Doctor Yourself

Friday, December 2, 2011

5 Metode !

Din ciclul : " 5 metode de a-ti sa-ti fura singur caciula" , pseudologia loveste din nou. Cu sfaturi ! Nu reusesc sa intelege, de unde le scot pseudologii astia ? Oare chiar ii i nvata la scoala de pseudologi , tampenii d'astea ? Vad ca indiferent in ce tara au fost formati profesional, enormitatile care le scot, sunt identice : parca's toti de-o mama facuti !
 Chiar nu-i pufneste rasul pe nici unul ?

Pseudologii isi dau in petic la ziar http://www.evz.ro/detalii/stiri/cinci-metode-sa-rezisti-tentatiei-de-a-insela-partenerul-952640.html


Deci : ce ne facem fetelor, ca ne place un barbat ? Si ghinionu' naibii, ca  nu-i barbatul cu care ne-am maritat ... 
Cum ce facem  ? Dam fuguta la psiholog, si ii cerem sa gandeasca in locul nostru, ca noi suntem tampite si nu putem lua decizii . Chiar riscati sa lasati pe altcineva sa decida pentru viata voastra ? In conditiile in care habar n-aveti cum sta individul cu capacitatea de gandire si cu simtul realitatii ?
 Nici eu ! 

1. Sa vedem ce ne invata "expertii " : pai ne spun ca nu cumva sa mancam prajitura, ca e de rau ! Tot ce trebuie sa facem este sa ... ne abtinem ! Si da, te zgaiesti la vitrina cu prajituri, da' nu cumva sa atingi ! Ca e bad : asa au hotarat unii, pentru viata ta ...
   Nu cumva sa cedezi si sa infuleci prajiturile ... nu ! Rabda si inghite in sec. Si cand nu mai poti, aminteste-ti sa-ti exersezi vointa si sa rabzi si mai mult. Ca Gizas pe cruce ( in cazul nostru, crucea casatoriei ) ...
    Chiar n-are nimeni impresia ca asta e calea sigura catre frustrare ? Da, asta-i pretul care il platesti : o sa devii o frustrata acrita si mereu pusa pe harta. Da' ce conteaza, cand primesti aplauze ca te frustrezi o viata intreaga ... 

2. Acuma ca ati invatat cum sa va abtineti de la a manca prajiturile, pseudologii ne spun ca putem trece la next level : evitarea tentatiei ! 
Si anume ce ar trebui sa fac ? Sa-mi pun manutele pe ochi si sa spun, ca in bancurile cu prosti,  ca ceea ce vad ...  nu-i adevarat ? Si daca omul e frumos de opreste traficul ... cum ma prefac a nu vedea ?
   Stupida gandire pseudologiceasca : cica daca eviti sa ramai singur cu persoana, ai sanse de succes ! Zau ? Pai tentatia e in mintea mea, si n-are nimic de-a face cu cine sta in fata mea, in carne si oase. Chiar asa rupt de realitate sa fii, incat sa nu pricepi ca tentatia vine din creier ? Ca te gandesti la X-lescu si daca el nu e in fata ta ? 
   Oh, da, m-am prins care-i mecanismul ilogic : ceea ce nu vedem ... nu exista ! Inteleg ca si pseudologul asta din articol functioneaza dupa principiul strutului ...  bagam capul in nisip si problema dispare ! 


4. Daca ati reusit sa ocoliti cu succes vitrina cu prajituri ( pentru maximizarea rezultatelor, va recomandam calduros, purtarea obloanelor pentru cai ), putem trece la next level : suna un prieten ! 
    De ce sa-l suni ? Ca discutand cu prietenul, intelegi mai bine situatia si ce ... vrei !  Pai ce naiba e neclar : vreau sa mananc prajiturile si atat ! ? Ce, nu despre asta era vorba ? solutia e la fel de simpla : le mananc sau nu le mananc ... restul sunt detalii. 
Vorbaria pe subiect nu face decat sa va alimenteze cu energie sentimentele si dorinta pentru prajiturile respective. 
   Si acuma, intrebare pentru pseudolog : cel mai bun prieten al meu, este sotul meu. Eu ce fac ? Povestesc cu el despre prajiturile alea ori ba ? Ori apelez la solutia de compromis si ii propun sa mancam prajiturile impreuna?

 5. In sfarsit, nenea pseudologul se apropie de normalitate. Insa din pacate, spune lucrurile pe jumatate si ne lasa in ceata. Adica ne propune sa discutam cu partenerul despre prajituri. Si, si ? Mai departe ? 
   Mai departe, pseudologul ne lasa cu ochii soare , ca nu ne mai spune nimic. Mai deaprte ... descurcati-va care cum va ajuta capul, ca expertul si-a luat talpasita, cand a intrat pe teren minat de prejudecati imbecile. 
Foarte tare nea' expertu : sper ca nu vrea sa fie si platit pentru consultatiile astea telenovelistice ( adica se termina episodul, fix cand actiunea e in toi ) ...
  

3 comments:

  1. Tzipi, tu cum faci sa rezisti tentatiei?

    ReplyDelete
  2. Eu nu intentionez sa rezist tentatiei : n-am pentru ce.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.