Doctor Yourself

Saturday, January 21, 2012

Cetatenie de vanzare

Va imaginati ca numai in lumea a 3 a exista coruptie organizata ? Credeti ca in Rai nu exista retele specializate in spaga ? Ei bine .... banu' e ochiu' Dracului, si cu el poti cumpara pana si cetatenia canadiana, fara sa fi nevoit sa pui vreodata piciorul in Canada !

6.500 de oameni au platit spaga, in jur de 25.000 $ / familie,  timp de mai mult de 4 ani, ca sa creeze iluzia ca sunt rezidenti in Canada.


Nu s-a dat presei tarile din care proveneau cei care si-au cumparat cetatenia canadiana, fara sa puna vreodata piciorul in Canada, insa majoritatea provin din India si Pakistan ...


Investigatiile arata ca mai multi consultanti de imigrare din Missisauga, Montreal si Halifax sunt responsabili pentru aplicatiile fraudulente.


Ca sa fie foarte clar, cazurile in discutie nu sunt despre persoane care au locuit in Canada cativa ani , s-au mutat inapoi in tara lor si apoi s-au intors in Canada si au aplicat pentru cetatenie. Nu.


Majoritatea din aceste 6.500 de cazuri au pus piciorul in Canada, la fel cum am pus eu piciorul la Polul Nord. Ei pur si simplu , cu complicitatea consultantilor si-au creat false dovezi de rezidenta si false adrese, false facturi, cu intentia criminala de a incalca legea.
   Acuma, autoritatile incrimineaza cu patos, reteaua criminala a firmelor de consultanta in imigratie, dar eu ma intreb, cum ar fi putut ele obtine un card de rezident, fara complicitatea functionarilor statului ? Sau cum ar fi putut obtine landingul ? Landingul e foaia aia care o primesti pe aeroport, cand intri prima oara in Canada ca imigrant : trebuie sa treci pe la biroul lor de imigrari, sa le completezi niste formulare, declaratii, iti fac poze pentru cardul de rezident si landingul ala e dovada ca ai intrat ca imigrant in Canada. Cu el vei merge la orice autoritate in Canada, iti este cerut peste tot, pana si la banca, oriunde ( pana cand primesti cetatenia, landingul ala e Biblia imigrantului ).
    In baza acestei vizite la biroul de imigrari de pe aeroport, primesti prin posta, cardul de rezident. Fara landing, este exclus sa iti poti face rost de acte in Canada, si sa poti aplica pentru cetatenie. Cum au obtinut mii de persoane landingul, cand n-au aterizat niciodata in Canada ?
Si apoi, cand aplici pentru cetatenie, stai si astepti vreun an si ceva, pe motiv ca se fac verificari. Ce fel de verificari au facut, cand li s-au prezentat mii de dosare false cap-coada, si ei nu doar ca nu s-au prins, dar le-au dat si cetatenie ?
   

Si apoi, ma intreb, cum au putut aplica pentru acte in Canada ( cont bancar, health card, S.I.N ), cand cerinta este sa mergi in persoana, ca iti fac aia poza, semnezi, etc ? E ca atunci cand mergi sa-ti faci buletin in romania : nu-l poti trimite pe vecinu' in locul tau, si nici pe consultantul de la firma de imigrari, decat daca  ...