Doctor Yourself

Friday, March 2, 2012

Grecia canadiana

Vorbeste lumea pe la noi prin sat, ca Raiul ( Ontario in special ), ar fi luat-o pe calea Greciei. Si daca nu taie adanc in carne vie din cheltuielile de la buget, in cativa ani ajungem in locul Greciei.


Asa demonstreaza nenea Drummond, fost economist sef la T.D.Bank, intr-un raport de 2 volume , cu 668 de pagini . Cel mai dezastruos sta Ontario .
Datoria provinciei Ontario mai mult decat s-a dublat din 1980, astfel ca acum este de 35 % , la fel de mult ca si provinciile maritime ( alea batute de soarta, pe la eschimosi ). Numai provincia Quebec le intrece pe toate : are 50 % datorie .


Omul vine cu propuneri de bun simt, de reducere a deficitului bugetar : sa opreasca cheltuielile cu educatia la 1 %, sa elimine gradinitele full day ( daca ai puit, pai tu sa ai grija de plozi, sa le platesti bona ). Mai vrea sa puna mai multi elevi in clase, sa scada cu 70 % numarul personalului nedidactic si sa creasca varsta de pensionare a profesorilor.


Prin cresterea numarului de plozi in clasa, Drummond intelegere cresteri de bun simt. Adica la clasele 9- 12, sa creasca numarul de elevi, de la 22 la 24 . Iar in clasele 4 -8 , numarul sa creasca de la 24 la 26 de elevi.


Drummond spune ca profesorii ies la pensie la 59 de ani, dupa 26 de ani de munca, si vor primi pensie , in medie, timp de 30 de ani .


Mai mult decat atat, Ontario ar trebui sa reduca pensiile profesorilor si sa ceara scolilor sa compenseze cu beneficii .


Schimbari eficiente vrea sa faca si in sistemul medical, care e un deazstru : vrea un sistem centrat pe pacient si nu pe spitale ( cum e acum ), vrea mai multa atentie pentru ingrijirea bolnavilor cronici, etc.


Mai vrea inghetarea salariilor doctorilor. Si doreste sa se puna presiune pe guvernul federal, ca sa aloce fonduri pentru scolile din rezervatiile indienilor .


Ce parere au guvernantii ? Pai aceeasi ca si grecii : noi vrem sa ne imprumutam in continuare ! Si ca deja au rejectat propunerea aia cu desfiintarea gradinitei full-day ( subventionata de stat ). 
    Din punctul meu de vedere, este un non-sens sortit esecului, ca intr-un sistem piramidal si bazat pe sclavie economica , tu sa incerci sa faci ... egalitate ! Sau macar sa asiguri conditii normale de trai tuturor saracilor. E hilar si fara fundament real, pentru ca sistemul NU iti permite asta . Fapt pentru care toate doctrinele de stanga le consider basme. 
Cei de dreapta macar sunt realisti : aia stiu exact ca sistemul nu iti permite alta solutie decat exploatarea sclaviei. E ca in bancul ala cu zoo : depinde de care parte a gardului te afli .... 

La fel de clar imi este ca oamenirea e suficient de dezvoltata tehnologic, incat sa poata asigura tuturor, macar strictul necesar , cu costuri infime ( mancare, adapost, imbracaminte, etc ). Ca asta ar insemna prabusirea sistemului sclavagist si reorganizarea societatii, ( si ca nu se doreste asta ), asta e cu totul alta poveste. 
   N-are sens sa detaliem, pentru ca nu se va intampla niciodata : sistemul sclavagist ne permite doar sa ne miscam intre optiunile pe care el le ofera ( sclavi-stapani de sclavi ).


Ce zice Ministrul de Finante ? Pai exact ce zicea si guvernul Boc : economia duduie, criza e departe ... undeva prin Europa !


Prin urmare ... nici vorba de taieri draconice din buget, asa cum sugera nenea Drummond. In Canada recesiunea a plecat demult, inca dinainte de a incepe, 5totul e bine si frumos, noi ne focusam sa vedem doar partile pozitive ( raportul Drummond il ascundem sub pres ) : viata e frumoasa ( pana o sa ne dam cu capul de pragul de sus ) ...


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.