Doctor Yourself

Friday, February 24, 2012

Equazen


Gasesc in revista pentru plozi, o reclama dubioasa rau, la niste pastile pentru calmat scolarii cu ADHD si dizabilitati de invatare . Pastilutele erau prezentate ca o alternativa " sanatoasa", in locul clasicului Ritalin .
   Reclama incepea cu deculpabilizarea parintilor : mda, nu sunt eu de vina ca plodului nu ii place sa stea la inchisoare ( scoala, gradinita ) 5 -6 ore in fiecare zi . Si ca n-are rabdare, protesteaza si se revolta in clasa . Da, nmu e vina mea ca nu l-am dresat suficent , incat sa devina docil la ore.


Cu toate astea, parintele nu va uita niciodata cum invatatoarea l-a luat deoparte si i-a zis-o pe aia mareata : ca daca plodul va continua sa se comporte in acest fel ( dezinteresat si rebel ), vor fi nevoiti sa-l exmatriculeze. Ca nu e atent, n-are progrese la scoala ( pai daca il fortati sa invete ! Si sa invete chestii care nu-l plac ! ) si ca niciodata nu poate sta cuminte in clasa ( daca il fortati sa stea la inchisoare ) ...
   Iar parintele, nu, nu se lumineaza ca scoala e o trauma si o mizerie inutila pentru oricare scolar , si nu decide ca isi ia plodul acasa, pentru home-school ....  Parintele intra in panica, pentru ca plodul lui e pe cale de a fi eliberat din inchisoare !

Asa ca, a facut ca orice bizon care s-a pricopsit cu un copil neastamparat : l-a dus la doctor, la recomndarea invatatoarelor. Doctorul l-a cautat la cap si a decis ( pe o baza foarte discutabila ) fara dovezi concrete, ca baiatul are nevoie sa fie sedat.
    Pentru ca nu, nu sistemul educational e vinovat ca se comporta ca o inchisoare pentru plozi, ci, plozii sunt vinovati ca nu le place la inchisoare ! Drept urmare, trebuiesc sedati, ca sa se poata integra in randul celorlalti prizonieri resemnati.
Iar doctorul asta , i-a recomandat .... Equzen , produs natural DOVEDIT ca trateaza un ADHD ( niciodata dovedit ca ar exista ) si trateaza diazbilitatile de invatare ( dati-mi voie sa ma indoiesc ).

Dupa cateva saptamani pe Equazen, copilul s-a comportat ca orice persoana sedata : era calm, happy si a inceput sa citeasca carti.


Da, reclama din revista canadiana, ne foarte recomanda sa sedam plozii cu Equazen .

Sa recapitulam : in 2012, in " the best country of the world", se face reclama la greu la Equazen, care afirma ca " A FOST DOVEDIT ca ajuta in ADHD si dizabilitati de invatare " .

In 2007, in Anglia, a fost scandal mare, din cauza aceluiasi Equazen, care pretindea acelasi lucru ca si acum in Canada . Mai mult : Equazen a fost parat la ASA, institutia care controleaza cine minte in reclame, si le da peste degetele mincinosilor.

Capetele de acuzare au fost mai multe :

1. Ca se sustine ca pastilele pe baza de ulei de peste, vor ajuta la mentinerea concentrarii si a dezvoltarii sanatoase a creierului

2. Ca se sustine ca Equazen a fost independent testat, insa studiile au fost sponsorizate de ...  producatorul de Equazen ! 

3. Se contesta  validitatea studiilor, pentru ca plozii din studiu au fost scosi de pe zahar, iar asta e firesc le sa mareasca randamantul la invatatura.

4.
 Rezultatul este ca ... Asa a decis ca studiul facut de Equazen pe scolarii din durham, nu a fost potrivit de consistent, incat sa poata sustine ca e potrivit pentru populatia generala, adulti si copii.
    " Studiul " ala pe care Equazen se bazeaza, de fapt a fost un chestionar, la care au raspuns cei care au luat Equazen, si care au raportat in procent de 88 % ca li s-a imbunatatit conditia : ori pur si simplu, impresia unor parinti - invatatori, nu poate fi considerata dovada stiintifica, cum ca Equazen functioneaza.

In ceea ce priveste testele facute de Equazen in 2005, de fapt .... nu erau facute cu substanta "ey q " care intra in compozitia Equazen, ci a fost folosita alta substanta, care are o compozitie diferita de "eye q" !
   De asemenea, testul nu a aratat suficiente dovezi, care sa sustina ceea ce pretind ei ca face Equazen-ul. Iar ASA declara ca n-au vazut nici o evidenta ca Equazen ajuta cu ceva in ADHD sau dizabilitatilor de invatare ( insa bizonu' canadian, poate sa-l cumpere linistit si sa le creada reclama ... )

Cu alte cuvinte .... testele n-au fost facute pe Equazen, si oricum rezultatele au fost irelevante. Adica.... n-a fost testat deloc ! 

 Drept urmare, ASA i-a spus lui Equazen sa nu mai pretinda ca " poate ajuta la mentinerea concentrarii si a dezvoltarii sanatoase a creierului "  ... sa nu mai sustina ca " pastilele au fost testate stiintific in scoli " , sau ca " eficienta lor a fost dovedita in scoli " ... " eficienta a fost dovedita de stiinta " .


Da, Equazen-ul din Canada, care pretinde exact lucrurile care i-au fost interzise in Anglia, e acelasi produs. Facut de aceeasi firma, cu acelasi ingredient minune "eye q " .... http://equazencanada.com/

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.