Doctor Yourself

Monday, December 5, 2011

Teapa cetateneasca

Nu-i asa ca, daca va stricati masina intr-o groapa de pe sosea, asteptati sa fiti despagubiti de catre primarie ? Ei bine, probabil ca veti fi despagubiti intr-o tara civilizata : in Rai insa ... nu !
   Pai nu-i suficient ca aveti sansa de a trai in Rai ? Mai vreti si bani  ?


Avocatul poporului spune ca Toronto ofera socant de proaste servicii pentru rezidentii care fac cereri cu valoare mica de bani , impotriva orasului. aceste cereri sunt automat refuzate , iar cei mai multi rezident sunt mintiti ca dosarele lor sunt sub investigatie, chiar daca nu sunt.

Primaria a promis ca va investiga cazurile transparent si corect, dar investigatia avocatului poporului, a gasit ca nu-i deloc asa. In raportul sau, " Gauri in asfalt, inundatii si ramuri rupte : Cum orasul manuieste cererile voastre " , avocatul poporului trage concluzia : atunci cand cererile sunt sub 10.000 $, procesul administrativ cu care sunt tratate, este incorect.

90 % din micile cereri impotriva orasului, sunt automat respinse : conform avocatului poporului ...


Nu se face nici o investigatie, iar deciziile nu sunt sustinute de fapte si nu sunt explicate oamenilor care au facut cererile. Dosarele sunt inchise in momentul in care cetateanu' reclamant renunta sa mai streseze primaria cu intrebari ... exact cum se intampla si in Romania. Mai grav ... nimeni nu se deranjeaza sa anunte cetateanu' ca i-a inchis dosarul .
    In unele cazuri in care ati patit stricaciuni din cauza gaurilor din asfalt, primaria va va informa, in cel mai pur stil mioritica ca ... mortu' e de vina ! Adica ....soseaua e ok, intruneste standardele minime de functionare. Insa ancheta avocatului poporului, a gasit ca nimeni nu face vreo investigatie sa se asigure ca e asa ... Caz rezolvat in stil romanesc : din stampila...


Avocatul poporului a verificat 12.449 de cereri , din mai mult de 5 ani, si a gasit ca primaria a refuzat cele mai multe dintre ele. De asemenea, a gasit ca celor mai multi dintre petitionari, li s-a spus ca cererea lor a fost investigata, cand de fapt, nimeni nu s-a uitat peste ea.


O tanti, Shondra, care locuia intr-un demisol , a fost inundata cu regularitate, din 2002, din cauza unei tevi cu apa, apartinand orasului. Ea a facut nenumarate cereri la primarie, ca sa reclame straicaciunile, insa a primit prea putine satisfactii.


In final, femeia s-a plans avocatului poporului in 2009, care a inceput investigatia in 2010 si a determinat ca femeia a fost despagubita doar o singura data , din numeroasele ceceri de despagubiri, pe care le-a facut incepand cu 2005.


Avocatul poporului a tras concluzia ca in acest caz, primaria a demonstrat indiferenta, birocratie, inertie.

5 comments:

 1. Din ce povestesti tu seamana tot mai mult cu Romania. Sa inteleg ca mai bine renunt la ideea de aveni acolo si sa incerc la viza de Australia sau SUA??

  ReplyDelete
 2. Mai bine incearca Australia. Cei de acolo inca nu stiu ce a insemnat criza si nici disperarea asta de pe malurile Atlanticului. Iar daca alegi SUA....mai bine in sud...cat mai in sud!

  ReplyDelete
 3. Intr-adevar seamana foarte mult a Romania! Nici noi nu stam roz la capitolul acesta! Pupici!

  ReplyDelete
 4. Porc Misogin : in SUA e si mai rau, din punct de vedere al sistemului sanitar.
  North America e tot un soi de Romanie, o idee mai spalata si mai dichisita : am emigrat din Romania anilor 2011, intr-o Romanie a anilor 70 ... Nu sunt deloc fericita cu asta...

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.