Doctor Yourself

Tuesday, October 25, 2011

Gandacul de smarald

Din ciclul " fericirea de a fi proprietar in Rai " : azi invazia gandacilor din Asia ! Ce legatura are ? 
Are .. . se sie doar ca proprietarii de case in Rai ( am mai scris despre asta  http://filosofiepebordura.blogspot.com/2011/01/expropriere.html ) nu sunt si proprietari pe pamantul pe care au casa. Prin urmare, n-au dreptul sa cultive sau sa taie pomii din ograda lor : pentru ca .... nu sunt ai lor, ci ai Coroanei ! 
    Cum ar veni, ceea ce se afla plantat in curtea lor, le este dat in custodie : adica e in responsabilitatea proprietarului casei, sa asigure buna intretinere a pomilor aflati in ograda lor. Mai pe romaneste spus : n-ai drepturi, da' ai .... obligatii ! Ca asa e daca vrei sa traiesti in Rai ... 
Prin urmare, daca , copacul de la tine din ograda pateste ceva .... esti bun de plata ! Daca invadeaza gandacii ... esti bun de plata, ca n-ai stat de-a latul in calea gandacilor, sa le pui bariera .... 

Iar gandacii, se stie .... sunt a dracului ! Mai ales gandaceii astia de smarald, care vin din Asia : a infectat jumatate din arborii din toronto, si se indreapta cu repeziciune catre centrul orasului. Cei de la city au scos rapid o lege, prin care interzic sa culegi lemne uscate de pe ravine, tocmai ca sa nu raspandesti gandacii. Ca gandacii de smarald sunt periculosi, in special pentru ca nu au pradator natural aici in Rai . Ei infecteaza un copac, fac gauri in trunchi si in final, il omoara. 
    Un proprietar " norocos" din toronto, a platit 7.000 $ pentru inlocuirea a 2 copaci morti . Asta in conditiile in care salariul minim pe economie este in 1300 $ / luna ....
Iar daca proprietarul este si pensionar ( pensia e ingrozitor de mica, de cateva sute de dolari ! ), omul este de-a dreptul ruinat .
Iar economia de piata are legile ei : cu cat cererea e mai mare, cu atat preturile vor creste exponential. Daca acum se platesc 7.000 $ pentru 2 copaci.... cat se va plati peste 2-3 ani, cand jumatate din copacii din toronto vor fi morti si vor trebui inclocuiti ? Se estimeaza ca vor fi 70.000 copaci cu diametrul peste 30 cm, si inca 530.000 copaci sub diametrul asta. DEci .... cererea va fi uriasa.

"Frion expressed his concerns at a public information meeting on the ash borer this summer after a neighbour was charged $7,000 for the removal of two dead trees."

Ce solutie cauta cei de la city ? Pai gasirea unor specialisti in arbori, care sa se organizeze in societati comerciale, si care sa vindece copacii, la primele semne de imbolnavire. Pe banii cui ? Pe banii din buzunarul proprietarilor, evident ...

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.