Doctor Yourself

Thursday, January 26, 2012

Economistii vegheaza

                 Ca trraim vremuri grele, asta au aflat si canadienii :

 Ca avem deficit bugetar, asta iarasi e fapt cunoscut. Doar ca se cearta ca la usa cortului, care de unde sa taie din buget. Jumatate din cheltuielile guvernului, 55 bilioane de dolari, reprezinta salariile bugetarilor. Asa a zis nenea McGuinty. 

 

De unde rezulta, ca nu poti reduce cheltuielile bugetare fara sa umbli la salariile bugetarilor : s-a pus problema sa nu le mai mareasca , nu sa le taie din salarii ! Sindicatele ameninta cu greve, pentru ca .... nu li se maresc salariile.
     In ciuda afirmatiilor de mai sus, nenea McGuinty a respins propunerea de a ingheta salariile bugetarilor ! Din ce motiv ? Din motiv de .... bla-bla : ca el vre asa arate respect bugetarilor. Pai de ce nu le arata " respect" pe banii lui si nu pe ai cetatenilor platitori de taxe ? In conditiile in care exista gauri in buget, interesul cetateanului este sa acopere gaurile, si nu sa faca pomeni bugetarilor ( care si asa o duc super bine in joburile lor caldute ).

 

Acelasi lucru se intampla si la primarie, unde consilierii sunt mai de stanga decat Stalin : conform declaratiei primarului ...

 

Primarul e suparat ca , consilierilor nu le pasa de platitorii de taxe, si nu i-au aprobat toate taierile din buget pe care le-a propus.

 

 In plina criza, in plina penurie de joburi ... tara arde si canadianu' se piaptana: economistii declara la ziar ca nu e cazul sa ne ingrijoram ca ne cresc datoriile ! Nu, deloc !
 

Avem acum, cel mai mare nivel de indatorare, din intreaga istorie a Canadei, si datoriile continua sa creasca, dar economistii de top, ne spun ca poate exageram noi cu ingrijorarea ... Mda, cifrele exagereaza, matematica bate campii ... dormiti linistiti ca economistii  vegheaza !
     Alarma a dat-o Bank of Canada, care a avertizat ca datoria canadianului a atins 153 % si in anul asta, sunt semne ca va continua sa creasca. Cu alte cuvinte : opriti-va din cheltuit aiurea, ca nu veti mai avea cum sa va platiti datoriile.

 

 Ingrijorarea bancii Canadei e cu atat mai mare, cu cat datoria canadianului, se apropie periculos de mult de datoria americanului, pe care o avea inainte de inceperea crizei la ei : 160 % . Cu alte cuvinte.... cine face ca noi, ca noi sa pateasca...

 

Cine vine sa calmeze populatia ? Pai ... cine are interesul ! Adica ecnomistii bancilor canadiene : bancile care dau imprumuturi populimii, si de pe urma carora traiesc foarte bine.
Ce spun economistii de la C.I.B.C ? Spun ca .... canadianu' e un creditac responsabil ! Si ca banca centrala bate campii
            
      

Va imaginati ca doar economistii de la CIBC vegheaza ppentru voi ? Ei bine, in sprijinul teoriei celor de la CIBC, au sarit si economistii celorlalte banci :TD Bank si Scotiabank ! Asadar, stati linistiti ca nu-i nici un pericol daca va cresc datoriile pana la cer : voi sunteti responsabili si o sa le puteti plati ( cum si cu ce .... nu ne mai spun specialistii )...
Bancile nu se ingrijoreaza : ele niciodata nu vor iesi in pierdere ...

 

3 comments:

 1. Pe la voi oamenii au nevoie de specialisti si analisti sa vada ca nu prea mai au ce manca? Trist...

  ReplyDelete
 2. Eu cred ca au ce manca! Numai ca mananca pe datorie :D La voi, ca la noi, Uite, din pacate nu cunosc datoria romanilor...

  ReplyDelete
 3. UnPorc : Pe la noi oamenii au nevoie de specialisti sa le spuna si cum ii cheama. Canadienii au o incredere grozava in autoritatile de orice fel, si statistic, cam 80 % din ei, cred ceea ce li se spune la tv ( inclusiv reclamele ).
  Pentru ca asa au fost dresati de mici : sa nu gandeasca, dar sa urmeze parerea / instructiunile unei autoritati.

  Konkursman : Daca n-ar trai pe datorie, ar fi vai de voor-ul lor ...

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.