Doctor Yourself

Wednesday, November 9, 2011

Scoala in Rai- 2

Va imaginati ca doar in Romania exista coruptie in scoli si se vinde bac-ul ? Se intampla si in Rai ...  http://www.thestar.com/news/canada/article/1054780

La scoala privata R.H.King Academy din Toronto, elevii au rezultate de-a dreptul miraculoase ...  Au acceptat transferul unui elev dintr-a 11 , care nu avea examenul de an scolar luat ; l-au trecut direct in clasa a 12 a ... tot aici, preda engleza un profesor care are dreptul sa predea doar pana la clasa... 1 !
    Din 2009, ministerul invatamantului a primit 30 de plangeri referitoare la scoala asta, si bineinteles ca nu s-a intamplat nimic .

Un alt liceu privat ,York Nord campusul de la McDonald Academiei Internaţionale  avea deja o retea foarte bine pusa la punct, de cumparare a promovarii claselor : 700 $ / curs. http://www.thestar.com/news/canada/article/1055392


Presa zice ca scolile private sunt doar magazine de vanzare a diplomelor scolare : ziarul Star a facut o investigatie sub acoperire, in scolile respective. Reporterii s-au inscris la cursurile de chimie a unui liceu privat Toronto Collegiate Institut , in clasa a 12 a. Desi au fost elevi mediocri, care nu austudiat, nu au predat temele la timp, dupa 4 saptamani, au luat notele care si le-au dorit.
    Concluziile reporterilor :
Un curs de credit este programat pentru 84 ore de clasă în loc de minim 110 ore cerute de Ministerul Educaţiei, iar un profesor va ajuta pe studentii la  teste sau întrebări revelatoare în prealabil. 
Unui student care a picat testul, i se permite sa il dea din nou sa copieze ( deshida cartea ) . Altui student i s-a permis sa isi ia examenul, desi s-a inscris pre atarziu si a fost la cursuri doar in ultima saptamana de scoala . 


Din 2009, Ministerul Invatamantului a primit zeci de plangeri despre scolile private, pe motiv ca sunt fabrici de diplome si cel putin 3 erau despre TCI ( scoala de mai sus ).Ministerul este responsabil pentru inspectarea scolilor private, dar supravegherea este prea relaxata. Documentele arata ca TCI a fost inspectata de cel putin 4 ori intre anii 2005 si 2009 si a esuat in evaluarea studentilor conform cu standarderele provinciale.
   Si de ce mai functioneaza scoala , din moment ce nu e capabila sa evalueze studentii ? Simplu : pentru ca ministerul i-a permis sa functioneze in continuare ... Intre 2005 - 2009, cel putin 651 de studenti au obtinut credite in TCI. 
   Apoi, nu-i de mirare ca sunt atat de inculti canadienii ... Vedeti vreo diferenta intre elevii romani care copiaza la bac si isi cumpara promovarile, si situatia elevilor de aici din Rai ? Ca eu nu ...

Since 2009, the Ministry of Education has received dozens of complaints about private schools inflating marks — at least three were about TCI.
The ministry is responsible for inspecting private schools but oversight is lax. According to documents obtained through freedom of information requests, TCI was inspected at least four times between 2005 and 2009 and consistently failed to assess and evaluate students in accordance with provincial standards.
Nevertheless, the Scarborough school was allowed to continue operating and granting credits. Between 2005 and 2009, at least 651 students have obtained high school credits from TCI.

http://www.thestar.com/news/canada/article/1054778

Reporterii de la Star au facut anchete sustinute in liceele canadiene, si au tras concluzia urmatoare : elevii " slabi la invatatura " din liceele fabrici - de -diplome din Ontario au rezultate mai bune decat elevii din liceele in care notele se dau pe merit , fapt pentru care astia tampiti au acces la burse universitare, pentru ca au note foarte bune. Astfel, sistemul de invatamant din Ontario, incurajeaza concurenta inechitabila, bazata pe .... posibilitatile financiare. Cu alte cuvinte, e ca in lumea a 3 a : ai bani, stai in fata ...
Si asa, ajung in universitati niste ratati, carora locul le este in alta parte, si care vor fi viitorii " specialisti canadieni ".  Apoi nu ma mai mir chiar deloc, ca exista atat de multi specialistii canadieni care habar n-au de meseria lor !

"Underachieving Ontario high school students are beating out more academically deserving teens for university spots and lucrative scholarships with inflated grades purchased from privately run, for-profit schools.
Lax oversight of what many Ontario educators call an expanding “credit mill” industry is creating an unlevel playing field that rewards financial means over ability and hard work, a joint Toronto Star/Ryerson School of Journalism investigation has found."

Conform investigatiilor facute de Star, bazate pe documente obtinute prin legea libertatii de informatie, pe interviuri cu studentii si profesorii,asta se intampla in scolile din Ontario :
--- creditele sunt acordate cu mai putin de jumatate din orele de clasa completate
--- curriculum invechite, lipsa planurilor de lectii si evaluari lipsa ale studentilor
--- intrebarile dificile sunt scoase din testele de la examene
--- profesorii fara calificare potrivita, care nu inteleg cum functioneaza evaluarea elevilor. e stiut ca aici, un profesor preda o gramada de materii, la gramada ( la liceu ! ) : matematica, fizica, chimie, biologie, etc. Ce e nevoie ... aia preda ! ( cunosc cazuri concrete ).
--- pentru 100 $ poti sa dai testele din nou
--- studentii sunt lasati sa-si dea testele, cu supraveghere superficiala si acces la internet !

Grades at some private schools arbitrarily increased upon request
Credits granted with less than half of mandatory class hours completed
Outdated curriculums, no lesson plans, no course outlines and missing student assessments
Difficult questions removed from exams
Teachers without proper qualifications and those who “do not understand” evaluation and assessment
Students permitted to take courses without the mandatory prerequisites
Rewriting of tests for $100
Students left to write tests with little supervision and access to the Internet.Numarul scolilor private in Ontario a explodat in ultimii ani, de la 160 in 1995, au ajuns la mai mult de 358 in 2011. Jumatate din aceste scoli, sunt in Toronto.
28 de inspectori ministeriali viziteaza scolile private din toata provincia Ontario, cel putin o data in 2 ani . Din 2006 , ei au ridicat licenta a 8 licee private. Chiar si cand se intampla asta, li s-a permis adesea sa redeschida liceul, sub ... alta denumire ! Aceeasi Marie, cu alta palarie !

The number of private schools in Ontario has exploded in recent years, from 160 in 1995 to more than 358 credit-granting private schools today. About half of those are in Toronto.
About 24,000 students earned more than 150,000 credits at private schools in the 2008/09 school year alone, the last year for which ministry data exists.Those figures include students attending prestigious private schools such as Upper Canada College and Havergal College.
Twenty-eight ministry inspectors from across the province visit the province’s private schools at least every two years.Since 2006, they revoked the licences of eight private high schools.
Even when that happens, school operators are often permitted to reopen under different names.
................

1 comment:

  1. Scoala in Canada nu este mai rea decat in alte tari super-dezvoltate. Am fost student la universitate in Canada, masterand in Germania iar acum sunt si parinte de elevi canadieni, de aceea ma bazez pe propria mea experienta cand fac aceste afirmatii.

    Nu neg faptul ca mai sunt si scoli/universitati de slaba calitate dar sunt si destule de renume si unde se invata serios. Nu trebuie generalizat.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.