Doctor Yourself

Saturday, March 3, 2012

" Oportunitati " canadiene

Nu, astea nu-s bancuri cu Bula, ci ... cu canadieni ! Mda : ati zice ca primaria Torontestiului se tine de glume, insa vorbeste serios !


Sunteti " canadian" ? Daca " da" .... veti vedea o " oportunitate" fantastica pentru voi, ori de cate ori cineva incearca sa va faca la buzunare, in numele caritatii. Cuvantul magic la care percutati, este " caritate " .
Da, in Rai caritate = oportunitate .... depinde de care parte a caritatii de afli ...

Acuma, serios vorbind, primaria Torontestiului ne instiinteaza ca de azi inainte, cetateanu' are o mare ... oportunitate !


Cum care oportunitate ? Oportunitatea de a-ti deschide portofelul si a le da bani degeaba !  Pai ce, nu-i big oportunitate, sa primesti gramada de bani in plus, pe degeaba, de la toti naivii ?

Concret : primaria s-a gandit ca daca tot avem deficit bugetar urias ( de ce oare ? ), sa dam posibilitatea cetateanului, sa umple gaura , din propriul buzunar ! Adica, DUPA ce iti platesti taxele, ai " oportunitatea" sa ....platesti voluntar taxe suplimentare. Adica sa le donezi bani !
    Deci e mult prea tare ( bancurile cu Bula sunt inocente fata de asta ) : cineva ( nu stim cine si cum ), a facut gaura de miliarde in bugetul primariei. Nu stim cine este, nu s-a facut ancheta, nu intereseaza pe nimeni, nu raspunde nimeni penal si cu averea personala.
    Insa, constat ca e extrem de convenabil sa fii administrator de firma ( oras ), pe banii altora si cand ajungi in faliment, responsabilitatea faptelor tale, sa o preia tot cetatenanu' tepuit ( ca doar cu banii din taxele lui te-ai jucat ) !
Ca doar cetateanu' fraierit, se va simti dator sa scoata banu' in plus, cu mandrie patriotica.
Ceausescu se rasuceste in mormant, ca el, cu un intreg aparat de represiune, cu toata securitatea, propaganda, n-a reusit sa-i spele pe creier pe romani, atat de eficient : pe romani ii durea la basca de stat, buget, patrie si bunastarea tarii ... Romanu' nu mai stia ce metode sa inventeze ca sa fure fabrica, statul si sa faca evaziune fiscala ( imediat dupa 90 ). Munca voluntara se facea numnai sub amenintare cu pedepse grele .
Insa spalat pe creier , incat sa doneze bani statului, VOLUNTAR ( ca romanii aveau bani in Epoca de Aur ) ... nici macar Ceausescu n-a reusit ! 

Ceausescu a fost un fraier ca n-a aplicat metodele canadiene de " comunicare " ( a se citit " manipulare " ) : succesul ar fi fost garantat !


Iar primaria care a inventat " contraibutia de taxa voluntara " , spera ca astfel, sa afle toata turma si sa inceapa sa doneze .


Trebuie sa remarcam ca primaria e modesta : nu accepta donatii decat pana la 50.000 $ / persoana ( asta in caz ca vreti sa le donati si banii pentru inghetata copilului ) si taie chitanta pentru orice suma peste 20 $.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.