Doctor Yourself

Sunday, March 18, 2012

Shoppers Nation !

O metoda foarte buna de a afla cat de spalati pe creier sunt oamenii, este sa afli cu ce se ocupa ei, cand intra pe net .
Internetul e o imensa sursa de informatie, datorita caruia, mare parte din informatie circula acum liber, si poti contacta oameni cu preocupari similare si face schimb de informatii. Sau pur si simplu poti sa freci menta pe net.
   Cu ce se ocupa canadienii pe internet ? Pai, in loc sa faca ceva inteligent, pierd vremea pe Facebook si pe Twitter ( sa mor daca inteleg ce e de vazut - de facut acolo ! ) : mda, foarte "inteligent" !


Cate ore in medie, petrece canadianu', lunar pe internet, pe persoana ? In jur de 45,3 ore .


Si acum sa vedem cu ce se ocupa ei pe internet : 20 % intra pe diverse portaluri . Pe astia ii putem considera ca ar cauta informatii. 15 % intra pe retele de socializare si distractii, 10 % pe email si mess, iar 5 % citesc stirile, joaca jocuri si fac cumparaturi. \
   Cu alte cuvinte, 80 % dintre ei, isi pierd vremea cu chestii stupide : orice, dar sa nu-si foloseasca creierul din dotare.


Si daca sunt atat de superficiali, apoi sa nu ne miram ca nu sunt in stare sa-si foloseasca creierul din dotare, si se lasa condusi de plozii lor : sa cumpere in prostie tot ce li se nazare plozilor. Astfel, plozii, au depasit nivelul de dat cu coorul de pamant, in supermarket, si cand au mai crescut, au ajuns sfatuitorii parintilor, in ceea ce priveste cumparaturile de orice fel : de la masini, vacante, haine....orice.
   Nu doar ca au ajuns sfatuitori, ci generatia de tineri au devenit cea mai mare forta in materie de cumparaturi de pe piata ! Cu alte cuvinte, au devenit o generatie de cheltuitori ( ai banilor parintilor , of corse ) : shoppers nation ! Viitor de aur, tara noastra are ...


                                 Cum reactioneaza parintii ? Pai....se executa !


Rezultatul ? Vor cheltui mai multi bani, cu entuziasm, cumparand tot felul de prostii de care n-au nevoie, haine de firma si alte cacaturi. Astfel, 80 % din masinile cumparate de familii, sunt influentate de adolescentii care locuiesc in familiile respective.


Plozii si-au castigat autoritatea pe cumparaturile parintilor, in anii '80-'90 , cand le-au acordat tech-support. Si dupa ce i-au priponit pe parinti cu chestia asta ....pur si simplu au continuat sa le acorde asistenta la orice fel de shhoping ! Pai mi se pare firesc, daca s-au prins ca parintii au deficiente de inteligenta si pot fi manipulati atat de usor ! ( ati vazut doar, ce manipulari grosolane, pe fata, sunt prin presa. Plozii de ce nu i-ar manipula, daca tot sunt cu un minut mai isteti decat parintii ? ).
   Si la final, in zilele noastre, plozii sunt acum ...experti in shopping.
Sa recapitulam : plozii isi trag pe sfoara parintii, iar pe plozi ii manipuleaza sistemul, incurajandu-i sa cheltuiasca in prostie, ca doar suntem generatie de consum iar shoopingul e considerat terapie ...


Spalarea de creier functioneaza perfect la toate nivelele ( cand ai de-a face cu bizoni ). Prin comparatie, rezultatele arata astfel : daca in randul adolescentilor din anii '60 - '70 era un " must-have" o pereche de blugi Levis's, o pereche de Adidas si un Walkman, pentru generatiile de azi, sunt un mizilic.
   " Must -have"-ul generatiei de azi este o garderoba intreaga, plina numai cu haine de firma, chiloti de plastic de la Victoria Secret, pantofi si genti de designer. Of corse, IPod-ul si ultimele chestii electronice se subaintelege ca nu pot lipsi.


Rezultatul e de-a dreptul scarry : creierul lor e setat pe viteza ( superficialitate ) si NU pe concentrare ( gandire ). Drept urmare, ei se plictisesc mult mai usor ( numai prostii reusesc performanta de a se plictisi ) si ... fac cumparaturi 24 / 7 ! Cumpara in mod continuu, pentru ca asta le tine creierul ocupat cu alegerea marfurilor de cumparat ( cand nu esti capabil sa iti ocupi creierul cu ceva inteligent... ) !
    Mai grav este ca tinerii traiesc cu impresia ca noul este mai bun ( pentru ca e nou ) si ca inovatia e cool . Cat de retardat trebuie sa fie, ca sa inghita ca pelicanii orice, doar pentru ca e nou si daca e nou, nu poate fi decat mai bun decat orice ? Si bineinteles ca isi vor propriile vedete pe care sa le imite : cum e Bieber, pustiul ala de nu-i nici baiat, da' nici fata ( o chestie incerta ) si dupa care lesina toti adolescentii canadieni.


Cu o generatie de tineri bine dresata sa nu gandeasca dar sa imite, bine dresata sa cumpere si daca n-au nevoie ( si sa cumpere numai branduri ), tot ce trebuie sa faca marile corporatii, este sa le trezeasca interesul.

1 comment:

  1. mare dreptate ai mancatias degetzelu ala dashtept din prima poza
    semnat finger licking good

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.