Doctor Yourself

Saturday, October 1, 2011

Grand Canyon -3

Ne-au luat cu autocarul si ne-au adus la urmatorul punct ( nu, n-aveai voie sa pleci de nebun pe pamanturile lor )  : Guano Point. Daca veti incerca sa cautati pe google Maps, punctele de vizitare, o sa aveti surpriza sa le gasiti ... blurate ... Restul canionului ( cel care e deschis vizitarii libere, si care nu e asa spectaculos ), se poate vedea. Insa punctele spectaculoase ... nu !
     Pe scurt, cum e cu canionul asta : e un platou de piatra, foarte intins, brazdat de prapastii bine exacavate. Un soi de labirint prapastios, sapat in piatra : un swaiter.  Explicatia oficiala este cum muntii s-au inaltat, iar rauletul ala nu si nu, ca el nu vrea sa se inalte odata cu muntii... el se scufunda ... Si nu doar ca s-a adancit ( curios, ca numai unele rauri se "adancesc" ) , insa a si jucat tontoroiul printre stanci, in toate directiile posibile, ca  sa "sape" un labirint intins pe sute de kilometri . Asa explicatii jenante n-am reusit sa le iau de bune, nici cand eram in scoala primara. Penibil.


Ghidul ne-a spus in autocar, ca pe la 1930, intamplator, au descoperit o pestera plina cu excremente ( guano ). Pe care au inceput sa-l exploateze si sa-l foloseasca drept fertilizator, iar mai tarziu, sa-l vanda marilor concerne producatoare de cosmetice, care il folosesc la producerea ... rimelului !  Ghidul a numit Max Factor, L'Oreal si ....etc... Asadar, folositi cu incredere rimelul de firma, ca e obtinut din ... cacat organic !
     Aici se exploata initial mina de cacat : cu cabluri primitive ....                                            Si canionul ( pozele se fac mari, click dreapta )
                                                                           poza se face mare


                                                   Pe marginea canionului ... pietre rosii.

 

Vreti sa calariti ? Nici eu ! Asa ca ne intoarcem in cortul gonflabil si ne uitam la suveniruri, inaintede a pleca .
                                Preturile erau de 2-3 ori mai mari decat in magazinele obisnuite :


                                  N-am nici cea mai mica idee ce e animalutul asta : iepure cu coarne ?


                                   Filmare deasupra canionului vreti ?  Cumparati CD-ul nostru :


                                                                   Nu costa decat 30 de $ ...


Cireasa de pe tort sunt ... semintele de Joshua Tree ! Erau intr-un pliculet de plastic, cam 10 seminte maximum .

                                  Si costa ... 7 S .... in conditiile in care sunt paduri intregi de Joshua Tree ...


                         

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.