se plateasca ).
   Si atunci, daca problema de mai sus nu e rezolvata, ce rost are sa bagam si mai multi bani intr-un sac fara fund ? Eu cred ca nu cresterea taxelor e solutia, ci controlul administrarii banilor proveniti din taxe.

De asemenea, canadienii sustin cu amandoua mainile, supra taxarea bogatilor. Pai si de ce sa-i suprataxam, ca sa dam la saraci ? Ce vina are X, ca tu esti sarac ? Si de ce ar trebuie sa plateasca in plus pentru " vinovatia" de a avea multi bani ?
   Din punctul meu de vedere, asta-i haiducie cu acte in regula. Pai canadienii chiar isi imagineaza ca luand cu japca din proprietatea bogatului, ala o sa stea si o sa aplaude ? Ca eu in locul lui, mi-as muta conturile in Seychelle si in alte tari "prietenoase" , si afacerile tot prin tari asemenea. Adica n-as sta cu mana in san, sa ma uit cum imi iau astia banii, ca sa-i dea la saracii care puiesc da' n-au ce manca.


Solutia cu supra-taxarea bogatilor e cel putin imbecila : nu bogatii sunt problema, ci .... saracii ! Vrei sa ajuti saracii ? Fa-o, dar nu pe buzunarele altora ! Nu mutand cu de-a sila banii dintr-un buzunar in altul se rezolva saracia, ci actionarea pe cauzele ei. Adica, mai slabeste latu' si relaxeaza sclavia, si oamenii saraci o sa o duca o idee mai bine.
   Da' si cu p... in coor si cu sufletu' in Rai nu se poate ! Asa ca, in lipsa abolirii sclaviei, solutii .... nu sunt.
Interesant este altceva : pana la acest survey, politicienii considerau ca sustinerea suprataxarii bogatilor, sinucidere politica  ( canadienii nu sustineau solutia asta ), Insa, dupa cativa ani de criza economica si adancirea saraciei, adancirea prapastiei dintre saraci si bogati ... supriza de proportii ! Canadienii si-au schimbat parerea  si vor aproape in unanimitate, suprataxare, ca solutie pentru a egalizre ! Adica vor, haiducie legala : sa ia de la bogati si sa dea la saraci. Bun .
 
Ma intreb, ipotetic, ca un carcotas ce sunt : daca se va adanci criza , daca ne incolteste foamea ( preturile la mancare au crescut cu 30 % continua sa creasca si benzina creste pana la cer, joburi nu's ) ... cum isi vor schimba canadienii parerile in ceea ce priveste haiducia ? Care va fi momentul in care canadienii vor fi dispusi sa treaca de la haiducia legala, la "safari" ?

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.