Doctor Yourself

Thursday, March 29, 2012

Instructiuni de batut nevasta

In Canada secolului 21, dezbatem in intreaga presa, probleme specifice Evului mediu Intunecat : cum sa ne batem ( sau nu ) nevasta ... conform cu manualul de instructiuni care se vinde la libraria musulmanilor, de pe Gerard Street .


Daca totul s-ar reduce la o carte trimisa parca de Inchizitie, n-ar fi mai bai. Problema e ca societatea canadiana chiar se confrunta cu problemele astea : si nu's chiar putine . Conditia femeii musulmane se cunoaste, se stie cat de abuzate sunt si mai ales ucise de soti in numele onoarei : asta-i realitate, si nu ifose feministe.

 Zice ziarul ca sfaturile matrimoniale pe care le primesc musulmanii in cartea aia, variaza de la constrangerea femeii ( ocazional necesara ) , amenintarea ei , pana la bataie. Bine de stiut este ca trebuie sa va controlati sa o bateti excesiv ( ce inseamna "excesiv" ). Probabil ca merg si ei pe principiul mioritic " apa, paie si bataie" : ca stie ea de ce ...
   Cu toate astea, barbatul trebuie sa-si trateze nevasta cu iubire, chiar si cand ea tinde sa fie proasta sau inceata .


Zice ziarul ca la musulmani, barbatul e mai egal in drepturi decat femeia, cum ar zice Orwell ...

Zice ziarul, ca aceasta carte primitiva este folositoare pentru a intelege cultura islamica , inegalitatile si aspectele ofensive din societatea lor. In fiecare an in Pakistan, in jur de 1.000 de fete si femei sunt ucise in numele " onoarei" ( honour killing ), atunci e clar ca ceva pute in zona.
   Musulmanii le ucid in numele onoarei, catolicii le ardeau pe rug in numele vrajitoriei ...


Nu, mizeria asta cu uciderea in numele onoarei nu se intampla doar in tara lor,ci si in Rai. Pentru ca da .... cand trece oceanul, isi cara cu el si bagajul de prejudecati si imbecilitati. Vine cu ele la pachet. Si cand i se pare ca femeia sau fiica lui isi iau nasul la purtare si refuza sa isi mai puna cearsaful in cap , de exemplu, se simte ofensat si le omoara .
    Ultimul caz intamplat la noi, e cel al familiei Shafia, de si-a omorait ala aproape toata familia, pe motiv ca s-a simtit ofensat.

  
Cartea buclucasa vine din India si se numeste " Cadou pentru cuplurile casatorite " si ii invata pe barbati cum sa-si controleze nevestele si cum sa le faca obediente. Pentru ca da, nevasta e un soi de animalut domestic, care trebuie dresat cu batul, si cand devine neascultatoare, i se ia gatul fara sovaire . In numele onoarei, desigur ...


Va imaginati ca nu intereseaza pe nimeni sfaturile primitive din cartea aceea ? Aiurea ! Cartea s-a epuizat deja ! Proprietarul magazinasului , s-a trezit intr-un scandal mediatic, din care incearca sa iasa declarand ( la sfatul avocatului ), ca ar trebui sa fie tampit sa aduca mai multe copii ale cartii, la el in magazin.
    Scandalul fiind deja in floare, nu ne ramane decat sa ne minunam de sfaturile pentru tinerii proaspat casatoriti sunt scrise in cartea aia : femeia nu trebuie sa iasa din casa fara permisiunea expresa a sotului ( eu zic sa-i cumparati si o lesa ).
 Femeia nu trebuie sa vada si sa stie altceva, decat dorintele sotului si cum sa-i faca pe plac ( eu zic sa-i puneti obloane cum porta caii ) ...
Barbatul in schimb, trebuie sa se controleze sa nu o bata excesiv, insa totusi, este permisa bataia cu batul , cu palma si e perfect ok sa o traga de urechi. Eu cred ca daca nu o pune la colt, in genunchi pe coji de nuca si nu o obliga sa promita ca nu mai face niciodata .... tot degeaba. Nu o sa aiba nici un efect.


Eu am totusi o nedumerire : barbatul e invatat sa-i faca de toate femeii, de la tras de urechi pana la uciderea in numele onoarei.
 Da' cartea aia nu invata femeia cum sa-si castreze barbatul in somn ( in numele onoarei, desigur ! ), in caz ca e umilita si batjocorita de barbat ? Doar ca sa egaleze scorul, nu de alta ...

Proprietarul magazinului, dupa ce a promis ca nu mai face ( nu mai aduce cartea in Canada ), a refuzat orice comentarii. S-a trezit bietul om, in atentia presei internationale, pentru ca a importat o carte.... banala ( in tara si in religia lor ).


Ziarul zice sa ne uitam cu atentie la cartile din magazinele musulmanilor : asta cu abuzul femeilor e soft, pe langa celelalte "sfaturi" !  Cum ar fi Jihadul ( razboiul ) contra lumii occidentale ....

Musulmanii moderati din Canada, declara ca nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase : deci ei considera ca, cartea deranjanta ar trebui interzisa in Canada.


Scandalul a ajuns pana la Ottawa, iar politicienii au considerat ca trebuie sa ia pozitie : purtatoare ade cuvant a Ministrului Imigratiei declara ca, continutul cartii este dezgustatoar.


Si mai zice purtatoare ade cuvant, cum abuzarea femeii se pedepseste de legile din Canada. Iar ghidul pentru testul de cetatenie, precizeaza asta in clar : sa nu spuna apoi ca n-au stiut ...

Foarte in clar le spune ca in fata legii canadiene, barbatii si femeile sunt egali. Canada se opune practicilor culturale barbare : abuzul partenerului, crimele pentru onoare, mutilarea genitala a femeilor, violenta datorita genului si casatoria fortata.
Pai ziarele indienilor sunt pline cu anunturile parintilor, pentru "aliante" ( casatoria impusa ). Toti indienii pe care i-am intalnit sunt sau au fost macar o data , casatoriti cu de-a sila de catre parinti ( cu parteneri cu care n-aveau nici o treaba ).
    Cunosc cupluri de indieni care stau impreuna pentru ca au puit, insa fiecare au viata separata si nu se iubesc, n-au nici o treaba impreuna ( casatoriti cu forta si astia ). Stau impreuna pentru plozi si pentru ca asa trebuie , insa fiecare iubeste pe altcineva. I-am intrebat de ce au acceptat asa ceva, sau macar de ce nu se despart : cica asa trebuie, sa asculte de parinti ( da, mitul parintesc e folosit ca brainwashing in toate tarile. Nu cumva sa indraznesti sa nu le permiti alora sa se amestece in viata ta, ca esti un monstru de copil ... ). "Nerecunoscator", of corse ...

1 comment:

  1. Minunata religie musulmana si tratamentul femeilor, ca tot veni vorba de asta:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2121536/Former-Pakistani-dancing-girl-commits-suicide-12-years-horrific-acid-attack-left-looking-human.html

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.