Doctor Yourself

Wednesday, February 15, 2012

Job market

 Propaganda zice asa : nu-i nici o diferenta intre canadian si imigrant, sunt tratati la fel, au sanse egale, bla-bla.
Ziarul spune ca realitatea arata exact invers :


 In ciuda nivelului ridicat de educatie, imigrantu' experimenteaza in Rai, o rate mari de ne-angajare in vreun job. Si daca se angajeaza undeva .... are de patimit cu salarii mai mici decat muncitorii nascuti in Canada. Asa zice un raport al R.B.C. Economics.

 Diferenta intre ratele de neangajare, intre canadieni si imigranti au fost mai mici, pe la inceputurile imigratiei, prin 1981, insa distanta s-a marit intre anii '80 - '90. Insa, din 2006, diferentele sunt semnificative.


Luat dupa gen, barbatii imigranti castiga de departe mai putin, decat femeile imigrante ( comparativ cu barbatii si femeile nascute in Canada ) : 24 % pentru barbati si 17 % pentru femei. In bani, pierderea se traduce prin 16.500 $ ( pe an ) pentru barbati si 7.000 $ pentru femei. In schimb, rata de somaj in randul femeilor este mult mai mare decat la barbati : 2,5 % pentru femei, comparativ cu 0,7 % pentru barbati.
  Pai da, ca barbatii se duc si muncesc in constructii, la pus faianta, etc, da' femeile nu pot face asta. 

Ce demonstreaza raportul ? Ca, pe canadieni ii doare undeva de calificarile si talentele emigrantilor care vin in Canada. Mda. Aia despre cum o sa dea canadienii pe spate cand o sa vada ce stii sa faci si cat de bun esti, ramane doar poveste pentru adormit .... grijile potentialilor imigranti.


Si peste toate astea, piata muncii canadiene, bate recordurile la lipsa de joburi.

 
Piata muncii e mai saraca decat orice perioada de dinainte de recesiune : spune economistul sef de la banca CIBC. Economia canadiana a adaugat 199.000 joburi in 2011, din care, aproape jumatate erau in prima jumatate a anului. Rata somajului era in noiemmbrie 7,4 $ , iar in decembrie 7,5 % .

   Si ca sa nu va bucurati prea tare, economistul sef ne spune cum joburile create, sunt majoritatea de calitatea cea mai proasta ( alea de care fuge toata lumea ) ...
 

2 comments:

  1. Pai si din ce traiesc somerii pe acolo? Ca inteleg ca ar fi un numar semnificativ.
    Oricum rata somajului la imigranti e suprinzator de mica. 2,7%???Mai mica decat rata nationala?

    ReplyDelete
  2. Ajutorul social + munca la negru. Daca n-au munca la negru, sau un part-time, atunci se duc la Food Bank si le dau aia conserve sa manance ( ca din ajutorul social, abia platesti chiria )

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.