Doctor Yourself

Saturday, August 20, 2011

Plant me !

Din cand in cand, primesc in cutia postala, un card cu 100 $ de la Google, produsi de celalat blog al meu, cu maimutei. Si ar fi foarte folositor daca as putea sa cumpar ceva cu ei, ca as cumpara mancarea pentru ratoni : cum ar veni, mititeii si-ar produce singuri mancarea ... Da' nu ! Ca aia 100 $ trebuiesc musai cheltuiti pe publicitate online. Si cum eu nu-mi fac publicitate la bloguri, trimit cardul unui amic din Romania, care are firma : macar sa-i foloseasca lui .
    Ideea era ca pe aici prin Rai, se face mare caz de reciclare. Propaganda ne intoxica cu reclame si indemnuri la reciclare, economisire de energie, benzina ....totul in numele protectiei mediului. Cand mergi la job, sa-ti umpli masina cu colegii de munca, ca sa facem economie de benzina ( sa nu mai foloseasca si ei masinile lor ).... in casa, trebuie sa-ti pui becuri d'alea economice, bla-bla. Prosteala mare !
      Companiile au prins ideea imediat, si au pornit sa-si faca imagine pozitiva, in fata populimii spalate pe creier : ca daca donam nu's cati bani la asociatiile de mediu, chiar ne pasa de comunitate, deci cumparam de la ei ...

Ei bine, Google nu face exceptie : ne arata, ne baga in ochi ( sa vada si aia mai chiori ca mine ) faptul ca ei folosesc doar hartie reciclabila. Deci ce companie minunata si grijulie sunt ei ! Aplauze ...
Astfel ca, la sfarsitul scrisorii lor, au mentionat ca scrisoarea a fost tiparita pe ....hartie reciclabila ! Ati luat la cunostinta ?

Daca va imaginati ca asta a fost tot... va inselati !  Acuma, trebuiau sa-mi demonstreze si cat sunt ei de green si cum sustin natura si mediul . Ce fac ei pentru asta ?
Pai ... mi-au pus un cartonas ( din hartie reciclabila, bineinteles... ), in are erau presate intre straturile de hartie , niste seminte ! Tot ce trebuie sa fac eu ( daca sunt bine spalata pe creier cu " green" ), este sa pun cartonul in pamant si sa-l stropesc cu apa, dupa care sa astept cu rabdare sa vad ce rasare !


Bineinteles ca instructiunile sunt tiparite pe dosul foii : daca e vreun ametit care n-a aflat ca plantele cresc in pamant ? Dealtfel ar fi perfect explicabil, tinand cont ca mancarea se produce in Canada hidroponic ! Asa scrie pe saitul primariei din Lemington, capitala rosiilor din Ontario : ca rosiile hidroponice produse de ei, sunt ... organice ! In tara asta orice jeg e catalogat "bio", "organic"  http://www.leamington.ca/municipal/edo_demographics.asp


Acuma, ca avem o cat de cat imagine despre cat de profunda e propaganda cu protectia mediului, si ne-am lamurit cum protejeaza mediul, atat cetateanul de rand cat si marile corporatii ... sa vedem cum protejeaza mediul, cei care guverneaza Raiul . Am sa citez ziarul Accent din Montreal ( in sfarsit un ziar romanesc din diaspora, care nu ia pozitia ghiocelului, ci isi deschide gura sa spuna lucrurilor pe nume ! )


 Zice ziarul ca in fiecare an, enviroment Canada publica lista substantelor poluante, care trebuiesc declarate de catre firme. Cine sunt scutiti de la aplicarea legii ? Pai fix industria cea mai poluatoare : aia de exploatare a petrolului, gazelor naturale !
   Adica : voi astia mici si neimportanti, declarati tot ....iar aia care polueaza la greu, sunt scutiti ! Aia pot polua linistiti, ca nu-i intreaba nimeni de sanatate...


De cand dureaza situatia ? Pai cam de 10 ani ... bineinteles ca populatia, prin grupurile ecologiste, au depus petitii la comisarul Federal al Mediului :


Ecologistii spun ca 27 din substantele folosite de industria gaziera americana, se regasesc pe lista neagra intocmita de Enviroment Canada.

Ecologistii cer .... transparenta. Adica sa renunte la secrete si sa nu mai fie " protejati" . Si cei din exploatarea " protejata" ( gaz, petrol ) sa informeze si populimea DACA au luat ceva masuri de monitorizare a substantelor de pe lista neagra si sa ne spuna DACA au facut vreun studiu despre impactul substantelor de pe lista neagra, asupra sanatatii oamenilor si asupra mediului.In rest ... go green ! Nu uitati sa plantati un pom si sa reciclati ziarele : ca sa protejam mediul inconjurator ....

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.