Doctor Yourself

Saturday, November 26, 2011

Eco-prostia

Eco-prostia e la mare moda in Rai si se profita la greu de pe urma ei ( ca de pe urma oricarui fel de prostie ) : se stie doar ca exploatarea prostiei, e cea mai profitabila pe planeta asta.
   Smecheria e simpla : intai se creeaza o nevoie falsa ( salvam planeta daca reciclam paharul cu cafea ), si apoi se vine cu colutia ( paharul....ecologic ) !

Cafenele vand cafea in pahare de hartie, cu capac de plastic,cam ca asta :


Insa cum parahul trebuie reciclat... mai bine folosim direct parahe de plastic cu capac, reutilizabile. Toata iarna o sa-i vezi pe strada pe canadieni cu pahare d'astea cu cafea si ceai, sa se incalzeasca .


Problema cu canile astea este ca pe dinauntru sunt din plastic : si cine e atat de inconstient sa puna lichid fierbinte in plastic, si apoi sa bea ? Nu-i bine. Motiv pentru care s-a reinventat ... cana de portelan, putin rebranduita. Adica are pe mijloc o banda de silicon, sa nu te prajesti la degete, si mai are un capac din silicon cu o gaura, prin care sa bei cafeaua.

   Acuma, ca e silicon, ca e plastic, cam tot un drac e ... Da' ce mai conteaza, daca asta e cana eco-safe ? E din portelan, deci e safe ...


Cana vine insotita de toate avertismentele posibile : asa, ca pentru retardati ... Atentie, cana devine extrem de fierbinte cand e umpluta cu lichid ... fierbinte !


 Stati prost cu memoria si sunteti in pericol sa uitati instructiunile ? Nu va ingrijorati ! Producatorul stie cu ce fel de clienti are de'a face, si a inscriptionat avertismentul ... de-a dreptul in capacul de silicon ! Nu se poate sterge, si o sa va sara in ochi de fiecare data cand luati o inghititura de cafea ...

Ba mai mult, producatorul se asigura ca v-a atentionat ca trebuie sa fixati bine capacul pe cana ... Si bonus : v-a spus si cum sa spalati cana dupa folosire ...

Acuma, ca am invatat cum se foloseste ... cana, sa aflam si pretul : 19 $ plus taxe ! Asta in conditiile in care, aceeasi cana ( dar fara mofturile cu capacul de silicon si fara etichete cu pretentii ' eco" ) costa .... 1 $ in Dollarama !
Eco-prostia costa ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.