Doctor Yourself

Thursday, January 12, 2012

Stres de recesiune

Ca joburile au devenit o raritate in Rai, asta deja a devenit normalitate. Cei mai afectati sunt cei care ies de pe bancile scolii, cu diploma dar fara experienta canadiana in munca : pana in 2015, nu se intrevede vreo speranta pentru ei .


Conference Board of Canada, anunta ca rata de neangajare a tinerilor, este de 14,1 % iar pe viitor, nimic nu arata ca situatia se va imbunatati, in special pentru oamenii fara experienta in munca.


Pentru forta de munca in general, rata de neangajare este de 7 % , insa pentru oamenii intre 15- 24 de ani, rata este mult mai mare : dublu !


Se spera ca in 2015 piata muncii va fi mai buna si mai multi tineri isi vor putea gasi de munca atunci. Problema este ca ei pierd oportunitati in acesti ani, si le este intarziat startul in viata.


"The Star ", ziarul ala cu bani ( aviz aplaudacilor ) http://www.thestar.com/news/article/1100118   ne povestest cum criza innebuneste nu doar tinerii, ci si adultii cu cariere, care o iau razna in moemntul in care realizeaza ca sunt concediati.

 Doi directori executivi, proaspat concediati de la R.I.M. au zburat cu Air Canada, si-au inecat amarul in bautura ( ina vion ), si au facut circ. 

 Procurorul care se ocupa de caz, a descris pe unul din directorii concediati, ca pe un  "ager necioplit si abuziv", care a amenintat ca va omori pasagerii, cand vor iesi din avion.
   El a atacat o stewardesa si a amenintat ca va palmui o alta. Air Canada estimeaza ca a pierdut in jur de 200.000 $ din cauza devierii zborului respectiv.


Circul a fost atat de mare, incat pilotii au fost fortati sa aterizeze de urgenta
. R.I.M. a refuzat sa spuna presei pozitiile care le-au avut cei doi in companie, insa
sursele ziaristilor spun ca unul a fost senior vice-president, iar celalat vice-president.


Directorii de la R.I.M. au luat-o razna din cauza stresului pierderii joburilor. Mai sunt si altii care au luat-o razna ... nu stim de ce ( guess what ? )
S-a dus omul la Tim Hortons sa-si ia o cafea, s-a asezat la rand si .... a fost impuscat. De catre alt client, care a intrat in magazin, l-a impuscat si a plecat linistit inapoi in strada. Politia n-are nici un suspect .http://www.vancouversun.com/news/shot+Hortons/5858231/story.html