Doctor Yourself

Tuesday, December 6, 2011

Afaceri de familie

O stiti pe aia cu frimele  " de casa" ale celor de la putere din Romania ? Firmele alea care prindeau contracte cu statul ?
Ei bine, se intampla si in Rai : doar ca de data asta, a scapat cate ceva in presa si a iesit scandal.


Primarul Torontestiului, a printat carduri de afaceri pentru el si personalul sau, la ... firma apartinand familiei sale. Cum presa a sarit repede ca e conflict de interese, primarul a declarat ca va inapoia banii orasului.


Mda, primarul are dreptate. Pentru 1.500 $ , cat au costat alea 20.000 carduri, n-are rost sa te tragi pe coor si sa platesti cu imaginea publica ...


Cateva zile mai tarziu, primarul s-a conformat si a dat banii inapoi orasului:


Va imaginati ca numai primarul Torontestiului a calcat pe bec ? Ei bine, se poarta si pe la alte primarii... cum ar fi cea din Durham.


 Din ciclul " tara arde si baba se piaptana" , oficialii din Durham cheltuiesc banii cetateanului pe petreceri de lux, in cinstea ... cumpararii unui incinerator pentru gunoi, si asta dubios si controversat. Asta in conditiile in care deficitul bugetar este enorm, in Ontario, iar primariile sunt fortatae sa faca taieri de fonduri, concedieri, etc.

Cat a costat petrecerea de lux, ceremonia, mobilierul, si toate mofturile ? Doar 75.000 $ din taxele cetatenului ... Asta in timp ce tipa toti si se dau cu cooru-ul de pamant ca nu's bani pentru nimic ...


Mai stiti ce va obliga invatatoarea de la gradinita sa spuneti, dupa ce ve pedepsea cu statul la colt sau va dadea bulina neagra ? Exact : trebuia sa spunem ca ne pare rau si sa promitem ca nu o sa mai facem niciodata ...
   Exact asa au spus si oficialii  Durhamu-lui, dupa ce presa i-a premiat cu bulina neagra ! Mai are cineva impresia ca astia ne trateaza ca pe plozii de 3 ani ? Pai nu suce avem nevoie, ci ... sa puna banii inapoi ! Din buzunar ! Scuzele nu compenseaza 75.000 $ cheltuiti degeaba !

 Si au mai spus ceva oficialii de la Durham, ceva mult mai relevant : " ne pare rau ca nu v-a placut extravaganta " ( "extravaganta platita de voi, fraierii " - asa dauga eu, pentru reflectarea realitatii din teren ).
In traducere libera : Ne pare sincer rau ca nu sunteti atat de prosti precum v-am crezut noi ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.