Doctor Yourself

Wednesday, March 21, 2012

Reguli in constructii

                                        Azi mergem la plimbare : in downtown !


Mergem exact in centru, la doi pasi de zgarie nori ! Ca sa admiram minunatele reguli in cosntructii, ale canadienilor : ca tot se trag pe coor cu acreditarile si regulile lor speciale in constructii.
Daca va plac casele la hectar, construite perete in perete, va puteti cumpara in Rai una ... Va asigur ca e o fericire sa-l auzi pe vecinu' cum se baseste prin baraca lui de placaj ( ca se aude tot ) ... Ca sa nu mai zic daca incep sa-i urle plozii ...


La " case" ( a se citi " baraci" cosmetizate ), ce poate fi mai nimerit decat .... un gard de scandura ?


Da' , e scandura, cum sunt gardurile alea de la mine de la tara, de unde si-a intarcat dracu' copiii ... Cum ar zice canadianu', " din lumea a treia " ...


Peste drum de gardul de scandura, nu e gara, ci ... un bloc de locuinte ! Locuit, evident ...
Exact in fata blocului, bonus : un stalp de inalta tensiune ... 


Vand condo cu vedere la reteaua de distributie electricitate de inalta tensiune. Bonus : linia ferata din fata geamului .


                                     Reteaua, in toata splendoarea ei :


                   Mergem mai departe, in middle town si gasim .... casa din cusca !


E in plin proces de cosmetizare : cum sa transformam o casa de locuinte, in sediu de firma , cu investitie minima ! Simplu : imbraci casa in niste pereti de placaj ( PFL ) si gata, ai obtinut sediul de lux, fara sa fii nevoit sa faci nici omodificare in interiorul casei.


                                                     Rezultatul final :


Va imaginati ca nu se gasesc cumparatori in plina bola imobiliara ? Cumpara orice, oricum ! Ba mai mult : fac licitatii cand se cumpara o casa, si cine ofera mai mult, ala e fericitul .... cumparator ! De regula, fericitul va trebui sa plateasca, cu aproximativ cu 11 % mai mult decat pretul cerut initial de vanzator ...


 Sa adauge intre 100.000 $ - 200.000 $ la imprumutul pentru casa, li se pare nesemnificativ . Nu pentru ca ar avea atat de multi bani, ci pentru ca sunt suficient de iresponsabili incat sa nu realizeze realitatea ( ca vor plati rata pana dupa ce vor iesi la pensie, ca vor plati triplu valoarea casei sitoate astea, pentru o baraca de placaj )...


O cauza a iresponsabilitatii sunt bancile, care iti dau imprumut foarte usor : daca ceri un imprumut de 600.000 $ sa-ti iei baraca de placaj, banca te va intreba daca nu vrei 900.000 - 1.000.000 $ ! De ce nu vrei sa imprumuti mai multi bani de la ei, ca oricum le vei fi sclav pe viata ? Banca nu pierde, daca nu vei mai putea plati creditul : dimpotriva .... castiga mai mult !

Vanzarea caselor la licitatie se practica de ani de zile in Torontoiar pretul caselor este enorm : trebuie sa fii complet imbecilizat sa cumperi cu 400 -500.000 o baraca de carton, pe care o vei plati apoi triplu la banca. Si pana in pragul mortii, tot mai platesti rate la baraca aia ( intre timp mai bagi bani grei in reparatii, valoarea ii scade drastic, ca e veche si e din carton, deci se uzeaza rapid ). Plus ca piata va scadea la un moment dat, insa tu vei plati tot sume exorbitante pe baraca ta : pe termen lung se iese in pierdere. Da, pana acum s-a mers in castig, pentru ca bula imobiliara era in crestere ...

Da' nu conteaza : turma imbecilizata se inghesuie sa cumpere baracile, in orice conditii ... ba mai fac si licitatii !
Economistii spun ca pretul baracilor este mult prea mare si populatia este supra-indatorata din cauza lor : pai si cine i-a pus sa cumpere o marfa care e de n'spe ori mai scumpa decat face ? Si ce asteapta, sa vina statul sa faca pe tataicul responsabil si sa puna stavila la preturi, pentru ca imbecilu' e mult prea imbecil si nu stie cand sa refuze a cumpara o marfa ?
Economistii mai sunt ingrijorati ca la un moment dat vor creste dobanzile la credite ( acum sunt foarte jos, 1 % parca ), si atunci mult creditaci nu isi vor mai putea permite sa plateasca ratele ( exact cum se intampla acum in Romania ). Pentru ca da, imbecilu' gandeste pe termen scurt : rata care o platesc acum e mica si face cam cat o chirie, deci e convenabil. Pe termen lung, dobanzile vor creste ( nu stim cat si cum ), deci voi fi la mana bancilor ... si nu se stie cat de convanabil o sa mai fie ( o sa mai am jpb, n-o sa mai am ? Ca afara e criza ... ).


Seful economistilor de la banca CIBC trage concluzia ca nu e nici un dubiu ca piata imobiliara din Torono este exorbitant de scumpa. Si ca pe viitor, lucrurile nu pot decat sa mearga prost : ghici ciuperca, ce-i ?
   Cu toate astea, in ciuda realitatii, in ciuda riscurilor si a avertismentelor economistilor, populimea imbecila se inghesuie sa-si cumpere case la supra pret, indatorandu-se pe viata ...

3 comments:

 1. interesant.
  Aceeasi poveste peste tot, iata, si in canada ca si in SUa, Romaia, Europa, etc.
  Cum zicea si Lord Acton, povestea umanitatii e aceeasi de secole , se repeta si poate fi rezumata astfel: " the People vs. the Banks"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eu cred ca originea problemei este pretul exagerat de mare al caselor, indiferent ca-i bula imobiliara sau nu. Au facut din asta o afacere grasa : mina in mina cu bancile, desigur.

   Delete
 2. Bine spus ! imi place.

  Feel free to visit my web page: constructii case iasi

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.