Doctor Yourself

Friday, April 27, 2012

Dansul pinguinului

De cand bantuie criza economica prin Rai, presa a devenit mult mai sensibila la orice le trece pe langa urechi, in legatura cu risipa de bani publici.


Ministrul Dezvoltarii internationale, a platit din buzunarul ei, risipa care a facut-o din banii canadienilor, atunci cand s-a cazat in Londra.


V-ati bucurat degeaba : femeia a platit abia dupa ce presa a facut taraboi si a inceput sa puna intrebari despre cheltuielile care le-a facut.


Povestea : initial s-a presupus ca trebuie sa se cazeze la hotelul Grange St.Paul's Hotel, cand ministrul s-a dus in Londra sa asiste la o conferinta internationala de imunizare. In loc de asta, si-a pus staff-ul sa canceleze rezervarea si sa o cazeze in alt hotel, de lux.Femeia s-a cazat in hotelul folosit de capetele regale si care e detinut de casa regala a Arabiei Saudite. La hotelul asta, un suc de portocale costa 16 $ . Femeia si-a mai inchiriat masina de lux, care sa o plimbe de la o hotel la conferinta si inapoi, pentru 1.000 $ / zi.


Nu e prima oara cand presa raporteaza cheltuieli aiurea facute : in 2006, ea refuzat un minivan pentru transport, si a ales o limuzina, pentru care a platit 5.475 ca sa o plimbe din Juno in Halifax.


Cand cheltuielile i-au fost criticate in Camera Comunelor, ea a returnat statului 2.200 $.
Anul urmator, a repetat figura si a inchiriat alta limuzina cu 1.200 $ ca sa o plimbe la un party.

Bugetul Canadian International Development Agency s-a redus in acest an, cu 380 milioane de dolari. In timp ce madam Oda a stat in hotelul de lux in timpul calatoriei la Londra, staff-ul ei s-a cazat la un hotel ieftin si fara pretentii.


In timpul asta, prostimea munceste, plateste taxe si ii bate un gand sa protesteze de 1 Mai.


Un grup in torontesti, incurajeaza muncitorii sa isi ia zi libera de la munca pe 1 mai, pe motiv ca's bolnavi : asta este "atacul" la 1 % ( referire la 1 % din populatie, care detin majoritatea bogatiilor ).
   Mda, asa ma gandesc si eu, ca aia 1 %, stapanilor de sclavi, o sa li se umple coor-ul de lacrimi, cand vor vedea ca niste amarati si-au luat sick-day .


Grupul vesel cu masti galbene cu happy face, care ne indeamna sa chiulim de 1 mai, ne ademeneste cu razele soarelui ( doar ca zilele trecute a nins in oras ), sursa de vitamina D si bla-bla. Cu alte cuvinte, astia vor sa protestam impotriva saraciei ... chiulind ca liceenii ! Ce facem in ziua de chiuleala ? Pai .... mergem la plaja ! Asta daca vom fi suficient de norocosi incat sa nu ninga in Rai ... s-ar putea chiar sa reusimn, ca anul asta iarna a fost foarte blinda .
    Sa recapitulam : cand in Romania, le-au taiat salariile cu 25 $, romanii s-au adunat ciopor in fata guvernului si au protestat .... dansind, dansul pinguinului ! Canadienii vor sa protesteze .... facand plaja ( fiecare cu ce-i lipseste mai mult ) !
Mi se pare mie, sau cineva e complet lipsit de integerea realitatii in care traieste ? Sau cineva e irecuperabil de infantilizat ?
  

Mda : "happy faces" declara in ziar ca vor sa arate guvernului ca daca isi iau zi libera sa mearga la plaja, asta inseamna ca sunt nemulumiti de felul in care merg lucrurile in tara asta. exact : de parca guvernul nici n-ar stii ...
   Da' orice om intreg la minte, mai stie ceva : cand cineva e nemultumit de o chestie si vrea sa o rezolve .... nu la distractie ( plaja ) se va duce !

1 comment:

  1. Cuvantul cheie e "infantilizarea". Sunt de acord cu acest cuvant, atat in contextul descris de tine, cat si alte posibile contexte socio-politice contemporane. De AIA isi si permite dl Jin Liqun, de la Corp de Investitii Globale China sa apara pe Al-Jazeera dand din deget mustrator fata de intreaga Europa, (cum a facut la sfarsitul lui 2011, chiar inainte de Craciun), comunicandu-i direct si sincer competent managerial-educativ ca s-a invatat cam lenesa din fire si acest nivel de indolenta trebuie combatut, mai ales ca, desigur ca acest pacat al indolentei e recunoscut nociv pt sufletele oamenilor.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.