Doctor Yourself

Thursday, March 8, 2012

Teapa donatiilor

In Rai, toata lumea e dresata sa doneze : orice . Daca se poate bani. Sau munca degeaba, in beneficiul organizatiilor de tot felul. Daca nu se poate ... se accepta si donatiile de haine vechi : povestea oficiala este cum punem noi hainutele in bin-urile speciale de pe strada si parcari, iar ele ajung direct in bratele celor aflati pe ajutor social si care nu isi permit sa-si cumpere haine ( cu ajutorul social, abia iti platesti chiria ).
   Doar ca lucrurile nu stau deloc asa : ele ajung ....vandute ! Pe bani multi, multi ! Si nu sunt vandute de catre cei care au nevoie de ele ( cei aflati pe ajutor social ), nuuu ....


Colectarea hainelor donate de populatie .... e big business ( nici vorba de binefacere ) . Ele sunt colectate si apoi vandute la magazinele second-hand din oras, ori vandute peste ocean .
   Afacerea e atat de profitabila, incat s-a declansat un adevarat razboi intre cei care colecteaza hainele din containerele de pe strada. Un colector din asta, declara pentru ziar, ca in ultimii 2-3 ani, competitia pentru rutele cu containere a devenit "violenta".


Toata povestea cu rutele functioneaza ca un teritoriu ... ca la caini ! Asa declara pentru CBC, un colector care doreste sa ramana anonim. colectorul primeste ordine de la companiile care le cumpara marfa, si cer le spune sa nu lase competitia in jurul lor ...


De ce se sfasie intre ei ? Pentru ca sunt bani multi in joc ! Colectorii se bat intre ei pentru containere, fura containerele sau le dau foc ( pe principiul " sa moara si capra vecinului " ).
    In 2012, exporturile canadiene de haine vechi, au fost evaluate la 174 milioane de dolari. numai in Ontario au facut mai mult de 132 milioane. Cele mai multe haine, se duc in tarile africane, India, Pakistan.


Teapa consta in faptul ca tu crezi ca donezi haine pentru canadienii nevoiasi, cand de fapt, nu faci decat sa ajuti o foarte profitabila afacere privata. Care n-are nimic de-a face cu caritatea.
    De ce crezi ca donezi hainele pentru nevoiasii canadieni ?  Pentru ca asa iti sugereaza inscriptiile de pe containere !


Un exemplu de inscriptie pe container : doneaza haine aici, ca sa ajuti unitatea din ingrijirea sanatatii " ( Google Translate, nu dati cu pietre ! )


Unele containere ca, organizatiile de caritate vor lua toti banii , dar cand CBC-ul a sunat la organizatiile de sanatate, ei n-au putut sa confirme asta.


Alte containere nici macar nu dau numele vreunei organizatii de caritate, insa sugereaza asta, folosind sintagma " sprijinim caritatea locala " ...


Cum functioneaza teapa ? Soferii de camioane sunt platiti la jumatatea de kg de haine uzate ( ca in Rai, nu folosesc ca etalon kg ).
soferii independenti sunt platiti de companiile de colectare, ca sa adune hainele. Aceste companii, isi platesc soferii la jumatatea de kg ... in functie de cata prada pot colecta. Apoi, vand hainele en-gros, catre companiile care le vand mai departe peste ocean, sau, le vand catre magazinele second-hand din Canada, ori catre cumparatori privati  din lumea a treia.


Un barbat care detine o companie de containere pentru donatii de haine, a declarat in instanta ( a fost un caz intre companii ) ca doar pe una din rutele lui, supervizorii castiga in jur de 12.000 $ / saptamana !


Iar un simplu sofer castiga 12.000 $ / luna. Barbatul care a declarat ca anonim pentru CBC, spune ca un sofer poate face in jur de 200.000 $ / an. Adica mai mult decat castiga un doctor de familie ...


Toata povestea cu hainele vechi a scapat in presa, cu ocazia unui proces in instanta : un barbat si-a amenintat cu arma concurenta. Barbatul a fost achitat, insa procesul in instanta, a fortat compania de colectare a hainelor, sa deschida cutia Pandorei si toata mizeria s-a scurs in presa.


Judecatorul s-a declarat surpins ca o foarte mica parte din castigul generat de afacere, este donat organizatiilor de caritate, dar ca afacerea cu colectarea hainelor vechi, aduce un castig extraordinar celor implicati.


Cei de la organizatiile de caritate spun ca vor ajuta populatia sa localizeze si sa identifice containerele lor, inscriptionare cu 9 cifre.
  

Insa, seful organizatiilor de caritate afirma ca, in ciuda identificarii celor 9 numere inscriptionate pe container, tot va trebui sa sunati la organizatiile de caritate ca sa verificati daca e containerul lor sau nu.
    Si mai spune, ca cel mai sigur este sa donezi hainele direct la sediul organizatiei de caritate : asta o sa creasca sansele ca hainele sa ajunga la nevoiasi, si nu sa fie vandute peste ocean, pentru profitul personal al unor afaceristi.


Dar, in ciuda faptului ca suntem prostiti in fata, in ciuda faptului ca unii fac bani gramada de pe urma noastra, ne recomanda ca noi sa stam la locurile noastre si ....sa donam in continuare !
   Fraierilor, voi dati-ne gratis haine, ca noi le vindem pe milioane de dolari virati direct in conturile personale !

6 comments:

 1. Vroiam sa te intreb daca si in "rai" se simnte hartuirea electronica ca la noi , pentru cei care nu stiu pot sa spun ca hartuirea electronica este o practica globala realizata cu aparatura electronica special conceputa pentru a induce de la distanta disconfort , stare de rau care poate ajunge chiar la eliminarea persoaneor vizate care in general nu sint constiente care este sursa starii de rau , persoanele vizate sint in general indezirabilii scrisi pe "lista neagra"si care nu vor sa se amestece cu "gunoaiele" acestia sunt de obicei acele persoane care indraznesc sa gandeasca liber,benefic si constructiv si nu accepta sa se lase programati cu acele programe malefice despre care vorbesti mereu pe blogul tau .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Poti da mai multe detalii despre ce vroiai sa spui cu aparatura electronica? Care din metode? INfrasonica, unde radio... MEtode presupun ca exista sici si sunt momente din zi in care multi acuza diverse simptome dar atat.Dureri de cap generalizate pe 100 de oameni(uneori si cvartale) sau probleme gandire dreapta. Agitatie ca o musca fara cap desi stii ca persoanele respective sunt cerebrale si nu se dezechilibreaza usor de la o mica chestie, stare de rau, ameteli, etc.

   Delete
  2. Se simte, insa diferit ( nu stiu prin ce metoda ) : in Canada te simti resemnat, fara chef, apatic, un soi de leguma mentala. Cand aterizezi in Rai, esti socat de apatia si lipsa de reactie a canadienilor ( si NU de civilizatia lor ): sunt ca in transa.
   Chestia sta te cuprinde si pe tine in cateva zile si lupti cu ea, sa-ti pastrezi creierul alert. Asta cu apatia mi-au confirmat-o / simtit-o toti romanii cu care am vorbit pe aici.

   Cand treci in USA ... alt tarc, alte senzatii clare : astia nu mai sunt atat de apatici ca si canadienii ( doar ce treci granita/ podul ). In plus, ai o stare de bucurie - vioiciune si te simti liber.
   Acuma, treaba cu simtitul libertatii e extrem de dubioasa, in conditiile in care stii clar cum stau lucrurile si exista si dovezi. Si, in ciuda faptului ca stii .... continui sa simti senzatia de libertate. Adica pur si simplu creierul ma intreba ca sunt constienta ca ceea ce simt e o facatura ordinara, ca n-are cum sa fir real ceea ce simt ?

   Nah, exact aceleasis enzatii mi le-au descris mai multi prieteni care au vizitat USA, chiar si doar pentru a se plimba pe malul celalat ... Am niste prietene care trec in USA, desi n-au nimic de cumparat, nici o treaba pe acolo.... doar ca sa simta sentimentul ala fake a libertatii ( si ele sunt constiente ca nu e real ).
   Fake sau nu, te pot asigura ca senzatiile cand esti in USA sunt foarte faine.... interesante chiar.

   Delete
 2. Regula 144 a achiziției zice: "There's nothing wrong with charity... as long as it winds up in your pocket."
  Adică, în translație liberă, nu-i nimic rău în acțiuni caritabile... cât timp ce strângi ajunge în buzunarul tău.
  Ferengi din Star Trek au fost modelați pe chipul capitalistului de azi :D.

  ReplyDelete
 3. Scrieti pe google ELECTRONIC HARASSMENT si veti intelege exact ce vreau sa spun!

  ReplyDelete
 4. Mai bine scrieti:electronic torture ca aflati mai repede !

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.