Doctor Yourself

Thursday, September 29, 2011

Grand Canyon -1


In Vegas e plin de casute d'astea de la care cumperi bilet la Grand Canyon : te iau cu shuttle bus-ul si te duc la Canyon. Noi am preferat sa mergem cu masina, ca sa ne putem juca pe drum. Plus ca era mult mai ieftin . O singura dilema aveam noi : cautand pe internet rutele, toti spuneau ca drumul se termina la aeroport. Cautand insa pe Google Maps .... drumul continua mult si bine..... Ce sa fie, ce sa fie ?


Pai grand Canyon se afla pe pamanturile indienilor, deci accesul e interzis, fiind proprietate privata .Si nenea indianu' te opreste si iti spune ca pana aici ti-a fost. Daca vrei sa vezi canionul, te duci cu autocarele lor, si platesti bilet .


                         Biletul il cumperi din costrul asta gonflabil : si preturile erau la fel de gonflabile ...   Toti angajatii erau indieni. Tanti asta era la relatii cu clientii si ne indruma de unde sa ne cumparam bilete .


                      Pe masa langa tanti, dosare cu limbile in care ofereau servicii : " romanian " !


                                           Asa ca ne luam brosura cu preturile, sa ne lamurim :


Ocazie cu care avem o surpriza neplacute : pachetul de baza, era alcatuit din 3 puncte de vizitare. Vrei nu vrei, erai fortat sa le cumperi pe toate 3 . Si anume : se vizita Egle Point, Guano Point si ... un sat indian unde ziceau ca te intalnesti cu indieni adevarati ti se oferea o partida de calarie pe marginea canionului. Adica, vreaunu vreau sa calaresc .... platesc !  43 $ ...
    Cineva vrea sa ne jupoaie cu de-a sila , bagandu-ne pe gat chestii are n-au legatura cu canionul. Daca omul alb le-a luat indienilor tot ce aveau, acuma si indienii jupoaie tot ce prind ca are piele alba . Si nu pot sa-i condamn.
     Puteai sa alegi sa te plimbi 15 minute cu avionul peste Grand Canyon, pentru 150 $. Sau sa te plimbi cu barca pe raul colorado, care trece prin canyon, pentru cam tot atatia bani  .


Nu, tepele nu se opreau aici . Ca mai erau ....  Spuneau indienii in brosura, ca poti vizita Skywalk-ul : adica o bucla mare, ce avea in interior podea de sticla, si se intindea fix deasupra gaurii din canion. Costa 30 $ si parea  ok.
   Ce nu mai parea ok, era ca scria clar ca NU ai voie cu aparate foto pe Skywalk, ca nu cumva sa le scapi pe sticla sau in canion ( cata grija.... ). Si ca daca vrei poze de pe skywalk ... iti fac indienii poze ( contra cost, evident ) ! Si intr-adevar, am vazut pe Skywalk ca erau o gramada de indieni angajati sa-i supravegheze pe turisti, ca nu cumva sa faca poze ...  Pai tocmai d'aia dai 30 $, ca sa poti face poze de pe Skywalk : da' nu, nu-i voie... 
    Ghidul ne-a spus ca Skywalkul a fost construit de specialisti adusi din Germania ( n-aveam nici cea mai mica suspiciune ca l-ar fi facut americanii ). Si ca rezista la un Boeing nu stiu de care, incarcat cu oameni.
 

         Acum ca ne-am lamurit cum stau lucrurile, sa asteptam autocarul indienilor : toate aveau ghid .


                                 Indianca in costum traditional, vine sa verifice daca avem bilete :


       Cand coboram din autocar, ne intampina alta indianca in costum traditional, sa ne spuna Welcome !


Nu doar indianca ne-a zis Welcome, ci si un ... o veverita zapacita ( Harris Ground Squirrel ) care isi ascundea o samanta , exact in mijlocul drumului, in pietris. Si sapa repede-repede, ca se apropiau turistii si el era speriat ..


                                                                       Eagle Point :


                                                                 si faimosul Skywalk :


   Urmatoarele 2 poze, daca dati click dreapta pe poze, se fac mari ( ca merita ). Asta e vulturul cu aripile deschise :


                                                                      Sa ne uitam in jos


                 In statia de autocar, indienii aveau asezat un rod cu pietre : cateva erau petroglife :
                     

2 comments:

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.