Doctor Yourself

Wednesday, January 25, 2012

Deluxe viza


Despre cati ani dureaza pana sa iti poti aduce parintii  definitiv in Rai, am mai scris. Mai nou, au introdus " facilitatea" de a-i aduce ( temporar ), cu asa numita superviza, care ii scapa de corvoada venirilor si plecarilor din Canada, dupa fiecare 6 luni de sedere in Rai.
Superviza, iti permite sa stai in Rai, pana la 2 ani . In schimb, te obliga sa-ti faci asigurari de sanatate private.... d'alea scumpe ( adica sa acopere nu doar accidentele ). Asa ne zice ziarul.


Ziarul spune ca oa sigurare de soiul asta, costa in mod normal, intre 2.000 - 4.000 $, in functie de compania de asigurari, de varsta asiguratului si de conditiile preexistente in dosarul sau medical.
    Cu astfel de sume de platit ... cine isi poate permite superviza pentru parinti ? Eu cred ca e impropriu numita "superviza" : corect ar fi f ost ... deluxeviza ! Ca numai cei din clasa de mijloc, isi permit sa plateasca  o superviza pentru parinte.


Fondatorul " Sponsor Our Parents" , afirma ca asigurarea asta e obligatorie, chiar daca parintii sunt in buna stare de sanatate si n-ar avea nevoie de ea. Ca e o cheltuiala pe care numai cei bogati si-o pot permite ...


    Cu alte cuvinte : va dam facilitati ca sa va aduceti printii in Rai ... daca va puteti permite. Si cum imigrantu' e sarac si dator la banci prin definitie ... masura e foarte eficienta, dar in sens invers, al descurajarii aducerii parintilor in Rai. Iar imigrantii au nevoie de parinti sa le ingijeasca plozii, pentru ca day-care-ul e foarte scump. E cam cum era in Romania, pe vremea comunista, cand femeile fatau boracul si il pasau bunicilor, pentru ca ele sa poata merge la munca. Aici, daca il duc la cresa, vor plati aproape intreg salariul pe care ele in castiga : de unde rezulta ca prezenta bunicii e imperios necesara ....


In acelasi timp, Ottawa a oprit acceptarea dosarelor de sponsorizare pana in 2014, sperand ca aceasta taiere sa reduca la jumatate, numarul parintilor care vor veni in Rai definitiv. Asa zice ziarul.
   Asta se treduce prin : daca in urmatorii 2 ani, parintii nu vor mai putea aplica sa fie acceptati pentru venire definitiva in Rai ( aia care dureaza 5-7 ani pana primesti acceptul ), ei vor fi obligati sa ceara viza de vizitatori. Adica viza clasica, ce dupa 6 luni te forteaza sa te intorci in Romania pentru urmatoarele 3 luni, si abia apoi vei putea veni din nou 6 luni in Rai. Sau, pentru cei bogati ... vor putea cere superviza, care le va permite sa stea direct 2 ani in Rai, sa ingrijeasca plozii.


Mai spune ziarul si despre alte piedica in calea aplicarii pentru aducerea definitiva a parintilor in Rai : doar din aceasta luna, toti sponsorii ( si cei care au aplicat din urma ) au doar 90 de zile la dispozitie ca sa depuna toate actele la dosar ( acte care in mod normal, erau cerute doar in etapele ulterioare ale dosarului ).
   Unele acte nu pot fi obtinute in 90 de zile, cum ar fi certificatele de nastere, pentru parintii care nu au asa ceva.


Cei de la imigrari spun ca daca nu vor primi toate informatiile cerute, in 90 de zile, vor considera ca aplicantul renunta la aplicatie si vor respinge dosarul.


Cei de la imigratie recomanda .... superviza ! Pentru ca le permite parintilor sa locuiasca 2 ani in Rai, si toata lumea fericita ( mai ales companiile de asigurari )...


M.P.-ul Liberalilor, critica superviza si spune ca este doar un truc, in conditiile in care au anuntat ca opresc pentru 2 ani posibilitatea sa mai aplice pentru sponsorizarea parintilor. Iar asigurarea medicala este atat de scumpa, incat oamenii nu si-o pot permite : ca urmare, le este imposibil sa-si permita viza ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.