Doctor Yourself

Monday, December 19, 2011

Cioara vopsita

Sp-un ziarele cum Canada a decis sa se retraga oficial din Protocolul de la Kyoto ( ala cu protectia mediului, impotriva incalzirii globale ). http://www.guardian.co.uk/environment/2011/dec/13/canada-pulls-out-kyoto-protocol
http://www.cbc.ca/news/politics/story/2011/12/12/pol-kent-kyoto-pullout.html

Se retrage , pe motivul pur mioritic, de grija pentru capra vecinului : pentru ca sunt si alte state, ( USA , China ), mari poluatori, care nu sunt incluse in Protocol, fapt pentru care Protocolul nu este eficient. Si daca alte state isi permit sa polueze ... noi de ce n-am face tot ca ei ?  Adica , altii polueaza, si Raiul e mai fraier si se abtine ?
 

Acuma, eu am o nelamurire : da' cand au semnat protocolul, n-au stiut ca USA si China nu se baga in ecuatie ? Acuma, dupa n'spe ani le-a picat fisa ?
Dupa ce au constatat "surprinsi" cum Protocolul nu functioneaza, guvernul o zice pe aia dreapta : ca pur si simplu n-au cum sa reduca poluarea fara sa raneasca industria de petrol si gaze. Iar asta va afecta economia Canadei, si nu vrem asta .
    Canada e pe al treilea loc in rezervele de petrol din lume. Numai arabia Saudita si Venezuela au rezerve mai mari decat Canada.

Si mai spune oficialul canadian, cum guvernul liberal, cel care a semnat protocolul de la Kyoto, n-a avut nici cea mai mica intentie sa reduca poluarea pentru ca sa respecte regulile impuse la Kyoto.
    In traducere libera : am semnat, ca da bine in lume.... face bine la imaginea tarii. Si cativa ani ne-am bucurat de lauri, fara sa miscam un deget ca sa-i meritam .


Da' pana la urma, interesul poarta fesul : cand a venit ziua scadentei ( adica , daca ramane in Protocol, tara va fi amendata cu 14 bilioane, pentru ca nu a respectat Protocolul pe care l-a semnat ) ... ne punem palma in coor si parasim Protocolul.  Fuga e rusinoasa, da' e sanatoasa : mai ales cand ne aduce o economie de 14 bilioane, in plina criza economica ....Oficialul spune, cum, pentru a indeplini regulile impuse la Kyoto, pentru 2012, ar trebui ori sa se interzica sa mai circule orice masina de pe soselele Canadei, ori sa inchida inytregul sector agricol, si sa opreasca incalzirea pentru toate cladirile din Canada. 
   Zic si eu : da' n-ar fi fost mai simplu sa modernizeze industria cea mai mare poluatoare ( am mai scris despre asta ), aceea a extragerii petrolului ? Cate masini trebuie sa circule pe autostrazile Raiului, ca sa echivalele poluarea facuta de industria petrolifera ? Zic si eu, asa ...

4 comments:

 1. fara date exacte articolul nu face doua parale.

  ReplyDelete
 2. Anonim...despre ce zici tu se numeste denigrare si minimalizare. Nu iti este de ajuns ca stirea a ajuns la populime? Mai vrei si detalii picante? Pai nu o sa le ai decat dupa cati ani permite legea Canadei sa declasifice informatiile. Nu e act secret si toata lumea trebuie sa stie?...pai poate mai ai nevoie de un pic de istorie. Oare cate acte ai vazut tu de la WWI incoace ca fiind edificator la adresa diverselor acte statale sau imperiale?
  Intelegi din cuvinte.. sau vrei sa-ti fac un desen?

  ReplyDelete
 3. http://fullcomment.nationalpost.com/2011/12/14/lorne-gunter-this-is-a-good-time-to-walk-away-from-kyoto/

  un punct de vedere rational...

  ReplyDelete
 4. http://verydemotivational.files.wordpress.com/2011/12/demotivational-posters-peru.jpg

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.