Doctor Yourself

Monday, March 5, 2012

Politia gandirii critice

Singura diferenta intre oameni si maimutele antropoide, este gandirea critica . Ca in rest ... no difference ! Ratonii mei au invatat singuri sa deschida geamul ca sa intre in casa ( atunci cand nu e siguranta trasa la geam ). Pariem ca pot invata maimutele sa foloseasca IPad-ul ? ( problema cea mare, este cum reusesc eu sa invat sa butonez IP-dul ? ) ...

Fara gandire crticica, rasa umana e doar o hoarda de maimute posesoare de IPadu-uri , dar care imita ceea ce le spune gasca ierarhica ( autoritatea ). In mod ideal, jobul scolii ar trebui sa fie sa-i invete pe plozi sa gandeasca critic. Insa, tara te vrea prost.
Fapt pentru care, in mod real, scoala ii invata sa sa devina niste followers : o hoarda de maimute care opereaza cu notiunile servite de autoritatea scolara si care are grija sa dea la cap si sa calce in picioare pana si cea mai firava tentativa de a gandi pe cont propriu.
   Scopul principal al sistemului scolar, este de a tampi plozii atat de tare, incat sa nu mai poata gandi singuri : astfel, vor fi pregatiti pentru a-si petrece viata in sclavie ( angajati sau patroni ... tot sclavie se cheama ) si li se va parea absolut firesc ( pentru ca nu mai pot gandi singuri, ci doar opera cu tiparele de gandire cu care au fost dresati ).
Da, scoala te invata in fiecare an, aceleasi informatii inutile ( ca majoritatea nu-ti folosesc in viata ), si adesea flasificate ( istoria, etc ). Insa n-am nevoie sa merg 12 ani la scoala zi de zi, ca sa invat niste informatii : le pot face singur acasa, intr-un timp mult, mult mai scurt. Si scap si cu creierii nespalati.
 
Daca as avea plod, numai peste cadavrul meu l-ar lua la scoala : as face orice sa-l feresc de spalarea pe creier de care are parte in sistemul scolar ( ca informatii poate afla si singur, acasa, prin studiu individual ). Despre cat de nociva este scoala pentru copii, explica in clar, cu dovezi si cu amanuntul, Andreea  http://homeschooling.urbankid.ro/

Se intampla si in Rai : doua zile de suspendare de la scoala, pentru ca a indraznit sa-si spuna opinia in scoala .


Liceanul a indraznit sa-si spuna opinia in ceea ce priveste Valentine Day, intr-o scrisoare manifest, impartita colegilor din liceul lui, la cafeneaua scolii.


Desigur, exista libertate de gandire si de opinie : daca nu contrazice cu opinia autoritatilor ! Adica ai dreptul sa fii de acord cu opinia autoritatii, ca in caz contrar.... primesti 2 zile pedeapsa suspendare de la scoala.
   Ofcialii liceului asa declara : ca l-au suspendat pentru ca  s-a opus " autoritatii ".


Asta e scrisoarea manifest, care a ofuscat autoritatile liceului : un mesaj despre calitatile femeii si despre ce face o femeie atractiva.
Pe scrut, femaia inteligenta e continuu dezamagita, daca se compara cu modelul feminin impus de societate . Iar el se declara ingrijorat pentru cei care sunt in opozitie cu turma de pitzi mai sus descrisa .


Mai zice baiatul ca nu ai nevoie sa te imbraci sau sa te comporti intr-un anumit fel, ca sa te simti ori sa fii atractiva. Sinici nu-i necesar sa te imbraci in tinute pitzi, care sa intoarca barbatilor capul pe strada .


Atractivitatea nu provine din a imbraca ultima moda, din a a te machia in trenduri. atractivitatea reala, provine din a avea demnitate, a avea clasa. Toate astea vin din calitatea de a fi tu insati si a fi confortabila in pielea ta ( fara a incerca sa fi altceva decat esti ).

Asta a fost tot " manifestul " pentru care si-a luat pedeapsa. Baiatul nu a spus nimic rau, nimic fals : ba chiar avea dreptate ! Insa marea lui greseala a fost ca si-a indemnat colegele sa fuck autoritatea si sa gandeasca singure ( in ceea ce priveste moda, machiajul, frumusetea ). 
   Iar asta echivaleaza cu o rebeliune in toate regula : daca azi ati invatat sa nu mai urmati moda si sa nu mai imitati comportamentul unora si altora , maine veti invata sa aveti curajul de a va imbraca si comporta cum aveti voi chef ( si nu cum vrea moda sa va faca sa cumparati  hainele ). Iar poimaine, se va putea intampla ca va bagati picioarele si in alte pretentii si asteptati pe care sistemul , societatea le are de la voi : adica va veti putea permite luxul de a gandi si a pune la indoiala ceea ce autoritatile va spun sa faceti.
 Ca autoritatea stie mai bine decat voi si decat parintii vostri, ce e mai bine pentru voi. Cea mai perciuloasa fiinta din societatea umana, este cea care nu isi supune mintea, nici unui fel de autoritate : pentru ca nu o mai poti manipula, prosti cum vrei tu. Desigur, poti sa o fortezi sa respecte legi imbecile, reguli nescrise idioate, insa nu o poti forta sa dea 2 bani pe toate astea. Si mai ales, nu ii vei putea determina creierul sa accepte cele de mai sus . 
Sistemul nu doreste sa aiba de-a face cu oameni care isi pun intrebari si incep sa gandeasca siguri. Asa ca, mai bine sa retezam din fasa, orice tentativa de gandire critica, si mai ales ..... de popularizare a ei ! Ca baiatul, in inocenta lui, tocmai asta a facut : a incercat sa-si destepte colegii din prostia imitatiei si sa le spuna ca exista alternativa gandirii critice. 
   
Iar scoala a mirosit imediat pericolul. Sub pretext ca " judeca" pe ceilalti colegi, l-au pedepsit pe baiat. Pai data viitoare cand o sa mai aiba trentative de a gandi critic, sa faca bine sa-si tina gura inchisa si sa mearga pe burta ...


Baiatul a facut 136 de copii si le-a impartit colegilor sai. Cateva ore mai tarziu, conducerea liceului l-a suspendat 2 zile din scoala, pentru " opozitie la autoritate " !
   Pai " autoritatea" aia a liceului, ar trebui sa fie prima care sa-i invete pe elevi sa nu isi supuna creierele ca oile proaste in fata ciobanului ( autoritatii ). Ca d'aia au creiere, sa le foloseasca si sa puna la indoiala orice li se serveste gata dumicat ( de catre autoritatile de orice fel ).
Deci da ; parintele isi da plodul la scoala, in speranta ca o sa-l destepte . In schimb, astia il indobitocesc si mai tare, prin impunerea cu de-a sila a " supunerii in fata autoritatii " . Pe vremea Evului Mediu, aia care nu se supuneau autoritatii si isi permiteau sa aiba alte pareri, erau arsi pe rug. Acuma, e ilegal sa folosesti rugul : dar este legal sa-i examatriculezi, sa-i izolezi ... 
   Cu alte cuvinte : ori accepti sa devii o oaie proasta care urmezi turma, ori .... out !


Studentii protesteaza pe Facebook, Twitter si alte saituri de socializare. Au strans si 234 de semnaturi intr-o petitie.No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.