Doctor Yourself

Thursday, March 22, 2012

Clasa politica

Zice ziarul ca doar 1 % dintre canadieni au o foarte buna parere despre politicienii din Rai : parca pana si in Romania, politicienii au o cota mai mare de incredere ...


Chestionarul zice asa : 1 % din canadieni au o parere foarte buna despre politicieni, cumva favorabil 22 %, cumva nefavorabil 50 %, foarte nefavorabil 27 % . In total, o parere negativa au 77 % dintre canadieni.
   31 % dintre canadieni ii considera onesti pe politicieni, iar 69 % dishonesti. Majoritatea canadienilor considera ca politicienii sunt ingrijorati de bani ( interesul propriu ), in detrimentul interesului poporului : 90 % . Si numai 10 % chiar cred ca politicienii sunt ingrijorati de binele poporului.

77 % dintre canadieni considera ca politicienii nu sunt de incredere, si numai 23 % ii considera demni de incredere. Iar 76 % din canadieni ii considera rupti de realitate pe politicieni, si numai 24 % ii considera ancorati in realitate.


Populimea o stie pe aia simpla, aritmetica : i-am votat ca sa ne faca sa traim bine, sau chiar mai bine .Le-am dat pe mana bugetul, pe care sa-l administreze ca un bun manager de firma . In linii mari si simplist cam asta ar fi.
   Si acum sa vedem rezultatele, asa cum se vad ele la nivel de populime :  mancarea se scumpeste, chiar si atunci cand ingredientele ei se ieftinesc .


Una din companiile producatoare de paine, care controleaza un mare lant de supermerket, a ridicat preturile cu 5,7 % in ultimul sfert din 2011.


Statistic Canada, raporteaza ca preturile la mancare au inceput sa creasca in ultimele 5 luni  si au sarit cu 5 % in ianuarie.


StatsCan zice ca a crescut inflatia, deci.... s-a scumpit si mancarea. Platim cu 9,9 % mai mult pentru paine, cu 8,3 % mai mult pentru vegetale.


Taxele cresc tot mereu. Daca acum 1 an sau 2 ne-au inventat o taxa noua ( HST ), acum doar ne maresc taxele ( salariile....nu ).


Avem deficit de 16 milioane ( cine e responsabil ? Exista o raspundere penala pentru asta ? Ce se face pentru recuperarea prejudiciului .... de la vinovati ? ). Bineinteles ca prejudiciul se recupereaza in stil mioritic : din buzunarele cetateanului. Ca ii marim taxele ...


Bani stransi din marirea de taxe, vor merge intr-o masura " semnificativa" ( NU s-a declarat nici un procent, nici o cifra ) in reparatia podurilor si a drumurilor, iar restul ... la acoperirea gaurilor din buget.

Declaratia minsitrului transporturilor e de-a dreptul rupta din Caragiale : absolut, NU este o crestere a taxelor. Doar o foarte modesta crestere in perceperea sumelor pentru diferite lucruri ( aceleasilucruri care costau mai putin ...).
   Nah, si apoi se mira de ce n-au credibilitate in fata populimii !


Alt politician vine si pune sare pe rana : noi nu avem o problema cu perceperea banilor din taxe, ci una de managementul cheltuielilor ! Cu alte cuvinte, suntem niste manageri incompetenti ...
   Ministrul de finante, impreuna cu guvernatorul Ontario, au promis ca nu vor creste taxele, insa taxele au fost marite pe la spate ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.